No tenhle se furt spouštěl a už se spustil, už mi tu štráduje ![]()
Chlpáči a iné
Co je to za kočičí domácnost,kdyz se vam promenádujou pavouci po stole???![]()
U nás by se ale dneska taky mohli promenadovat...

No, kocour není doma.. ![]()
Pečená kočička, mmmm ![]()
Chci se zeptat, jak se vám teď venčí? Já mám takový trochu rozporuplný období: skoro vždycky se mi ale úplně hrozně nechce. Důvody jsou, že je fakt zima, nebaví mě to složitý oblíkání, se Ciďákem se nedá jít s rukama v kapsách, musí jít na laně a s sebou musím mít pamlsky na ty úseky, kde si ho troufnu pustit. Plus tahá, plus jediná cestra, co nevede do města, je prudce do kopce, plus mě zlobí koleno, což je prostě blbá kombinace.
No ale když už se vymotám a vystoupám ten nejhorší krpál, tak se najednou stane nějaký kouzlo a začne to být dobrý, začne se mi venku líbit, i když je kosa pořád stejná a na louce to ještě dost fouká, nechce se mi domů :-).
mně se nechce nikdy, protože krom toho, že po deseti minutách venku ztratím cit v nohách i rukách, ještě navíc nevidím - v mrazu mi extrémně slzí oči, a na polích vždy vyfukuje ledový vzduch. ovšem v mém případě se žádné kouzlo nedostaví
ovšem pupíkovi je to fuk, on běhání závějemi nade vše miluje. zapichuje se vy výskoku čumákem do země, chrochtá a je happy.
Vy tam asi máte přece jen větší zimu, my jsem letos venčili nejníž asi v -15. Pupíčka asi hřeje nadšení i kožich, u Cidáka si myslím, že ho musí zahřívat šílenství, jinak si to jeho nadšení nedokážu vysvětlit. Máme i jednu trasu kolem řeky, kterou teď ale nechodíme, protože se bojím, že kdyby našel nějaký vlez do vody, tak by se ještě vykoupal. Což máme teda empiricky ověřeno :-D.
Ja sa snažím chodiť do hôr, našťastie to máme celkom blízko, pretože poslednú dobu je na horách teplejšie ako dole v meste (napr. dnes dole -14 a hore -4). A hlavne dlhé prechádzky podnikať cez deň, keď je pekne, lebo večer tma ma ubíja. Inak sa mi tiež strašne teraz v zime nechce, už sa teším až príde jar, sneh sa roztopí a bude sa dať chodiť na staré trasy (väčšinu trás kam sme chodili máme teraz prerobenú na bežkárske trate, kde nechcem chodiť napešo a na bežkách muž nechce vždy brať psa, lebo pri ňom si nezabežkuje ako sám).
u nas boli este nedavno vecer a rano velke mrazy (cca -18), takze sa vencili na zahrade, max 10 minut, maju vzadu na to specialne urcene miesto, ktore vyhrabavam. najhorsie to bolo cca tyzden dozadu, kedy trebalo kazde rano intenzivne odhrnat sneh (to asi 2 tyzdne vkuse), to sme vonku niekedy stravili aj hodinu - oni ako su mali, tak im odhrnam cesticku k "zachodu" + urobim take male kolecko na konci zahrady, dalsie cesticky, resp. tunely, si musia prerazit sami. poobede, ked je teplejsie, tak sa s nimi vyblaznim na zahrade (aporty a pod.) asi 45 minut. Blackovi zima nie je, ten ma hustu podsadu a vyzera jak medved, ale Zune odmrzaju laby - vzdy skacka na troch nohach alebo sa plazi. takze aby som ju unavila, robime hersenwerky a doma opakujeme OB a ja sa modlim, nech uz je jar, pretoze v zime doslova fyzicky trpim.
Bonnie teda snih a zima vubec neva, ona je fakt magor, a co mame kamarada krizence huskyho, pro nej je toto obdobi vylozene delane : Bonnie me i tahala na bobech a kdyz jsem sjizdela kopec, bezela se mnou a dole na me pokazde radostne skocila :
Akorat ted chodime jen rychle kolem domu, protoze ji nesmeji navlhnout obvazy.
Jsem moc ráda, že je líp - tedy doufám, že situace se zdárně vyvíjí. My takhle jak blázni vyvářeli asi čtvrt roku kuře s rýží nemocnému kocourovi, který má FIV a tím pádem pošramocené zažívání. Vytáhli jsme ho z lopaty a je zas junák, už přes rok. Držím palce, ať vám to taky vydrží hodně dlouho.
Děkuju.
No, já mu takhle budu vyvářet klidně furt, hlavně když to bude ochotnej jíst. Pohled na hubenýho buldočka je děsnej, o pomyšlení jak mu je blbě ani nemluvě... kdyby měl jen pošramocený zažívání, tak budu mluvit o velkým štěstí. No, uvidíme.
Cit v rukách a nohách jsem ztrácela v zimě taky vždycky rychle, odjakživa - teď je to přece jen lepší, když už se člověk může líp oblíct, t.j. existujou lepší materiály a vychytávky. Ale taky nevidím na krok, slzy mi tečou proudem hned jak vyjdu z domu, a na to nepomáhá nic
Už se v zimě ani nemaluju, to nemá cenu... tím utíráním si rozmažu i voděodolnou řasenku ![]()
Vůbec nejhorší na tom zimním venčení je se odhodlat, ty okamžiky před odchodem ![]()
Nová hračka má úspech. Na hranie chuť nieje, ale ožužľať ju musí ![]()

Nová hračka má úspech. Na hranie chuť nieje, ale ožužľať ju musí ![]()

![]()
jedno
je málo!! ![]()
![]()
Vůbec nejhorší na tom zimním venčení je se odhodlat, ty okamžiky před odchodem
nejhorší je to večer, když už si člověk tak tuhne doma v teple, šel by si nejradši lehnout a ví, že ještě musí ven
herdek, už by to fakt chtělo ty zelený parfémky nebo co!!!
Teda, Kong by ti měl platit!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.