Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. června 2017 08:45
Reakce na Solathis:

Náš je strašný pažravec, toto plemeno to má v pobahe, pamätám si, ako mu muž dal omylom dávku mäsa na 3 či 4 dni + kosti a pes to zožral, zvalil sa na zem a trávil ako pytón (mal brucho ako kotná fena...). Občas vymýšľa s rybami, mletého pstruha z BARF shopu nechce, ale filet z domáceho pstruha si dá ako nič, lososa len z ruky a mletú tresku s morčacími kosťami zožerie ako nič.

aj kvôli tej jeho chuti do žrádla som prešla na BARF, dávku granulí zhltol za cca 5sekúnd a stále pozeral, že by si čosi dal, BARF ma baví, lebo mu môžem každý deň dať niečo iné (a ja sa utešujem, že opes má pestrú stravu), včera mal trebárs kefír a mozzarellu, len sa tak po tom zaprášilo :).

Inak tiež vidím na BARFE len pozitíva, pri tých menších psoch to vyjde len o trochu drahšie než granule (ale ak mám opravdu povedať, ak by som kupovala lacnejšie mäso z BARF shopov - bravčovinu, kuracinu + ryby a nie hovädzinu, kačacinu a divinu keď ju majú v ponuke, vyšlo by nás to asi ešte aj lacnejšie) + teda musím poklopať, žiadne tráviace problémy, plynatosť (predchádzajúci pes keď pustil špióna, odchádzali sme z miestnosti), krásna hustá srsť a čisté zuby vďaka ohrýzaniu kostí.

Inak jediné čo pridávam sú morské riasy ak nemá v týždni 2-3x ryby a kolagén kvôli kĺbom (v zime keď mu nechutilo ovocie a zelenina aj trochu vit. C a minerálov, čo si dávam aj ja), teraz v lete mi dá veľmi jasne najavo čo mu chýba a neskutočne mu chutí ovocie, zelenina a tráva (tú mu normálne trhám vonku a sekám nadrobno k mäsu).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:08
Reakce na DrowRanger:

Ja na Barf počúvam samé kladné ohlasy. Samozrejme sú aj negatíva ale tak pozitíva prevažujú. Sa na to tiež chystám, dufam ze casom k tomu dôjde. Amy je tiez hrozný pazravec, granule zoberie za par sekúnd. Dávam jej tam rozne vecí na spomalenie ale aj tak hlave ako keby sme ju tyzden nekrmili. Na Orijen sa jej pekne upravila postava, predtým bola trochu chudšia a tým že mala veľa pohybu sa mi ju akosi nedarilo vykrmit. Pridávať som jej nechcela pretoze tomu z mala oveľa väčší odpad a strašne prdela. Teraz na Príbehoch jej dávam rovnake množstvo ako pri predchádzajúcej značke a trochu pribrala. Je samý sval 

Predpokladám že na barfe to bude este lepšie. A ani cenovo to asi nebude horšie ako Orijen Regional Red, kuracie a ryby nemá rada :D

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:18
Reakce na paktofonika:

orijen mi přijdou jako fakt dobrý granule, psí i kočičí, u nás jím teda vykrmujem Godzillku i další kočky v rodině, akorát teď zmenšili o skoro kilo a půl pytel a cena zůstala stejná   Goliáš je bagruje plnou hubou a hlasitě přede 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:28
Reakce na paktofonika:

DrowRanger- to je tím, že on opravdu hodně jí. Náš předchozí dospělák , když už nerostl, tak i po eukanubě také max. 3x. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:28
Reakce na Potrefenáhusa:

No cena je vysoka. A Regional Red je oproti original pomaly o 20€ drahší. No ale pre našich najmilejších len to najlepšie. 

Barfuju aj mačky?

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:33
Reakce na paktofonika:

ty venkovní jo :-D

Jako jo, ale podle mě je to u koček o dost těžší kvůli taurinu, kterej nutně potřebujou. Goliáš syrový maso teda žere úplně nadšeně a v transu, ale vůbec nechce vnitřnosti, který by bylo dobrý, aby kdyžtak žral. Já jsem to u koček ještě nestudovala, určitě se to dá nějak řešit a taurin nějak dodávat.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:37
Reakce na Potrefenáhusa:

já myslela že taurin je spíš problém u granulí ve kterých není moc masa:-) každopádně barfovat kočku by byla asi výzva. no, někdy možná:P

Online Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:40

já už jsem to četla dávno, ale co si pamatuju, tak je ten taurin hlavně ve vnitřnostech, v mase jako takovým moc ne a do kočičích konzerv a granulí se nějak dodatečně přidává. S kočkou, která i volně loví, to není potřeba řešit, protože ty myši žerou celý. Ale nevim, četla jsem to někde už fakt dávno.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:42
Reakce na ionicera:

No tak ale čím kvalitnejšie krmivo tým mensi odpad. Odpad je len to čo pes nedokáže spracovať. Napríklad na takom barfe je jedálniček prispôsobené psovi a pes tak zere len to čo dokáže spracovať, preto je odpadu menej. Nepochybujem že Toníček toho zje oveľa viac ako Amy ale 7x  za den je asi dosť. Proste ta potravá nim len preletí a ide von. Prečítajte si pozorne zloženie Eukanuby. Fakt to nieje nič extra, obsah mäsa 20-30 percent podľa typu granul, zvyšok obiloviny, takmer žiadna zelenina, sacharidy. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:51
Reakce na DrowRanger:

Solathis 

Naši psi mají po Barfu bobky jak od kokra, toho odpadu je fakt málo, ale používají je zmetci i značkování, tak jdou 3x taky. Vždycky, když sbírám bobek jak od králíka (někdy doslova), tak bych je fakt zastřelila. Původně to dělal jen Terk a Cid chodil spořádaně 1x denně, ale už to okoukal, takže venčím zásadně jen s roličkou.

Jinak to množství dávám taky od oka, před příchodem Cida jsem teda mrkla do tabulek, protože štěně, ale už zase jedem plus mínus autobus. A ta aktivita fakt hraje velkou roli, jsme měli období, kdy flat měl skoro stejnou krmnou dávku jako vlkodavka, protože byl neskutučně akivní a od rána do noci v pohybu a vlkodavka krom procházel úhledně a zcela staticky dekorovala gauč nebo pelech.

JInak nás BARF  vyjde o dost levněji, než kdybysme krmili granulema, maso beru od Dopsimisky, plus občas něco z řeznictví a hřbety z Lidlu, když je výpadek.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:54
Reakce na paktofonika:

Už tu studuju ty granule orijen. Vypadají dobře. 

Barfování je asi dobré, ale přece jenom granule jsou pohodlnější. V létě hodláme dost cestovat, s granulemi je to bez problémů.

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:56

Zabudla som granule pre Elzu, tak volám synovi večer, nech nejaké kúpi v tescu. 

Ráno som nasypala. Elzička sa vrhla k miske a potom ten pohľad. To sklamanie. Myslím, že ešte stále sú v miske. Musím sa stavit u vet. a kupit zvyčajné. No ved je horko, tak prežije. 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:56
Reakce na Potrefenáhusa:

jj pravda teď koukám, srdíčka, to by šlo:-) jako kocuři by byli rádi, jim syrový chutná, jenže to bych byla uplnej votrok:-( kapsičku jim může dát kdokoliv, granule jsou v misce furt.. ale abych x-krát denně vychystávala ještě pro kočičky to by mě mrsklo

zajímavý a ještě i o tom hladovění jak jsme se bavily včera http://www.krmimmasem.cz/index.php?id_cms=21&controller=cms

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:57
Reakce na paktofonika:

Já jsem Garfa barfovala asi do 1,5 roku. Je to těžké na dávkování - u kočky s přístupem ven neohlídáš přísun bílkovin. I když teda se maso dá nastavit vařenou zeleninou, kterou se bez problémů naučil jíst. Třeba dýně, řepa, mrkev, brokolice jsou fakt oblíbenci. Kocour měl vždycky váhu tak akorát, takže to nevypadalo, že by dostával moc, i jsem to vážila, ale stejně nastal problém, po kterém jsem změnila názor. Udělaly se mu struvity a veterinářka nám stravu s tolika bílkovinami nedoporučila s tím, že kočky na ledviny a spol. trpí a vlastně pak umírají na blahobyt. 

Od té doby krmíme všechny kočky ráno granulema, večer buď konzerva, kapsička nebo barf. Když nakupuju na zoohitu, vidím tam cenu za kilo a musím teda říct, že barf vychází levněji, pokud člověk kupuje třeba RC a dražší. Produkty pro kočky jsou dražší než pro psy.

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 21. června 2017 09:58

No tak nič, volal syn, že Elzička našla sáčok ešte s granulami pre kočku a už nie je hladná. Dúfam, že zvyšky sáčku budem nachádzať po dvore ešte pár dní. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. června 2017 10:02
Reakce na Janulik03:

No a jakými granulemi krmíte vy? Pokud se nemýlím, máte také tollera.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. června 2017 10:08
Reakce na ionicera:

No tak nemusí to byť hned Orijen. Ja Vám môžem poradiť iba N&D a Timberwolf. N&D dostala od chovatela a tie bezobilne boli dobre len strašne po nich prdela. Nedalo sa s nou vydržať v jednej izbe. To je ale problém uz konkrétneho plemená podľa mňa. Potom mala Timberwolf a tie boli super, ale ako som písala nepriberala z nich a ja som nechcela zvyšovať velmi dávku pretoze vyššie dávky uz jej nerobili dobre. Orijen si neviem vynachváliť, pre niekoho uz je to drahé. Ale ak sa pozriete na cenu Eukanuba tak platíte len za predrazeny šrot. Dobre ohlasy sú na Britcare, to je dobrý pomer cena výkon. Možno vám niekto napíše este iné skusenosti. Ja sa chystám nasadiť Barf až k nám pribudne ďalší boston.

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 21. června 2017 10:09
Reakce na ionicera:

Kupujem u vet. značku Josera. http://www.josera.sk/krmivo-pre-psy/

A mám ridgebacka. Strach z kvapky vody vyslovene zakorenený. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. června 2017 10:10

Chichichi 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. června 2017 10:11

Ona ta příprava kočičího barfu není tak zlá, vždycky nakoupíme maso, krky, srdíčka (hodně oblíbené je hovězí srdce, to doporučuju vyzkoušet, nad tím neofrňovala nikdy žádná kočka), nakrájím, nastrkám do sáčků a do mrazáku, pak už stačí jen vytáhnout. Zeleninu uvařím jednou za čas a taky zamrazím. Když vařím, okrajuju blány apod. z masa tak, aby byly spokojené i kočičky.

Plus ještě teda jedna moje výhrada k barfu - svádí to krmit hodně kuřecím, protože ty kuřecí vnitřnosti mají šikovnou velikost a dají se sehnat všude. A já kuřecímu vůbec nevěřím, považuju ho za nejhorší maso.