Zina no, spravme pises, ze mnozitel:(
Chlpáči a iné
Zina Snad dle zakona je mozny odber po 50.dnu veku stenete, my meli fundlaka doma hned druhy mozny den. Chovatelska stanice funguje 50 let a psy maji vymazlene, verim ze vi co delaji. Pes se aklimatizoval prvni den. No a ted mam doma trileteho retrivra, ktery se v predchozim domove nemel spatne a tomu se nestyskalo ani deset minut, dostal nazrat a po puvodni panicce ani nevzdechl
. Tak uplne nevim, co si mam o psi vernosti myslet. Ti mi by me vymenili za pecenou kachnu urcite![]()
Jos Zlaťáky a labradory (včetně "labradorů") bych ve věrnosti podle kusu žvance nehodnotila, oni maj fakt vadnej nejakej ten gen...:-D
Potrefenáhusa myslis gen popolnica ?
To maju aj RR ![]()
Potrefenáhusa Ono to taky u nich nejde vždycky dobře poznat. Naši psi třeba smutní jsou, ale hlavně jsou z naší nepřítomnosti nervózní, což se projevuj tak, že za každým chodí, dožadují se pozornosti, ideálně hry, a mávají u toho ocasama. Takže nepoučenej pozorovatel si musí nutně myslet, že jim nic nechybí a jsou veselá, protože se ten smutek neprojevuje tím, s čím si to člověk většinou spojuje, což je nějaký ležení u dveří a tragickej výraz.
Druhá věc je, že si psi (krom těch fakt starých) jinde zvyknou rychlejc, než bysme si představovali, na lepší zvlášť.
Jos My prvně v sobotu necháváme madam na hlídání, jen přes den, na noc si jí vyzvednem, ale avizovala jsem doma- žrádlo! Musíme jí zabalit dost žrádla, pak bude v pohodě![]()
Cirkus bude!

Potrefenáhusa Máš nádhernou smečku
. Tvoje fotky mně vždycky udělají radost.
Potrefenáhusa to je boží, ale přiznávám, že nejvíc mě rozesmála ta bota, nevim proč ![]()
crazydaisy děkujem!
Magráta von to rád
Kde mám botu je tady asi nejčastější věta :-D
Ranna davka liekov pre elzicku

martek01 to psal u Čapek v Dášeňce - "Už aby ta holka šla někam do služby", stěžovala si máma Iris, celá orvaná a usoužená. A když Dášeňku někomu dali, bylo smutno i lidem a "ve psí boudě pláče oškubaná, utahaná maminka Iris". Citace velmi volná :D
Potrefenáhusa měla bys vydat knihu fotek "Můj život se smečkou" :D
@zina jestli to byl vlcak jako vlcak a ne ovcak, tak i mezi zkusenyma chovatelema panuje blud, ze vlcak se k tobe primkne vic, cim driv si ho vezmes. My museli pro josefa az v deseti tydnech a myslim, ze primknul az moc!
martek01 krasny rodice, budete mit krasnyho psa ![]()
Potrefenáhusa goliáš mi strašně připomíná draka šmaka z hobita ![]()
ice Byl to NO, respektive tak byl určitě kupovanej. A zákonný minumum je, jak zmiňovala Jos, těch 50 dnů, což není 6 týdnů ani náhodou.
Mně ho bylo líto nadvakrát, jednou že ho vzali takhle brzy od feny a podruhý kvůli tomu, že byl ještě označovanej za hysterku, že pořád kňučí a nechce být venku sám. Pevně doufám, že se i tak bude mít dobře, byl fakt roztomilej a byla bych si ho nejradši vzala dom.
Banjo byl první okamžiky i dny u nás doma v pohodě, netesknil, brala jsem ho od maminky na konci 9. týdne. U chovatelky ještě zůstala jeho sestřička a když odjela i ta, ptala jsem se jak to maminka zvládá, prý jen víc vyhledávala společnost druhé fenky, kterou chovatelka má, ale nesmutnila. Byla jsem na třech návštěvách před odběrem, Banja jsem si hodně chovala a maminku jsem pořád chválila a komunikovala s ní, já si prostě myslím, že ona věděla, že jí ho odvezu a byla na to připravená. Dala nám chytrého, vyrovnaného, nebojácného, veselého kluka, který lidem v našem okolí ničí všechny zlé předsudky o čivavách.
Jak píše Zina, když už nemám zkušenosti, tak sakra musím všechno nastudovat, pídit se po informacích od těch zkušených. Jednak si chci být jistá, že to zvládnu a hlavně jsem chtěla mít jistotu pro to psisko, že u nás bude šťastný. Přístup tady těch "chovatetelů" a budoucích majitelů mě vždycky dokáže úplně rozhodit a nas.at.
edit: oprava doby odběru
Viatori Banjo je super jméno! ![]()
Jak naštvat psa ve dvou krocích. 1) koupit pláštěnku a 2) nasadit mu pláštěnku. Psíče týrané je na světě... uprostřed největšího deště jsem to vzdala a pláštěnku si schovala do bundy![]()

Zu Chudáčik malý! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí