Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:34

Kočka má nádhernou hebkou hustou zimní srst...Taky čekám, že budou mrazy. Kdyby žil táta, určitě by si ji zálibně prohlížel se slovy: To by byla hřejivá kůže na záda! (Jistěžě to tak nemyslel, poslouchal ji na mňouknutí ) Kocourek tolik chlupů nemá, možná je to věkem? Je mu teprve 7 měsíců.     

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:37
Reakce na Sweet Potato:

haha, predpokladam, ze Netopyrka bude mat radost z mnozstva novych veci, ci? :-) ja tiez uvazujem nad tym kolektivnym mickem :-) ale u nas ho nemaju, musela by som ho objednat a mam uz objednanych tolko psich veci, ze... ze si hovorim, ze jej ako plniaci micek staci Kong!

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:39
Reakce na Sweet Potato:

já jsem to teda nechtěla zmiňovat, ale mě vyšel na 800,-

(to je strašnej krám totiž, ten biooo)

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:40

Před spaním

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:40
Reakce na palahniukowa:

no oni tam těch psích věcí mají jenom pidi stojánek, ale je to obchod s dost velkým sortimentem biokosmetiky všelijakých značek. Taky čaje tam mají, nějaký čokolády...

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:41
Reakce na palahniukowa:

Kupodivu ne. Jí jsem vzala jen míček. K tomu větší míček kámošce. A vzhledem k tomu, že obchod má pestrý sortiment, tak ještě čajíčky a pár esenciálních olejů. A cestou zpátky jsem narazila na pandoru bez rozinek. A cestou tam pár drobností, mikulášské perníčky a tak. A klobouk...

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:41
Reakce na Mohučanka:

kočičák krásnej, ale zcela jistě jsme měli tu starou deku, jen v jiných barvách, rádio s knoflíky a ta dečka je mi taky velmi povědomá!!!

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:44
Reakce na Potrefenáhusa:

no oni tam těch psích věcí mají jenom pidi stojánek, ale je to obchod s dost velkým sortimentem biokosmetiky všelijakých značek. Taky čaje tam mají, nějaký čokolády...

hmm... dobre, ze je to tak daleko... :-) 

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:51
Reakce na palahniukowa:

Pf s Otickem je velmi mila :-) a sucitim s tym problematickym obliekanim. ja to mam doma so Zunou tiez... no katastrofa, ta opica bojuje jak o zivot  

Rufíček nebojuje, Rufíček odevzdaně stojí a pak se začne kácet a pajdat na stranu....

Jako ve vtipném videu s plovací vestou, ale na tu si nakonec zvyknul.

Já myslím, že normální pes se při kratším pobytu venku fakt zahřeje, ale už jsem psala, že kamarádka měla takovýho voříška minichrtíka a teď měl v zimě regulerně omrzliny a bez kabátu by fakt nepřežil. On měl na těch nožkách i takovou průsvitnou kůžičku, přitom to byl voříšek z vesnice. Pak myslim, že je fajn oblíkat starý krátkosrtý psy, jim různě v tom chladu tuhnou záda, třeba buldoček je na to ideální typ.

Já bych chtěla pro Rufíka jenom na delší vejlety, kde hrozí mokro nebo kdyby víc pršelo. Ale skoro si říkám, jestli se na to nevybodnu, jak je malej, ale dlouhej a s megapalicí, tak už mě to nebaví. Tamto jsem vrátila.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:55
Reakce na Potrefenáhusa:

Já si beztak už dlouho myslím, že jsme zhruba stejně staré :-) Deku máme aspoň 35 let, teď je "kočičí" (pod ní jsou navršené ty "lidské", naše rodina je shromažďovací), rádio je starý, nicméně funkční mámin gramofon a dečka musí být prastará - mívala ji babička. Kočka se sem, k mámě "na půdu", chodí schovat, když ji to ďábelské kotě v našem bytě příliš štve. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:09
Reakce na Potrefenáhusa:

Ruficek  :-)

proti funkcnemu obleceniu (outdoor, reflexna vesta, vesta do vody, sportove doplnky, dokonca aj tie papucky napr. pre huskyho do zaprahu alebo na caniscross apod. chapem) nic nemam, ale ked vidim vyobliekane psiky v ruzovych satach a inych kostymoch... tak z toho nemam dobry pocit, v tomto som asi konzervativna. este to chapem u malych psikov, ktore su blizko pri zemi, ze je im chladno, ale vyobliekane kokerspaniele? ale ako trefne poznamenavate - mozno su starsie alebo maju nejaky zdravotny problem... a tiez chapem, ked je psovi preukazatelne zima - ok, je ziaduce ho obliect. ale nie su mi prijemne reci neznamych psickarov (a inych cudzich ludi), ktori hned omdlievaju z toho, ze Zuna nie je oblecena, paneboze, tyram psa - je slnecno, 7 stupnov poobede. 

a ak uz Zunu obleciem a Black obleceny nie je, lebo ma podsadu a aj teraz v zime sa chodi chladit na podlahu, lebo je mu teplo, tak sa najde niekto s komentarom, preco je obleceny len jeden pes, ach  

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:16
Reakce na Mohučanka:

tyhle bavlněný deky byly stejně nejlepší :-D

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:19
Reakce na palahniukowa:

Lidi si najdou vždycky nějakej důvod ke komentáři, třeba že je pes moc malej, moc velkej, moc chlupatej, nebo má jenom jedno oko...:-D

Já jsem obdivovala Solathis, když jsme byly loni v zimě venčit psy u hostivařské přehrady, tak nás snad neminul jedinej člověk, kterej by Inkousta nějak neokomentoval. To bylo cca 40 lidí, kteří jí během hodiny sdělili, že je Inkoust moc malej, je mu zima a měla by ho nést pod kabátem. Jednoho oka si vůbec nikdo nevšimnul! :-D

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:59
Reakce na palahniukowa:

Majestátní flat, no, nevím  :-D. Zaprvé flat je děsný kašpar na to, aby byl majestátní, a zadruhé jak byli kolem v rodině samí velcí až obří psi, tak Terkovi se u nás běžně říkalo ten "malý černý" :-).

S tím oblékáním to vidím podobně jako vaše trenérka, na druhou stranu, když si někdo chce psa oblékat i když je menší zima, tak nevím, proč by to nemohl dělat, ostatně on sám ví asi nejlíp, proč to dělá. Celkově jsem ohledně toho, co kdo dělá se svým psem, dost tolerantní, mám výhrady jen ke kousavým příšerám pobíhajícím navolno, tam moje tolerance končí :-).

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 17:13
Reakce na dzizisketa:

Bonnie na zimu přibrala, normálně ji chytnu na zadku za špek, to přes léto neměla!

Terk na zimu taky nabírá, přtiom procházky děláme stejné a žrádla jsem mu ještě ubrala, protože už mi přijde trochu na hraně, ale stejně nabral.

Potrefenáhusa: Reakci na inkousta si umím představit, ono s vlkodavem taky naberete dost komentářů, ale to tak nějak člověk očekává. Co mě dostalo za připomínku a nepadla je jednou, bylo na Terka, že je moc černej :-D.

Mohučanka Taky tak nějak nezáměrně přiřazujte lidem na fóru věk? Já jsem si všimla, že to dělám, co je horší, ještě si je představuju podle ikonky, když tam mají nějakou člověčí fotku, pak mě překvapí, když hodí vlastní a vypadají jinak :-).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 17:13

Ja som dnes objednala toto na mieru. Amy je bohužial zmrzlík a ešte stále rastie tak termoregulácia asi ešte nebude tak ako by mala byť. Ak ideme do lesa behať dávam jej len ľahkú pláštenku, ale na prechádzky potrebuje niečo teplejšie. Ráno bolo -5 a to už sa fakt drkotala, a normálne tuhla sa jej ani nechcelo chodiť. Osobne si myslím že obliekanie je veľmi individuálne. Niekto bostonov neoblieka vôbec, niekto áno, iné rasy to majú podobne si myslím. Jeden JRT sa nemusí triasť iný áno. Treba sledovať psa a podľa toho sa zariadiť. Ja vidím že je Amy zima tak ju oblečiem. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 17:16
Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 17:30
Reakce na Zina:

že je moc černej je teda fakt pádnej argument.....ale viděla jsem v nějakém dokumentu typu Chcete mě, že o černé psy a kočky je úplně nejmenší zájem. Nechápu proč, přitom černí jsou takoví strašně elegantní, lesklí.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 17:32
Reakce na Zina:

"aky tak nějak nezáměrně přiřazujte lidem na fóru věk? Já jsem si všimla, že to dělám, co je horší, ještě si je představuju podle ikonky, když tam mají nějakou člověčí fotku, pak mě překvapí, když hodí vlastní a vypadají jinak :-)."

LOL, tak to třeba pro takovou Potrefenouhusu nevyznívá zrovna dobře :-) 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 17:33
Reakce na Potrefenáhusa:

Tyhle deky jsou věčné! My je máme v zelené, modro-oranžové a hnědé variantě.