Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 10:21
Reakce na Berta:

Godzillka je vzorně obsluhována a stejně je jí to málo :-D

Online Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 10:27
Reakce na Zina:

my děláme otočky taky přes target na přední nohy, ale my jsme pomalý jak želvy

k tomu očnímu kontaktu jsem si vzpomněla na vtipný fotky, když jsme začínali :-D

Online Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 10:27

Online Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 10:28

target (ale používáme teď trochu větší)

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 11:02
Reakce na barbucha:

Tak ať to pokračuje dal pozitivním směrem! 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 11:57

... tak tohle je nase Fran - s Fran Drescher si nejsou podobne, ale maji uplne stejny hlas... je to kocka velmi placha a vyfotit ji je dost komplikovane, takze jak psala Jina Realita, vetsina fotek jsou rozmazane rezavo-hnede skvrny... 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 11:58
Reakce na palahniukowa:

Potrefenáhusa tak fajn, děkuju oběma, my jsme krom tý lovečtiny fakt vcelku těmahle věcma nepolíbený, o targetu jsem v téhle souvislosti neslyšela, jdu googlovat!

Asi budu muset se Cidem na nějaký psí pionýrák, kde to do nás, hlavně do mě, nahustí, nechcete jet někdo taky? :-D

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 11:59
Reakce na barbucha:

Otíček pookřál a značně se rozveselil - jednak asi po těch práškách a zcela určitě po doporučení neomezeného jídelníčku. Veterinář pravil, že kdyby nevěděl... tak se vsadí že vidí zdravýho veselýho psa. Převážili ho a nevěřili vlastním očím, protože (i přes děsnou šavli, kterou hodil včera ráno) od pátku přibral kilo a půl  No bodejť by ne, když jsme mu podávali každičký sousto vybraných lahůdek ručně, div ne v uctivým pokleku a průběžně celej den.

Uzliny mu splaskly. Nicméně výsledky ze vzorků byly neprůkazný (opět s upozorněním že důvod k radosti to není), takže příští středu půjde na odběr znova...

A ještě ke všemu se na RTG ukázalo obrovský srdce, jaký ještě neviděli (a budou prezentovat kolegům kardiologům: "ti budou zírat" ). Jelikož se ale neví jestli je to vrozený nebo důsledek kdovíčeho, řešit se to nebude. Akorát mu to údajně může vadit i v zažívání, protože mu to tlačí až na žaludek nebo co. Ergo konec žranic, naopak vyfás dietu, pouze třikrát denně nadrobno nasekaný kuře s rýží. No, ten bude mít radost

Takže pořád víme kulový v podstatě.  Jen se těšíme, že mu už aspoň není tak strašně blbě.

Skvělý zprávy, moc držím palce, ať jsou ty další taky takový!

Online Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 12:04
Reakce na Zina:

no my cvičíme s klikrem, nejdřív jde o to, aby pochopil, že se po něm chce, aby na to stoupal předníma a pak že chcete, aby se na tom otáčel a dorovnával se s váma (furt stál předníma na tom a pochodoval zadníma). A pak si třeba ještě sednul. Takže se pak kolem něj tak různě točíte a on dorovnává. (a přitom u toho tak různě naštvaně bručí a předvádí, jak z toho padá a že po něm chcete fakt úplný hovadiny a podobně...)

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 12:55

prave prisla Zunke Beco Bone, ale nema otvor na pamlsky 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:06
Reakce na Potrefenáhusa:

haha, to bol ocny kontakt s Godzillkou alebo s Rufickom? :-D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:09
Reakce na barbucha:

tak to sa tesime!!!!! a drzime palce dalej 

a v ramci pozitivneho myslenia: (a snad to nevyzne zle, ale) vidite, on vas vsetkych tak velmi zboznuje, ze Vam to potvrdili aj kardiologovia ;-) 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:13
Reakce na Zina:

my ideme v priebeho polroka na 3 psie seminare, velmi sa tesim :-) a najlepsie na tom je, ze vsetky pridu za nami, nemusime opustit mesto, ha.

ale ak by si nasla nieco fakt dobre, daj vediet, uz by som sa aj odvazila so Zunou vycestovat.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:26
Reakce na Zina:

s targetom cvicime aj my, Cid to urcite rychlo pochopi. target by malo byt vyvysene miesto (myslim, ze su na to aj nejake standardy, ale presne cisla netusim). normalne postav niekde (nejaky) target. ked Cid na to polozi packu, odmenuj. on to pochopi, ved je sikovny. potom pockaj, aby dal na target obe packy - velka odmena. zo zaciatku moze byt target pokojne vacsi, neskor postupne zmensuj. Zuna ma target spojeny s tym, ze je to super miesto, kde jej z neba pada odmena. cez target sme sa naucili aj vyslat ju do boxu (v ramci obedience cvikov), aj pockat a za najlepsiu vec povazujem to, ze ked sme chodili v lete do lesa a ta privolavacka nebola 100%, stacilo zakricat target! a ona uz si nasla vyvysene miesto, kde na mna cakala ako sfinga, kym nepridem a nedostane odmenu.

a ako pise Potrefenáhusa, target je super aj na fixaciu prednych noh - napr. pri otockach, poveloch sadni, lahni apod. ale kliker nepouzivam, mam pocit, ze ja som na neho velmi pomala. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:34

vydrzalo jej to v povodnom stave ani nie 3 (slovom tri) minuty!!! 

evidentne nie je na plnenie pamlskami, ale iba na aport :-/ netusila som, ze existuje aj takato  

Online Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:41
Reakce na palahniukowa:

s rychlým psem je fakt hrozně náročný klikat včas, ale my si s Rufíčkem vyjdem vstříc....:-D Von fakt nepospíchá...:-D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:54
Reakce na Potrefenáhusa:

:-) on je uzasny. 

ja sa bojim, ze jej to odkliknem neskoro, lebo niekedy su to u Zuny fakt reakcne mikrosekundy, fyzicky a obcas ani mentalne :-D jej prosto nestacim.

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:54
Reakce na Zina:

Neboj, jde to i bez klikru a targetu Target je něco, čeho se pejsek nějak dotýká - packama, čenichem, lehá si na to, který při výcviku slouží jako vodítko. Pejsek se naučí se targetu konkrétním způsobem dotýkat a ty pak tím, kam target umístíš, jak s ním pohybuješ atd., naučíš pejska, co potřebuješ.

Nám k tomu stačí ruka, ale je fakt, že nic složitého neděláme.

Online Potrefenáhusa
38859 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:58
Reakce na palahniukowa:

úžasnej je, to rozhodně :-D

My chodili jednu dobu cvičit s extrarychlou borderkou, která mezi chtěnej cvik a kliknutí stihla narvat ještě milion dalších nechtěných věcí, tam to fakt chce asi megapostřeh

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 14:01
Reakce na palahniukowa:

Hehe, taky jsem objednala a taky omylem bez otvoru a dopadli jsme úplně stejně, je z toho navíc šílený binec a měli jsme to 4x :-).

Potrefenáhusa dzizisketa Vidím, že jsem stran targetu (nejen stran něj teda, dlužno říct) zoufalý nedovzdělanec, ale vypadá to logicky a jednouše, vyzkoušíme!