Chlpáči a iné
Luďan je nejaka moc pritulna, spi se mnou v posteli, kdyz se otocim na druh bok, preleze preze me, aby mi byla u hlavy, kdyz jdu v noci na zachod, jde se mnou. Lehnu si na bricho a uz mi lezi na zadech..obcas me v noci jemne kousne do nosu, zatimco mi vrni do obliceje, neco ve stylu "heeej, jsem tady, co takhle me pohladit???". Asi se ji se mnou dobre spi neboco!![]()

Mohu dotaz na zkusene pejskarky? Jak dlouhou dovolenou je potreba si vzit, kdyz si clovek domu priveze stene, aby ho tak nejak aklimatizoval v domacnosti?
razorblade mně přijde, že aklimatizovaný jsou hned, ale nevydržej nečůrat moc hodin v kuse
razorblade dva měsíce? ![]()
RoSa razorblade ani půlroční štěně ale nevydrží celý pracovní den bez venčení a pokud jde vyloženě jen o tu aklimatizaci a zvyknutí na domov, tam bych asi řekla třeba týden a odcházet a přicházet, aby si zvyklo (my jsme měli asi celkem 8 dní a stačilo to).
razorblade u nás byla aklimatizace hend, ale to navykání na samotu trvá, a jak píšou předřečnice, 8 hodin nedá štěně ani náhodou, ono i pro dospělýho psa je doporučení 6
Potrefenáhusa Zina to zni dobre. ja tou aklimatizaci v domacnosti nemyslela nechavani doma o samote ale spis takovy to zvyknuti kdo jsem ja, kde ma pelech, co pres den delame a hlavne ze jsou normalni presuny autem a setkavani s cizima lidma. pro me by totiz bylo zasadni, aby pes byl zvyklej na skoro denni cestovani autem a kontakt s lidmi, protoze bych ho nechtela nechavat doma, ale chtela bych ho v 90 procentech brat do prace (= do lesa, do hor, netyrala bych ho nekde v kanclu
).
razorblade ta naše byla naše fakt do druhýho dne
po jaké rase koukáš?
razorblade hele, na to si zvyknou rychle, pro štěně je nejhorší samota, nuda a musí chodit často čůrat, voni jsou strašně přizpůsobivý, jen počítej s tim, že co dovolíš malýmu štěněti, můžeš staršího psa blbě odnaučovat
a jakýho máš v merku? Já uplně vidim černýho labradora!
razorblade Šteně se učí strašně rychle, to je hrozná výhoda, a je dobrý ten štěněcí čas využít právě na tu socializaci, výcvik může přijít až po tom. A i když by pes chodil do kanclu, tak asi bude radši, než když bude sám doma. Jestli má mít kolem sebe pořád šrumec, tak by to asi chtělo přihlídnout i k povaze, některý rasy jsou na to míň vhodný než jiný, ale už máte asi vybráno?
Jinak kde má pelech, pochopí rychle, ale naučit se na něj nejen jít, ale i na něm setrvat dýl než pět minut, může v některých případech trvat i 12 let :-D
Zu Potrefenáhusa ja bych rada nejakyho vetsiho vorecha. vlastne me k tomu inspiroval inzerat na FB, kde pani nabizi stenata od jejich nemecke ovcacice, o ktere si mysleli, ze uz v 9 letech nehara, ale pote, co se jim plotem na zahradu vloupal pes, jim povila krasna cerna stenatka.
a koukala jsem uz i po stenatech nemeckeho ovcaka, to plemeno se mi libi a prijde mi takovy psychicky vyrovnany. libi se mi i ridgeback, ale u nej by me odrazovalo, ze vetsinou nema rad vodu, velskorgi by zase se svou stavbou tela nebyl pes na horske tury... :D
člověk je tak rád, že v tom není sám.
Jinak já teď chodím odpoledne na louku, kde se často potkáváme s úplně stejně starým border koliákem. Má dost podobný denní a venčící režim jako aktuálně my. Hodinku se prolítají a pohrají, já si se psicí zopáknu nějaký povely, občas se k nim ještě nějaká střela přidá, ale borderkoliák prý přijde domů a několik hodin spí, naše psice si nelehne, nesedne, asistuje u všeho, ideálně si ještě hrajeme, hlavolamy atd, až do další procházky a ani okolo 11. večer nemáme jistotu, že se jí bude chtít spát a nebude blbnout.
Včera jsem na nějakým e-shopu koukala na lososovej olej a když jsem si přečetla, že zvyšuje u psů výkon, lehce jsem se opotila ![]()
razorblade ja jsem byla se stenatkem doma prvni tyden, spis tak abychom si na sebe zvykli a trenovat to curani venku
pri vyberu bacha, aby se ti vesel do auta :)
my mame stredniho psa (stafford, ktereho samozrejme doporucuji, to je velmi psychicky vyrovnane plemeno, ktere by ti rado asistovalo cely den u cehokoliv) a ta jeho bouda zabira pulku kufru manzelova passata kombi, takze pri ceste na dovolenou mame pak nase veci v aute na zadnich sedadlech a v me toyote yaris tu boudu nacpu jen velmi tesne podelne do celeho kufru
mimochodem, nevite, jaka rasa je ten pes v reklame Tesco na bundy? Obrazek se mi nedari najit, je to takovy vetsi, cokoladove hnedy, kudrnaty. Je to ten labradoodle?
baltik stafford ani bullik apod u me nepripada v uvahu, protoze moje matka, ktera ma jinak vsechny psy rada, ma z tehle plemen (a z perskejch kocek
) neprekonatelnou hruzu, takze bych k nim uz nemohla na navstevu. jedna nase znama na naprosto uzasnou americkou pittbulterierku, je to takovej ten blboun, co by na sobe nechal drivi stipat a jeste ti za to podekoval, ale moje mati to proste nedokaze prekonat a zkusit ji pohladit. ale treba s nejakym kavkazanem nebo moskevskym straznim psem, ze kterejch bych mela respekt i ja, by problem nemela, protoze u nich holt neprobehla medialni masaz...
Zu Parťák na venčení je k nezaplacení! Co se týká klidu po procházce, tak to u nás samo od sebe taky nikdy nefungovalo, vždycky to brali spíš jako rozvičku. Mám je ale naučený, že když se přijde z velký ranní procházky /chodím na půl hodiny s oběma a pak rovnou na další hodinu a půl s mladým/, tak se nakrmí, zalehne a pokud možno neotravuje. Pak jdeme/jedeme ven odpoledne, tak na 40 minut, protože mám s sebou i starýho, v létě někdy i na třetí velkou už bez starýho. Mezi tím jenom hyginecký, popřípadě na zahradu.
Dokud sedím u kompu a pracuju, tak to respektujou a neprudí, ale jakmile se zvednu, tak je mám samozřejmě za zadkem :-).
Zina přesně, oni jsou spolu tak spokojení! a tak něžně se koušou! Jen doufám, že se to třeba nepokazí, až bude hárat.
Já jsem teď chtěla napsat, že koukám, kolik máš sportu, ale pak jsem počítala, jak to máme my a nějak podobně, no, jen stále bez zahrady v bytě, takže hodinu po procházce, kdy po příchodu vypije misku vody to chce ještě zase na skok ven :)
Zu haha, no háráním se to určitě nepokazí, jenom teda to asi neni uplně ten směr, kterej byste si představovali
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.