Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:15
Reakce na Potrefenáhusa:

Ciďák má 31 a taky se rád chová. Naštěstí je mu za chvíli horko a musí se jít ochladit, máme tu aktuálně 19  - hotová flatí sauna :-).

Edit: měním 9 na 19, v 9 bych u PC asi sedět nedokázala.

Online Potrefenáhusa
38694 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:20
Reakce na Zina:

psa jde uvařit docela snadno, Rufíka teda o trochu dýl než Čendu, ale kočku uvařit fakt nejde...a hřeje a přede a šimrá (když je nejhůř, tak i meje), ale je to teda fakt silně terapeutický, tomu přiloženýmu vařícímu předoucímu kočičímu tělu se fakt máloco vyrovná

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:26
Reakce na Potrefenáhusa:

No jo, hlavně pes je takovej tvrdej a tuhej, kočka má perfektní přilnavost, chjo, já chci kočičku...!

Online Potrefenáhusa
38694 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 17:36
Reakce na Zina:

přesně, pes je takovej tuhej, kdežto kočka se přesně rozteče a vytvaruje a přitom furt zůstává celá taková pružná. To hlasitý předení má podle mě fakt účinky, když to uzdravuje kočky, tak určitě i lidi! Goliáš jede jak nastartovanej traktor a nešetří, naštěstí, mámy kocouři skoro nepředou.

Offline barbucha blogger
35656 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 19:29
Reakce na Potrefenáhusa:

v tomhle je docela uctivej, ale hrozný je, když si člověj udělá kafe nebo čaj a chce se napít a on buď dloube zespoda čumákem do ruky, nebo pod ní rovnou šroubuje tu svojí strašnou hlavu.

Klacek na ně, co :-D

To je super pohodička!! 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 19:34
Reakce na Potrefenáhusa:

uz len fyzicky kontakt so psom alebo s mackou ma na organizmus pozitivny vplyv - nielen psychicky, ale aj fyzicky: keby som to na canisterapiach a felinoterapiach nevidela, neuverim. zvieracie teplo stimuluje ludsky organizmus tak, ako to nedokaze ziaden pristroj. 

udajne treba zbystrit, ak psy (macky) zacnu vyhladavat nejaku konkretnu cast ludskeho tela (v zmysle nusit, hrabat, olizovat), moze to vraj signalizovat, ze nieco nie je v tele poriadku (tym, samozrejme, nemyslim to, ze Rufik rad lezi na kline - proste to ma rad, je to zvyk :-))

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 19:40
Reakce na dzizisketa:

tesim sa, ze sa ma Bonnie fajn :-) a radost mam aj z Dadoo! super, super :-) 

Online Potrefenáhusa
38694 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 20:24
Reakce na palahniukowa:

Rufik na klíně,kocka na prsou- sem mrtvá!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 20:38
Reakce na palahniukowa:

A ja budem hluchá, Amy rada uši !!!

Offline RoSa
10109 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 20:39
Reakce na palahniukowa:

udajne treba zbystrit, ak psy (macky) zacnu vyhladavat nejaku konkretnu cast ludskeho tela (v zmysle nusit, hrabat, olizovat), moze to vraj signalizovat, ze nieco nie je v tele poriadku

Jedné mojí kamarádce takhle její kavkazan odhalil rakovinu prsu, na kterou by v tak ranném stádiu nikdy neměla šanci přijít - dneska už má léčbu za sebou a je zdravá.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 21:13
Reakce na paktofonika:

Potrefenáhusa :-)))) ale ved viete, ze ti vasi chlpaci to robia preto, lebo je im pri/na vas prijemne, maju vas radi , vytvaraju si tak puto a robia to vzdy, iba sa uvelebia a nechaju sa mojkat :-) ine je, ked si vyberu miesto na tele a zacnu sa spravat zvlastne (ako som spominala vyssie).

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 21:17
Reakce na RoSa:

uf, to som si vydychla, ze je kamaradka v poriadku :-)

tiez sa hovori, ze nektore zvierata si vyberu miesto na tele, ktore zohrievaju a liecia. trenerke zacala psina velmi intenzivne olizovat nohy - mala problemy s lymfatickym systemom, nohy sa jej nalievali vodou. ja som mala obdobie /po prestahovani/, ked mi Zuna zacala z nicoho nic lihat na hrudnik - vecer, v noci, rano - reagovala na stres. ono do istej miery to mozu byt zbozne nadinterpretacie milujucich panickov (ved Zuna ma miluje a chrani a je inteligentna O:-)), ale podla mna je v tom kusisko magie - s ohladom na to, co realne vidim na canisterapiach. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 21:27
Reakce na paktofonika:

ako si hovorila, ze ti vonaju Amyine uska :-) tak mne vonaju Blackove aj Zunkine labky, ale myslim, ze to bude "vona lasky", haha, lebo tie ich paprce citit ako zabudnute & zatuchnute ponozky :-D ale tie moje potvory mi celkovo vonaju, ked im zaborim nos do kozucha, tak citim psinu, ktora mi je prijemna, dokonca mi vonaju aj ich pelechy a deky, na ktorych lezali. a zo skusenosti z cvicaka mozem povedat, ze cim vacsi, starsi a hunatejsi pes, tym silnejsi pach. 

a ako spomina Jiná Realita (aspon myslim), ked je vonku chladno, Blačka citit po udenom  co si neviem vysvetlit. a tym, ako ma ten kozuch hunaty, tak nasava pachy z okolia - ked pride od otca, citim z neho napr. visnovu cigaru a pod. :-D 

Online dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 21:40

Taky mame neco ke canisterapii

Online dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 22:06
Reakce na paktofonika:

Lizani usi je vyraz nejvyssiho stupne psi naklonnosti, Bonuse to taky rada.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 25. ledna 2017 23:10

budem robit cokolvek okrem pisania dizertacky... takze pridavam nieco na pobavenie: najdi 10 rozdielov :-)

Online Potrefenáhusa
38694 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 07:46
Reakce na palahniukowa:

naši psi jsou taky v zimě po procházce cítit uzeně, taková směs kouře, trochu spálenýho listí, stačí k tomu malá procházka. 

Nebo po víkendu u mojí mámy jsou taky přesmraděný po jejím :-D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 08:15
Reakce na palahniukowa:

budem robit cokolvek okrem pisania dizertacky... takze pridavam nieco na pobavenie: najdi 10 rozdielov :-)

No čo by ti na toto zrovnanie povedala Zunka 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 09:05
Reakce na paktofonika:

Potrefenáhusa  Mně se zdá, že jsem na tu vaši kolektivní  šedou deku nedávno koukala, ale měla na sobě cedulku, že se nesmí prát, což ně na to polozvířecí použití odradilo. Ta vaše je pratelná, nebo s ní chodíte do čistírny?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. ledna 2017 09:09
Reakce na Zina:

Ceduľku som odstrihla tie Amy žere, ale prala som ju normálne na program vlna s práškom na vlnu a pohoda. A poviem Vám, že vôbec nieje cítiť teda že nesmrdí a to v nej Amy rada spí . U nás ju nemajú, ale určite kúpim ešte jednu ak ju stretnem.