já myslím, že Amy by si zasloužila minimálně kalendář! :-D
Chlpáči a iné
Před pár lety jsem bažanty vídala na Petříně. V posledních letech tam zase naopak vídám čím dál tím víc zajíců - rekord byl 4 hodně brzo ráno, kdy je kromě mě nikdo nerušil.
Tak to odpovídá
. Bylo to na Malé Straně...
Petřín je lesopark, tak by mě to nepřekvapilo. Ovšem větší sranda byla, když tam z Vojanových sadů přestěhovali část přemnožených pávů, myslím, že je postupně vylovili a sežrali bezdomovci. Nejdéle tam vydržel jeden, který se usadil nahoře u lanovky ( nejradši seděl na střeše horní stanice ) a šíleně řval. Jak byl na očích, tak si na něj asi bezdomovci dlouho netroufli.
Naše zahrada přímo s Petřínem nesousedí, ale asi přeletěl... Dost mě překvapilo, jak lehce se vznesl a vylétl na ten strom... Myslela jsem, že jen chodí pěšky a občas popolétnou
.
Příběh s pávy je strašný....Nadruhou stranu, zažila jsem je na hotelu pod okny a málem mu šla zakroutit krkem osobně...
Asi to patří do přiznání, ale mně to "zmizení" pávů z Petřína moc nevadilo.
Ten řev byl strašnej. Hlavně nevím, kdo měl ten úžasný nápad je tam přestěhovat. Podle mě patří do nějaké uzavřené okrasné zahrady.
S vysokým plotem, daleko od civilizace...![]()
.... takže v žádném případě do Vojanových sadů! Pak má ta práce ministerstva financí nějak vypadat, když tam furt krákaj pod okny. ![]()
To bude tím
.
Dočítám se zpožděním... a vůbec to nejsou radostné zprávy. Ach jo. Tohle je daň za to, co nám dávají. Je mi to moc líto, dovedu si představit, jak nemáš na nic náladu a nic tě nebaví. Drž se. Věřím, že všichni uděláte to, co bude pro Otíčka nejlepší. Jen je to prostě hrozné, toto prožívat.
Tak ve Hvězdě jsou srnky :-) bažant na Petříně by asi překvapit neměl :-) mám ráda blízká setkání třetího druhu (což jsou právě ty srnky, to takhle člověk táhne k ránu z kalby přes Hvězdu a tam čistá romantika)
ne že by to nějak souviselo se zvířátky, ale při čtení vašeho příspěvku jsem si uvědomila, že už jsem strašně dlouho netáhla k ránu z kalby a tak nějak se mi po tom zastesklo :-)
Já už jsem psala výše, že úplně na Petříně nebydlím, ale asi na dolet bažanta to je
. Jsem zvědavá, jestli na tom stromě bude ještě ráno.
A při návratu z flámu mám taky někdy pocit, že potkávám třetí druh...![]()
Nestíhám, ale vždy se běžím podívat na zprávy jak je marodům a potěšit se novými fotkami.
Je mi moc líto Otíčka i jeho dvounožců, držte se.
Když ty konce jsou tak smutné a těžké.
Já nedávno (ale ne se srnkama) a další volume si teda nechám až na léto :-) mám ráda nenadálé příležitosti, kdy už je člověk střízliv, ale prostě se mu nechce domů, nad Prahou začne svítat, kdy jindy si užít Karlův most bez turistů :-)
Ten můj kocour praštěnej se šel odpoledne proběhnout a ještě se nevrátil :-( Na takový výběhy je ještě malej...
Bydlíme na vystrkově, který sice patří ke Praze, ale jsou tu kolem docela lesíky i pole. Bažanta už jsme měli na zahradě několikrát, což je důkazem toho, že lítat umí. Jednou jsem ráno koukla z okna a před garáží panáčkoval zajíc. Srnky dost často přecházejí silnici, chodí se na jaře pást na mladé obilí (spolu se zajíci). Předevčírem jsem šla sypat do krmítka a pod ním seděla žluna. Tu tady míváme i v létě. Učiněné "království divočiny"!
To je mi velmi luto
drzte sa.
Fotomodelka Amy ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my