Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 18:29

Jos věřím, že zima jim nebyla, na pastvinách taky nemají domek, zas mají víc pohybu. No asi by to stanovení podmínek pro vlastnictví psa nebylo jednoduché. Mně prostě přijdou nebezpeční, navíc se doma asi moc nezdrží a nepomazlí a práce pro ně taky v česku moc není. Ale teoreticky se to dá říct skoro o každém plemenu.

Jo a v Brně jsem potkala i štěně tibetské dogy. No a zas kousek od Brna má někdo na zahradě lva, ale toho snad nevenčí, takže očividně je možné všechno. Hlavně ať je to dobře zabezpečené.

Váš je božan. Jak dlouho schne, když si dojde zaplavat? Zvlášť teda v zimě...

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 19:42

bublifuk tibetskou dogu měla kamarádka mého muže. 

Teda původně to byl pes jejího manžela, akorát ten se zabil v horách a problém byl na světě, protože paní rozhodně nebyla autoritativní osoba. Nějak spolu vycházeli, ale byl to dost opatrný vztah na tenkem ledě. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 21:21

bublifuk schne dlouho, velmi dlouho. On navic zaleza do chladu a vlhka, aby neuschnul. A kdyz pije, tak pulku kyble vylije na sebe a jeste si v nem umyje nohy, i zadni. Kdyz jezdime na dovolenou, tak ho davame do psiho penzionu a tam jsou z nej hotovi. Ze je hodny a vsechno, ale vsechny misky znesveti a ostatni psi se toho stiti . jako treba nase chovka ma asi sedm fen a vsechny!maji v rodinnem dome. Nemusim popisovat, ze i ja ktera doma rozhodne nema naklizeno jsem byla kapku v soku. Oni ti psi jsou sice vetsinou venku, ale trajdaji i domu a i kdyz je proti me porad koupou a susi, tak je to...no nedala bych to. 
A rozdil mezi tim nasim, leonem a prave temi pastevci, tibetskou je hlavne to, co pise continuity . Oni maji jen jednoho pana a ostatni jen toleruji. Fundlak je proste retrivri povaha, neni to pracovni plemeno. I bernardyn uz umi byt ostrejsi. 

Online Tabea
7863 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 10:06
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak teď na mne zrovna vykouknul zabavenej stredoasiat na insta útulku, ze kteryho byl Rufíček....fakt lituju, ze se tady za to u nás nedavaj flastry natvrdo

Stredoasiat

​ten asi chudák moc šancí na adopci mít nebude, co?

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 10:25
Reakce na bublifuk:

Samantha proklepnout si někoho je v pořádku, ale zas by se to nemělo přehánět. Potkala jsem lidi, co útulkáče vzdali, právě kvůli tomu neustálýmu prověřování. Bylo to u Šusty na výcviku, takže někdo, kdo se o výcvik a život psa zajímá..

​Hele, když ale tak vidím ty případy, jak někdo adoptoval psa a do roka je zas v nabídce: "náhle zjištěná" alergie... "rodinné důvody" a další lži - prostě to stojí peníze a čas, takovej pes! a chudák psisko je jak nechtěnej sirotek, každou chvíli někde jinde a jakmile si zvykne už ho zas nechtěj... nebo se přijde na to že se o něj novej majitel pořádně nestará a chudák pes strádá zimou, hlady, nemocí... 

Tak já jsem pro pořádný prověřování a i pořádnej adopční poplatek k tomu. Prošla jsem už dvakrát

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 10:28
Reakce na Bledule:

Marbuša Myslím, že právě bullíci jsou hodně populární a má je hromada lidí. A co je populární, to se množí, bo prachy. Ale nemám o tom žádný přehled, je to jen můj osobní názor. 

​Myslím si to samý. Pochybuju, že kdejaká socka má na čistokrevnýho pitbula (ale mít ho musí, že jo). Z množky ho dostane za míň

Online Potrefenáhusa
38529 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 12:03

Tabea no takovej pes je pro srdcaře, co s nima má zkušenosti a nejlíp i praci 

barbucha tak utulkovej pes muže mít ranec problémovyho chování a ne kazdej to dá, znám z insta rodinu, co jim pes i po letech cura doma a občas je kousne...

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 12:53

Potrefenáhusa jo přesně. Kamarádky rodiče si adoptovali knírače rovnou z ulice a ten pes byl magor. Evidentně byl nějakým způsobem týraný, ale i po letech hezkého zacházení neměl problém kousnout členy rodiny za úplnou blbost. Já se nedivím, že to spousta lidí nedá ( kor s dětmi v rodině) a lepší, když ho vrátí do útulku než ho někde vyhodit a auta.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 18:27

Potrefenáhusa monis 

Holky to je pravda, že mají problémy... my měli i s Poppy, a dost dlouho a velký - a to je po majitelce a čistokrevná! (jen těžko říct s jakou výchovou) Naopak předtím ten chudák Otíček byl úplně andělská povaha, úplnej světec - a byl to nalezenec doslova z pangejtu a na 99,9% z množky.

Tak těžko říct. Nicméně každej kdo chce adoptovat, si toho musí bejt vědomej (taky to zdůrazňujou ty organizace), ergo kladívko to nemá co vzdávat, leda by mu milej adopťáček zakous půl rodiny. Přece do adopce máte jít poučený, připravený a zocelený, nemluvě o finačním polštáři když chcete dát tomu nebožátku šanci - jinak to nemá vůbec cenu! Poppy vraždila na potkání x let, nesnesitelná, Otík byl zas prolezlej nemocema a stál mě asi milión za ten rok (a to jsem litovala že nevydržel dýl a málo si užil klidu)... to měli mazat oba zpátky?! Mohli, samozřejmě. Já ale to vracení neuznávám, sorry. 

To už bych spíš zavedla babyboxy pro větší děti, tam bych to úplně pochopila ale u bezmocnýho zvířete ne.

Online JankaM
3052 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 08:14

To je super  Tady

Online Karja
44199 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 09:10

JankaM Nevim, naší taky stačí gauč, bohužel na to škrábání...Tahleta naše kočka to je model, zrovna včera jsem říkala sambovi, že jsem si prostě myslela, že budeme mít takovýho Beníka (naše předešlá kočka), jen bude hezčí. Vůbec mi nějak nedošlo, že kočka je každá jiná, prostě jsem na to uplně zapomněla:-D

Segra má boží kočku, novou, tu od příbuzných, co jsme nechtěli, že chceme tu naší hezkou a nechceme černou. Ted jsme tam byli, kočka prostě ležela na koberečku pod gaučem, co jí vyhradili, s dětma si normálně hrála, nezdrhala. Do toho volala švagrová, že to je super, že mají tuhle kočku, že jejich Sheila od stejnýho majitele je prostě výborná (Beník ta naše předešlá taky byla odtamtud). Takže já jsem se podívala na to kotě, co se jim nikam nevysralo, nic netrhalo, nechalo se mazlit, bylo černý ale chlupatý s bílou náprsenkou a říkám "aha, a tohle je ta kočka, kvuli který jsme se málem rozhádali s půlkou rodiny, protože ji nechceme". 

Offline Marbuša
1398 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 09:44

JankaM Marcel dává super videa, vždycky mi zlepší ráno

Online Karja
44199 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 10:26

andulka01 

Slibena pro tebe. 

Pobyt v přírodě podle naší kocky. Do postýlky pro panenky a přes okno. 

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 10:36

Karja vase kocka ma pekelnej pohled na prvni dobrou, se nemuzes divit rozdrapanejm gaucum a pocuranejm perinam :)

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 10:42

Karja díky postýlky pro panenky jsou velice oblíbené

je boží a prostě ty kotěcí měsíce jsou pekelný, no. Za rok se trochu zklidní a už bude oškrabávat jen ty nejoblíbenější místa

Online Karja
44199 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 10:53

andulka01 Jo, tak zas mi hodně ušetří, nákup gauče odkládám:-D

moora No díky, my máme doma takový interní vtip, ale třeba to vyzní i tady. My ji máme z takové vesnice, kde lišky dávají dobrou noc, tam snad není ani signál, docela nás překvapilo, že jsou tam vůbec lidi a kočky.-D....a segra jednou na její konto prohlásila s takovou tou vesnickou opovržlivostí a rivalitou, jak ti venkovani mají vůči sobě "hmm kočka z Bludova prostě". Takže když nás naštve, tak ji chudinku, takhle titulujeme, jakože co bychom od ní chtěli že jo.:-D

Offline Janulik03
19998 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 11:01

Karja to je silný výraz, to mala naša prvá kočka

Online Karja
44199 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 11:10

Janulik03 Bojim, bojim. Má teda moc hezké zbarvení....

Online Karja
44199 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 11:13

Ale já bych řekla, že se tváří docela fajn na te první fotce. Co jsme si to privezli!!

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 22. listopadu 2024 11:20

Karja no tvl