Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. března 2017 16:38
Reakce na Lamicka:

u kocek to mozna bude podobne a kdyz mela Bourbon ten zanet rohovek, tak doktor rikal, ze v krajnim pripade by mohla i oslepnout, ale ze ikdyby k tomu doslo, ze by to pro ni nebyl takovy problem, ze by se ve znamem prostredi i tak dokazala zorientovat. drzim pesti. 

Offline Manetta
11 příspěvků moje polička 06. března 2017 17:45

Chci se zeptat, chodíte někdo na dentální hygienu se psy na veterinu? Přiznám se, že psům jsme nikdy zuby nečistily, ale teď přemýšlím, že to bude nutné. Jaké máte zkušenosti, díky.

Offline Sweet Potato
40141 příspěvků moje polička 06. března 2017 18:00

Kdysi jsem četla Durrellovu knížku Růženka je z příbuzenstva, titulní hrdinka byla slonice.

"Naše" Růženka je jen o fous menší.

Offline RoSa
10097 příspěvků moje polička 06. března 2017 18:13

Barfuje tady někdo?

Na Plzeňské nám teď místo herny s automatama otevřeli obchod. Ještě teda není úplně otevřeno, ale Ronýsek mě tam dneska vtáhnul násilím, když jsme šli kolem, cestou z pošty. Pán to tam připravuje, byl moc milej, všechno mi ukázal (ty obrovský mrazáky, teda!), Ronny tam hned na místě dostal nějaký sušený pochoutky...

Ale dosud jsem krmila jen granulema, tak nevím, jak to funguje, resp. ten přechod na barf.

To se pak s něčím kombinuje? Rýže, kolínka a tak? Nebo se to mražený maso přidává ke granulím?

Něco na tom webu píšou, ale zajímají mě spíš vaše zkušenosti.

Jo a taky bylo zajímavý, že se tam Ronny regulérně rozklepal - jak v čekárně na veterině... staženej ocas... to mi přijde docela zvláštní...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 06. března 2017 18:26
Reakce na RoSa:

No, my barfujeme, ale jsme trochu specialni pripad, jedeme ciste jen maso a neustale ma naservirovane granule.

Co se tyce priloh, pridava se zelenina (mrkev a tak, zas ne vsechnu psi muzou) a z priloh prevazne ryzi nebo testoviny primo pro psy. Jinak se davaji i kosti a tak, ale zacina se svalovinou s prilohou. 

Mladymu ale trvalo asi mesic, nez se mu upravilo zazivani. Jinak vidim jen pozitiva - vyrazne pribral (ostatne kvuli tomu jsme do toho sli), zlepsila se mu srst, na jidlo se tesi, chutna mu.

Co se ryce klepani, pokud pan teprve chysta, urcite mrazaky dezinfikuje. Mohl se trefit do dezinfekce, co pouziva vas veterinar.

Offline RoSa
10097 příspěvků moje polička 06. března 2017 19:09
Reakce na Solathis:

aha, díky! já myslela, že cítil ta mrtvá zvířata... totiž jednou mamka pekla v troubě jehněčí, a Ronny odmítal kolem projít a byl taky takovej celej rozklepanej a vyvalenej - on ty ovečky zná z chaty, z louky...

Offline baltik
4964 příspěvků moje polička 06. března 2017 19:40
Reakce na Vilemina:

jo, jsou chvile, kdy je unaveny, pak je i mily 

ne, vazne, je to radost, jen ty chvile, kdy se uplne vyexcituje a jde i po nas, bych klidne ozelela

ve stredu bude moct konecne uz i na prochazky, tak se snad vice unavi

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. března 2017 19:42
Reakce na Sweet Potato:

krasna Ruzenka 

Offline Sweet Potato
40141 příspěvků moje polička 06. března 2017 20:24
Reakce na jinx:

Úžasná. Hodná. A zajímavé je, jaké má pohyby, chodí jinak, než jiná plemena, kluše jak koník.

Offline Potrefenáhusa
38685 příspěvků moje polička 06. března 2017 21:34

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 06. března 2017 21:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Bože , ten je prostě dobrej!!!!!

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. března 2017 21:49
Reakce na Sweet Potato:

růženka je boží 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. března 2017 21:50
Reakce na Potrefenáhusa:

Offline barbucha blogger
35637 příspěvků moje polička 06. března 2017 22:03
Reakce na RoSa:

"Jo a taky bylo zajímavý, že se tam Ronny regulérně rozklepal - jak v čekárně na veterině... staženej ocas... to mi přijde docela zvláštní."

Mno... kdoví kde čerpá ten hodný majitel zásoby  bóbika? 

Jinak ten barf je celkem výhodnej, pokud si na to strávník bez problémů zvykne - nemusíš vařit a tak... ale musíš to vyzkoušet, protože když je zvyklej dost dlouho na jinou stravu, nemusí to snášet úplně bez následků  Já jsem brala od místní barf dodavatelky maso, ale stejně jsem to většinou ještě vařila. Zdálo se mi to, i vzhledem k výsledkům (zažívacího procesu) stravitelnější.

Musíš pak přidat nějakou přílohu, tu rýži a tak, a zeleninu... já jsem brala ještě ty psí sýry... granule pak už nepotřebuješ (leda jako nouzovku).

Offline Sweet Potato
40141 příspěvků moje polička 06. března 2017 22:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Zdá se, že soutěž o největšího retarda vlákna nabývá na obrátkách.

Já dnes viděla černou kočičku, které čouhaly tesáky i ze zavřené tlamičky (a za plného vědomí), vypadalo to dost creepy.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. března 2017 22:19
Reakce na Potrefenáhusa:

Goliáš vypadá,že žádné jiné zuby kromě špičáků nemá 

Offline RoSa
10097 příspěvků moje polička 06. března 2017 22:31
Reakce na barbucha:

aha... já myslela, že se barfuje syrovým masem...

K večeři jsem mu dle rady pána z obchodu kydla na granulky pár lžic toho kachního masa, a byl jak u vytržení - asi jim to fakt chutná!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. března 2017 22:40
Reakce na RoSa:

Správně se barfuje syrovým masem. Někdo vaří, někdo jen zlehka " ovaří" . Pro mě je vaření zbytečná komplikace. Takže dáváme syrové. Hodně informací jsem čerpala zde. Jedna ze zásad je nekombinovat maso a granule v jedné dávce. Ráno granule a večer maso není problém. Každé se totiž tráví jinak.

P.S. bodejť by jim to nechutnalo! 

Offline barbucha blogger
35637 příspěvků moje polička 06. března 2017 22:41
Reakce na RoSa:

No jo, barf je krmení syrovým. Ale jasně že ochutit granule čímkoliv je vždycky úspěšný - dyk si to vem, na sušený stravě bys taky dlouho nevydržela 

Zkus Ronýskovi dát jednu porci jenom toho syrovýho, uvidíš jak to bude snášet... podle mě jakákoliv původní strava je lepší než ty granule, ať syrová nebo vařená. Moc nevěřím tomu složení těch granulí... je to i dost levný na takovej zázrak  Ale zas... spousta psů z nich žije dost dlouho, tak je to těžký rozhodnout.

Offline RoSa
10097 příspěvků moje polička 06. března 2017 22:50
Reakce na barbucha:

Já mu ale nekupuju žádnej levnej šunt! Eukanuba myslím není zas tak špatná....

To mražený maso určitě vařit nebudu! Ještě teda někde sehnat to "psí balení" rýže či těstovin (doma mám jen thajskou jasmínovou rýži a italský těstoviny), no... a mrkev koupím v Makru (tu miluje!)