Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 20. února 2019 21:23

Potrefenáhusa https://vsezaodvoz.cz/inzerat/125021/daruji-mladou-fenku

Kdybych nevedela ze Trnka je stejne opecovavana jako Rufik

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 20. února 2019 21:45
Reakce na MP Marge:

Ja s tou myslenkou BARFU porad koketuju, ale nechci se do toho pustit, dokud si o tom neco neprectu, a nezjistim, kde bych mohla pripadne ziskavat kosti. Mame tady reznictvi, nezavisly rodinny podnik, kde si maso bouraji, ale je od nas celejch DESET minut, takze ze mi nikdo nemuze divit, ze jsem tam jeste nezasla, ze jo 

​Hele a to u vás nefungujou žádný prodejny psího žrádla? S dodávkou do domu? To bych se divila... jako když jsou už i u nás  Objednávám v jednom barf-shopu právě protože prodávaj třeba nahrubo mletý maso i s kostma... čímž je problém shánění kostí vyřešen páč si nedělám iluze o poměru obou surovin  a pro malý plemena je to i pohodlnější - když jsem Poppy pořídila normální kost v řeznictví, tak si s ní kolikrát nedokázala poradit prostě. Takhle to dostane v jednom a pohodlně to sežere. 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 20. února 2019 21:56

barbucha No a ja kdyz jsem vyrazila na Internet, tak jsem zjistila, ze tady se pod pojmem BARF prodavaji takove balicky, ktere obsahuji maso sice udajne syrove, ale bud "hydratovane" nebo "susene" - na fotce to vubec ani nepripominalo maso, coz celkem kazi ten puvodni zamer, to at si strcej nekam, ze jo! Zadnej obchod, kde by prodavali normalni maso a kosti, o vnitrnostech nemluve, jsem proste neobjevila   Tak jsem si myslela, ze to nejak zpytlikuju sama; mlety hovezi, kdyz to tak miluje, nejaky ty kosti, v Rockfordu bych nakoupila jatra, zaludky a srdicka (na jare, az zase zacne mestsky trh, budou i ledviny!), no a dovzdelala bych se ohledne tech prikrmu. 

Navic, ja uz jsem tady milionkrat cetla, ze syrovy kureci kosti jsou OK - ale jak se znam, tak budu mit paranoidni predstavu, jak se mi pes stejne zacne dusit rozstepenou kosti  Ale jaky jiny nez kureci pro takovyho malyho pejska!? Hovezi prece nemuze sezrat, vzdyt to je vetsi nez on!? 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 20. února 2019 22:03

MP Marge Raději ale ne ty dlouhé kosti, z nožiček. Ty se štípou. Ty jsem raději nedávala ani Dadoo a že byla nějaký drtič!

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 20. února 2019 22:22

A Poppy coby strašidlo blízkého okolí. Včera značně nerudná reakce majitelky king charles španěla... kterej se samozřejmě promenoval na volno, za rohem, kde ho Poppy ovšem šestým smyslem detekovala a radostně vyrazila ho zahlušit. Flexina to jistila, ke kontaktu nedošlo, ovšem panička kvičela jak bodnutá. Že se jí to vůbec nelíbí, takovej prevít. 

Dneska ještě lepší. Stafordka - jak jinak než na volno - skočila na Poppy taky zpoza rohu (no třeba si chtěla jen hrát co já vim). Ovšem byla ráda že vyvázla holým životem, protože Poppy se jí na férovku zavěsila na čumák... Tentokrát se majitelka nečílila a spíš se zajímala o stav našeho malého pejska, kterej ovšem na rozdíl od nebohý (protože pokousaný!) stafordky vyšel ze zápasu vítězně a bez šrámů. 

Oba případy mi líčil milostpán, kterej zrovna venčil. Tak jsem se příšerně nasrala a nastane pláč a skřípění zubů. Hned večer jsme šly pěkně nakrátko u nohy, a jakmile ten malej zločinec začal tahat směrem k dvacet a víc metrů vzdálený oběti, následovalo "brutální" cuknutí dle Desenskýho. Nechtělo se mi původně lomcovat tím nebohým malým pejskem, ale po čtvrthodině jsem si vedla poměrně zvládnutelnou bytost... nikdy jsem nebyla příznivcem drilu, neumím to a úplně rozumím Potrefenáhusa (která mi myslím vyčítala že nechce aby se jí pes bál), ale když to jinak nejde... Tak fakt nevim. Vlídné domlouvání se mi moc neosvědčilo 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 20. února 2019 22:49

MP Marge 

Hydratovaný nebo sušený  to už může rovnou žrát granule bych řekla.

Zas co já vim/mám zkušenost, tak zrovna to kuřecí bych moc nebrala, protože to je celkem nejrozšířenější alergen (pro ty, co by mohli bejt alergický samozřejmě, ale proč to riskovat). Lepší je krůta nebo králík (pokud má jít o světlý maso), a vnitřnosti opatrně - jsou levný, ale ne moc prospěšný vzhledem k tomu, že v nich končí kdejakej jed kterej to jateční zvíře sežere. 

Jinak bych z toho nedělala takovou vědu, prostě maso co je k dostání a nějakou tu kostičku, byť by měla bejt drůbeží. Kvůli vápníku, ale to můžeš doladit tvarohem, sýrem (u nás prodávaj i "psí sýr", nevím co je v tom za rozdíl).

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 20. února 2019 23:53
Reakce na Dadoo:

MP Marge Raději ale ne ty dlouhé kosti, z nožiček. Ty se štípou. Ty jsem raději nedávala ani Dadoo a že byla nějaký drtič!

​No vidis, ja to tusila, ze to s tema kostma nebude tak jednoduchy 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 20. února 2019 23:55
Reakce na barbucha:

MP Marge 

Hydratovaný nebo sušený  to už může rovnou žrát granule bych rekla

​Presne 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 21. února 2019 00:00
Reakce na barbucha:

MP Marge 

Zas co já vim/mám zkušenost, tak zrovna to kuřecí bych moc nebrala, protože to je celkem nejrozšířenější alergen (pro ty, co by mohli bejt alergický samozřejmě, ale proč to riskovat). Lepší je krůta nebo králík (pokud má jít o světlý maso), a vnitřnosti opatrně - jsou levný, ale ne moc prospěšný vzhledem k tomu, že v nich končí kdejakej jed kterej to jateční zvíře sežere. 

​No jo, ale kde ja tady chudak sezenu kralika!? Ten se da koupit jen on-line a stoji, parchant, skoro $40  Kruta jeste tak.

Vnitrnosti mi radil tady nekdo, ze jsou dulezity kvuli nejakym mineralum a vitaminum; vubec prave nemam poneti, kolik bych jich mela  davat. 

Jinak nejlevnejsi a nejdostupnejsi je pro me to hovezi, no. Ale asi nemuze zrat denne mlety hovezi!? 

To jsou starosti...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. února 2019 09:03

MP Marge mäso mu mlieť netreba, môže dostať aj klasickú hovädzinu nakrájanú na menšie kusy (ono pokiaľ má pes v poriadku zuby, mäso sa mu krájať nemusí). Kosti mu môžeš dávať kuracie aj hovädzie, ja dávam psovi od cca 5 mesiacov každé ráno surový kurací chrbát, občas striedam s krídlami alebo stehnami, nikdy nemal žiaden problém, hovädzie a bravčové kosti má ako zábavku za odmenu a ver tomu, že aj takú hovädziu harfu alebo veľkú kĺbovú bravčovú kosť vie dobre ohlodať :) Vnútornosti sú dôležité, mal by dostávať cca 1 porciu týždenne, je jedno či srdiečka, pečienky, žalúdky, výhodou je ak sa dostaneš k nepraným hovädzím držkám, to im chutí najviac + ako bonus psi potom väčšinou prestanú žrať exkrementy. K mäsu potom už len pridáš zeleninu/ovocie podľa chuti, občas môžeš spestriť miesto mäsovej dávky dávkou ovocno zeleninovou, mliečnou (tvaroh, jogurt, zákys...nie mlieko). Z mäsa dávaj kľudne všetko - hovädzie, bravčové, ryby, divinu, hydinu...uvidíš, čo mu nebude chutiť (môj nežerie králika, netuším prečo, nechce ho ani po hladovke). Pokiaľ nemá zdravotné problémy, mäso vynechávať žiadne nemusíš. A inak, psovi nevadí, ak žerie 1 druh mäsa dlhodobo, ja teraz striedam hovädzinu, divinu a kuracinu, ryby dávam pomenej, keď trafím na akciu normálne v ľudskom obchode.

Ak nevieš koľko čoho, tu na stránke http://www.manwe.eu/index.php/vypoet-krmne-davky nájdeš tabuľku, kde si podľa váhy psa upravíš dávku a potom sleduješ, ako vyzerá bobok - ak je biely a suchý, treba znížiť prídel kostí, ak riedky, treba kostí pridať. Ovocie a zeleninu dávam psovi podľa toho ako mu chutí, kľudne aj počas dňa dostane kus jablka, v sezóne dostane hockedy jahody/maliny/marhule alebo broskyňu keď ich jem ja a večer mu dávam kľudne aj 70g zeleniny (uhorky, mrkva, šalát, špenát, petržlen...čo mám po ruke), lebo je pažravý a zelenina ho zasýti bez toho, aby z nej pribral. K chudému mäsu alebo po väčšom výkone (napr. ak s mužom odbehne 10+ km na bežkách) dostane na zeleninu aj trochu oleja alebo masla.

BARF ozaj nie je veda a má kopec benefitov - zredukuje sa u psa počet vyprázdnení za deň, zmenšia sa bobky a vymizne prdenie, zlepšia sa zuby aj srsť...

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 21. února 2019 09:07

rasaNori ta je hodně trnkovitá, jen bělejší

my už jsme si Trnku vozrzavili

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 21. února 2019 09:07

DrowRanger Jen dotaz od člověka, co má psa pořád venku. Ty mu dáváš ty syrové kosti doma, předpokládám, jak to pak vypadá po dojezení? Si představuju, jak je to všechno upatlané.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. února 2019 09:40

brrr kuracie zožerie na 2/3 hryzy, ani to nepokladá na zem, hovädzie žerie na svojom uteráku alebo pelechu, ten potom vyprášim a dám oprať. Maximálne potom ešte pozmetám, ak by niekde bol úlomok kosti.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 21. února 2019 10:04

DrowRanger Dík. Já si totiž představila naši, která dokud kost nezakope, tak nemá pokoj. My dáváme teda vařené, ale pobíhá s nimi po zahradě, kontroluje, jestli ji někdo nesleduje a pak na tajňačku zakope. Nechá uležet a po pár týdnech konzumuje. Když dostane kost třeba do kotce nebo do dílny, kde spí přes zimu, tak je na nervy, kam s ní.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. února 2019 12:04

brrr áno, pri bytovom musím dávať pozor, aby mi to nezakopal do gauča alebo do perín, inak môžem všetko prať 

Offline Janulik03
20000 příspěvků moje polička 21. února 2019 12:11

dzizisketa žííš, terat mi doplo, že aj Elzička vlatne dostane svoje bábätko. 

Ty brdo, no to som zvedavá, čo bude ked to donesu.

Offline Magráta
8097 příspěvků moje polička 21. února 2019 13:43

Jiná Realita nevím, jestli jsem to nepřehlédla, ale kocour se vrátil?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. února 2019 14:23

Magráta a rovnou i Potrefenáhusa 

ANO!

pan kocour je zpět. sice mám pocit, že se částečně přestěhoval k sousedům, protože ho vídám jen večer, zatímco dřív čekával i ráno, ale vyskytuje se! a nic mu není. 

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 21. února 2019 14:30

Jiná Realita  hurá!!!!!!!!!

Offline tv
4186 příspěvků moje polička 21. února 2019 14:31