Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 10:43
Reakce na Potrefenáhusa:

Je to ona, všetky sú z Jysku až na hnedé, tie už mám roky. To ešte keď bolo v móde mať deky so vzorom kameňa  Boli vo veľmi dobrej akcii, tak som jej 2 šedé obetovala. Rada sa muchlá v nich Rovnaké mám aj pre nás. Včera začala hárať, tak som všetky zbalila a vytiahla najlacnejšie z Ikea a obložila nimi všetky možné plochy 

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 10:50
Reakce na paktofonika:

V jysku maj některý ty deky i polštářky dobrý a mívaj furt na něco akce, tak to jde, jinak já mám pocit, že furt kupuju nějaký deky. Když voni jak to zachlupatěj, tak já to furt peru a nevydrží to dlouho v koukatelným stavu (i když uznávám, že s naším stále hnusnějším potahem ušáku mám co říkat...)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 10:53
Reakce na dzizisketa:

vítáme růženku :-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 10:58
Reakce na Potrefenáhusa:

No chlpy, ja mám štastie že Amy nepĺzne. Ale sestrin perzský kocúr to je teda niečo, to verím že pri dvoch chlpáčoch je chlpov až až a máte čo robiť . No a sušička...môj poklad :D A v tom Jysku si všetko rezervujem cez net, vždy toho majú len pár. Naposledy som si objednala ešte jednu tú sivú a pani vravela že mali len 5ks a rozobrali sa do hodiny skrz akciu, na mňa tam čakala do večera a v kľude a pohode som si ju vyzdvihla.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 11:21
Reakce na paktofonika:

No chlpy, ja mám štastie že Amy nepĺzne. Ale sestrin perzský kocúr to je teda niečo, to verím že pri dvoch chlpáčoch je chlpov až až a máte čo robiť . No a sušička...môj poklad :D A v tom Jysku si všetko rezervujem cez net, vždy toho majú len pár. Naposledy som si objednala ešte jednu tú sivú a pani vravela že mali len 5ks a rozobrali sa do hodiny skrz akciu, na mňa tam čakala do večera a v kľude a pohode som si ju vyzdvihla.

Amy neplzne znamená nelíná? :-) A to jen jako jedinec nebo  obecně jako rasa?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 11:59
Reakce na Berta:

Nelína, áno. Napísala som to asi až veľmi optimisticky. Samozrejme že lína, ale tak minimálne že ma to vôbec neobmedzuje a nemusím kvôli tomu robiť opatrenia. Pred tým to bolo horšie skrz demodex, ale po vyliečení si nemám na čo sťažovať. A ešte som nedávno zmenila granule, ktorý mali veľmi dobrý vplyv či už na srsť a aj trávenie. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 12:36

A už mají vaše zvířata přezbrojeno na zimu? Terk už nasadil zimní kožich, vypadá zase jak medvěd, flatí medvěd teda samo :-). Ciďák se teď soustředí spíš na ten růst, ani ne tak do výšky už, ale statní. Mně teda přijee pořád podobnej, ale už vyrostl z postroje na Terka, co měl Terk v jeho věku. Budu se msuet po něčem pohlédnout, než zvládneme to tahání.

S línáním jsme měli s prvním flatem štěstí, chlupy jsou z něj výrazněji jen v období přesrsťování, s druhým uvidíme. To Beliska byla naopak extrém, kvůli něaké genetické zátěži línala snad nostop, jsme na ní zničili 3 vysavače a jeden nám z reklamace vrátili s tím, že je určen na domácí použití a ne na stavební materiál :-D.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 12:59

Rufík líná asi tak nějak normálně, s Čendou jsme mívali po bytě takovou šedou vatu, která dělala pod dveřma velmi rychle válečky, to teď není, ale chlupy z kocoura, to je hodně strašný ...

Zimní srst R. teda asi nemá, i když on je dost bezpodsadovej (proti Čendovi, ale to je takový matoucí srovnání, mně přijde krom tý houně na krku, ocasu a zadních nohách fakt hrozně holej, ale asi není)

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 13:01
Reakce na Zina:

Bonnie na zimu přibrala, normálně ji chytnu na zadku za špek, to přes léto neměla!

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 13:02
Reakce na dzizisketa:

mně Rufík taky přijde takovej masitější, už z něj netrčej ty poslední žebra. On na těch fotkách nevypadá, ale hubenej je teda pořád dost

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 13:49

Z Otíčka donedávna ještě chlupy jen lítaly, ale teď jako když utne! Očekávám tuhou zimu...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 14:19

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:02

Potrefenáhusa Kokoska jinx paktofonika dakujeme s Blacikom za drzanie palcov. vsade citam (a pocuvam), ze strata sluchu u psa nie je az taka velka katastrofa - psy s tym vraj dokazu vraj uplne v pohode existovat, nakolko maju dalsie silne zmysly a orientatory... ale za celych tych takmer 13 rokov (musim poklopat) bol u Blačka problem jedine s usami - pri kombinacii koker-labrador nic prekvapive... nuz uvidime. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:07

lenoch 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:08

a ouřada 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:25
Reakce na Zina:

ze stavebny material :-D pobavilo. citam, ze Cid rastie ako z vody, no parada - tie majestatne velke cierne psy - ach, moja slabost :-)

a ano, hlasim, ze moja smecka uz je na zimu pripravena: Blačko zazimovany (tiez vyzera jak maly medved :-)) a Zuna ma odev do mrazov - vetrovku s kozusinovym golierom  bola to nudzovka - nic vhodnejsie (funkcnejsie) som tu nezohnala, kedze o svetre a pod. zaujem nemam... priznam sa, ze z tej kozusiny vobec nie som nadsena, lebo jedina kozusina, ktoru by pes mal na sebe podla mna mat, je ta jeho... ale mame tu milu pani v zverimexe, ta urobila objednavku presne v Zuninej dlzke a podla mojich poziadaviek, buduci tyzden ideme skusat & vyberat.

k tomu obliekaniu... ja neviem. asi velmi podlieham spolocenskemu tlaku; trenerka a nasi psickari (napr. s vyzlou a dalsimi holymi krizencami) vravia, ze to obliekanie psov v zime je dost precenovane, nakolko do 0 az -5 stupnov to pes zvlada, riesit to treba hlavne v dazdi a snezeni, aby pes nenamokol + ked psy behaju, tak sa zahreju... ako stena som Zunu v zime tiez obliekala do takeho neoprenu, ale stenata este nemaju tak dobre vyvinutu termoregulaciu, takze to chapem... no teraz, ked je vonku napr. 5 stupnov... no neviem. zatial mame vetrovku :-I ktoru si nechce obliekat!!! ale ked ju do nej narvem (predvecerom a vcera vecer), tak si v nej vykracuje ako... vo videu od Bee Gees - Stayin Alive :-D :-D :-D ma rytmus v chodzi, ta jej mala rit jej trci spod vetrovky (!), cupita si na tych srncich nozkach a mne hra v hlave "a a a a stayin´alive, stayin´ alive, a a a a"  takze ma ta jej vetrovka zvratenym sposobom bavi a robi mi dobru naladu, som strasny clovek :-D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:26
Reakce na jinx:

maju to perfektne podelene, krasavice :-)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:30
Reakce na dzizisketa:

pozdravujeme Ruzenku, ta je rozkosna! Bonnie ma aspon dalsieho partaka :-)

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:31
Reakce na Potrefenáhusa:

+

paktofonika 

Dámy, byla jsem koupit míček. Nechtějte vědět, na kolik mne přišel! Mně pustit do obchodů...

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:33
Reakce na barbucha:

Pf s Otickem je velmi mila :-) a sucitim s tym problematickym obliekanim. ja to mam doma so Zunou tiez... no katastrofa, ta opica bojuje jak o zivot