Rozára začíná probíhat bytem a kvílet, uz když slyší, jak manžel otvírá vrata. Dost velkej kabaret![]()
Chlpáči a iné
Jestli chcete nědo vítací typy, tak doporučuju flaty, ti vás budou vítat, i když přijdete ze... z koupelny.
Stran toho vítání při vstupu do domu Terk hluboce blafe, ale dá se to přežít, a pak se vlní u dveří a motá se kolem s něčím v tlamě. Popisovat vítání Cida se mi ani moc nechce, ale zahrnuje to snad všechno krom štěkání, teda skákání, kousání, kradení šály, nákupu, plazení, prostě co si vzpomenete. Relativně rychle se zklidní, ale ty první cca dvě minuty jsou dost pekelný.
Jsem se nad tím seriózně zamyslela a vychází mi z toho dvě řešení, buďto tu šílenou energii nasměrovat jinam, nebo, to asi ideálně, zklidnit (čoklí) mysl, a naučit ho, že se dá přivítat i víc v klidu. Takže tu teď dělám pokusy na psech, zatím teda bez valnýho výsledku :-D.
Cítim, cítim, už aj idem klikať. ![]()
Aslan byl vítací typ tak napůl, jak se mu zrovna chtělo vstávat. :D Když ne, tak jen otevřel oko a vrtěl ocasem vleže, ale když to na něj přišlo, tak vítal sice bez štěkání, zato tím typickým seveřanským woo-woo zvukem, ze kterýho jsem teda i po těch letech byla pořád paf a přišlo mi to hrozně roztomilý. :) Ačkoli občas to bral dost zhluboka a bručivě, až v tom člověk vyloženě slyšel nějaký výčitky a zpytoval pak svědomí, jestli fakt byl pryč tak dlouho...
Výčitky? Občas přemýšlím, jestli těm lidem, co u psa bydlí, nemám vynadat za nezodpovědnost - snad by ho chudáka nemuseli nechávat měsíc o samotě a vracet se minutu před mým příchodem! Pak není divu, že se to zvíře při spatření živého tvora může pominout :)
Otíček nadšeně vítá, ať jsem pryč pět minut nebo půl dne - jak nemá ocas, kterým by vrtěl, tak se vždycky celej zauzluje
A pak musí běžet pro dárek, nejlépe co nejoslintanějšího a nejvíc jetýho plyšáka.
Návštěvy miluje... a velmi rád asistuje i různejm údržbářům. Naposled jsme tu měli instalatéra, značně nerudnýho - nejen že u práce nadával, ale ani si s Otíčkem nepokecal a skoro to vypadalo, že by ho rád odehnal!
To pak není divu, že ani jeho práce nestála za mnoho, což jsem mu s chutí sdělila, nezdvořákovi. Naopak (k Otíčkovi) vstřícnej řemeslník vždy odevzdá bezchybnou práci, fakt! ![]()
To jsou tak nádherný kočky! Já bych je hned osvojila, respektive jim dovolila, aby i ochočily mě! Ale ono to už trochu probíhá, že?
A jak mu je, už je v pořádku?
No, včera jsem do něj vpravila pár namočenejch piškotků, v rozumnejch časovejch intervalech... a pak nadrobno nakrájený vařený kuřecí maso bez kůže, taky pěkně pomalu. A zůstalo to v něm
Vypadal že by toho sežral desetkrát tolik, dneska se už ze zoufalství sápal i na suchou housku
Takže chuť už má. Ale na zítra je stejně objednanej na veterinu (jinou než byl naposled, pro jistotu, moc se nevyznamenali), protože ty jeho zažívací potíže nejsou normální. A vypadá jak z koncentráku
Ale vypadá, že přežije (předevčírem jsem si nebyla moc jistá) ![]()
Otickovi taky přejeme brzké uzdravení!!!
Čas mezi 1. a 2. večeří je potřeba účelně využít!

Otíček děkuje!
Právě polknul další příděl kuřátka, tak ho sleduju ostřížím zrakem - což je jednoduchý, neb si jen mocně (ehm) krknul a odebral se do říše snů.
Je třeba dobře vytrávit. ![]()
snad je to za nim a uz bude dobre ![]()
Otíček je boží :-) Určitě se z toho ve tvé laskavé péči rychle dostane.
Mně ta naše zdejší zvěř vždycky úžasně zvedne náladu. jen prohlížím, pusu od ucha k uchu.
Daduš dneska už bez kapaček, od zítra 3 dny ATB v pilulkové podobě. A za deset dnů na stehy.

ach pomoc.
rozkošnou kočičku z kanálu adoptoval můj otec. přestože jedním dechem neustále tvrdí, že kočky jsou strašné, že ho otravuje a obtěžuje. dnes byl načapán, jak sedí v kanceláři v křesle, kočku, které říká kočičák, drbe na klíně, a blaženě se u toho usmívá.
ovšem...poté, co ji týden sám krmil, vypadá kočka jak balón
a otec se podivoval, že je zvláštní, že kočka každý den spotřebuje jednu kočičí konzervu. myslím, že ji krmí pokaždé, když se na něj podívá.
jak často a kolik má teda asi žrát taková odhadem snad tříměsíční kočka? má opravdu vykrmené břicho. odčervená je jedno, tento víkend má dostat druhou dávku. ráda bych jí dávala spíš granule a konzervu jako doplněk. kočka je zatím pořád spíš venkovní, spí venku (v tom kanále, nic lepšího nemáme, sice dostala polystyrenovou krabici od mikrovlnky vycpanou senem, ale v tom kanále je mnohem větší teplo, takže stejně spí tam, akorát jsem jí ho vylepšila krabicí se závěsem, takže jí tam netáhne, a na krabici přes den vysedává.
Mne se neptejte ![]()
![]()
Uz kouká...za chvíli půjde řvát k misce

to je beruška,bude zase dobre!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.