Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Allysa
884 příspěvků moje polička 14. května 2019 18:23
Reakce na whiskas:

bram Děkuji. Koncem týdne jdu pro lék a už teď přemýšlím, jak do ní budeme tablety dostávat (předpokládám, že se berou každý den ...). Napadá mě, že např. Easy Pill by mohl být nápomocen. Piškvorka je poněkud tvrdohlavá , takže dobrovolný příjem samotné tablety nehrozí.

​U nás je teda pamlsek obsahující lék sveřepě ignorován, nechápu, jak to poznají.Tabletu jedině potupně přiměřeným násilím rovnou do krku.

Offline tarra
334 příspěvků moje polička 14. května 2019 19:17

whiskas U nás tedy taky Easy Pill bohužel nepomohl, všechny tři kočky pilulku v čemkoli ignorují, jedině násilně do krku...ale třeba to za vyzkoušení stojí a třeba zrovna vaše kočička to spolkne.

Jinak se samozřejmě přidávám k džení palců, ať je co nejdéle co nejlíp.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 14. května 2019 20:16

Koukám, ze není nad to mít věčně nenazranou kočku, která by zvladla spolknout snad i hřebík zabalenej do pastiky

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 14. května 2019 20:21

Potrefenáhusa Mlada dostava aktualne prasky dvakrat denne. Nastesti sirup, takze vecer to muzu zamichat do kapsicky, ale rano musim strikackou. Ze zacatku si ho vzala sama ze lzicky za piskot, ale uz ji to prestalo bavit...

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 14. května 2019 20:35

Solathis dávat delší dobu je blby, no 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 14. května 2019 20:56

Potrefenáhusa Nadozivoti :( Moje nadeje pan veterinar zcela uhasil, pry sance 1:2 ze by mu exla bud bud na stole nebo pri rekonvalescenci :(

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 14. května 2019 21:56

Potrefenáhusa Tenhle dozorčí pohled bych potřebovala pro Piškvorku - koukej do spolknout a nemel .

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 14. května 2019 21:58

Allysa tarra Taky nejsem 100% přesvědčená, že to bude fungovat, ale zkusím to, prý je to "chutné" , tak uvidím, jestli tento názor bude sdílen. Pokud ne, přijde na řadu "násilné" cpaní do krku. V topmto případě platí, že účel světí prostředky 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 14. května 2019 22:00

V tomhle mají pejskaři dost velkou výhodu. Vezmeš pilulku, podáš ji psovi, pes ji sežere. Jednou jsem se nachomýtla k tomu, když tchýně podávala dvěma kočkám odčervovací tablety a zbaběle jsem prchla, protože jsem měla pocit, že kočky zdemolujou celou kuchyň a potom nás rozcupujou. Nevím, jak se jí to povedlo, ale nacpala to do nich a přežila to. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 14. května 2019 22:03

bram jak kterymu psovi....ale když se to zamackne do pastiky, sežere to i rufik

kocky maj pak teda krom toho prvotního boje i různý další triky jak to vyblejvat a vyplivovat a vykuckavat.....a den za dnem ty dovednosti vypilovavaj k dokonalosti 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 14. května 2019 22:03

whiskas koukej to spolknout, nebo ti to sezeru já...

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 14. května 2019 22:03

bram Naše kočka je tedy poněkud povolnější, ale kdykoli jsem zkusila trik tabletu do něčeho dobrého propašovat, vždy to spolehlivě poznala, "obal" vychutnala a tabletu vyplivla , případně si pochutinu nevzala vůbec. Když do ní něco cpeme násilím, tak je to tedy koncert pro několik rukou .

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 14. května 2019 22:04

Potrefenáhusa  to by fungovalo. 

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 14. května 2019 22:09

Solathis  blbý no, ale když jiná alternativa není. Sirup je možná lepší varianta než tablety. Každopádně, pokud už se s tím "pacient" sžije, tak snad už ani moc neprotestuje, nebo bojujete pořád? 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 14. května 2019 22:13

whiskas kočka bojuje pořád...sirup pro kočku je podle mě rozhodne blbější, protože trva par vteřin než ji to natlacis do huby a kočka ti těch par vteřin vetsinou nedá

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 14. května 2019 22:20

Potrefenáhusa To je vlastně pravda, zvláště ta poslední věta . Vzpomínám si, že i když byla Piškvorka těsně po operaci, měla trychtýř a bylo nutné do ní něco vpravit injekční stříkačkou, byl to boj. Nechápala jsem, kde najednou vzala tolik energie k odporu. Ale nakonec jsme vždy vyhráli .

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 14. května 2019 23:20

whiskas Bojujem furt. Taky je blby, ze byla zvykla na maso a najednou dostane sem tam kousek ovoce nebo zeleniny a konec, jinak akorat piskoty, ktery predtim vubec nejedla a specialni dietni kapsicky a granule. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. května 2019 23:25
Reakce na Potrefenáhusa:

bram jak kterymu psovi....ale když se to zamackne do pastiky, sežere to i rufik

kocky maj pak teda krom toho prvotního boje i různý další triky jak to vyblejvat a vyplivovat a vykuckavat.....a den za dnem ty dovednosti vypilovavaj k dokonalosti 

​Tak naše fenka byla asi kočka. Dostat do ní cokoli byl horor .

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 15. května 2019 01:44
Reakce na bram:

V tomhle mají pejskaři dost velkou výhodu. Vezmeš pilulku, podáš ji psovi, pes ji sežere. 

​Ovsem jen v pripade, ze pes se nejmenuje Chico

Chico nesezere nikdy, co sezrat ma! Mame doma PET druhu psich pamlsku a ignoruje je vsechny. Driv jsem ho motivovala alespon nakrajenym parkem, kterej mu byl vzacnej, ale na ten mi uz taky kasle  Toho, ze mu nekdy budu muset davat pilulky, se uz ted desim...

Offline Sweet Potato
39952 příspěvků moje polička 15. května 2019 07:12

whiskas Naše zkušenost s kocourkem kardiakem bohužel byla, že bojoval čím dál víc, respektive ty pochutiny, které zkraje fungovaly, postupně odmítal.

Nejlíp asi funguje taveňák - je dobře matlavý, takže i když kočka prohlédne zradu, jak už je jednou nalepený v tlamce, špatně se vyflusává.