Cena mi nevadí. Chci to nejlepší.
Jo a Toňouš neprdí- ![]()
Chlpáči a iné
Je krásný.
Krásný ksichtík.
Copak jí to čouhá z tlamy?
jj rychlost přípravy i mě svádí krmit nás lidi kuřecím:-) bez ohledu na důvěru je hlavně hnusný. ale okrojky teda kocuři milujou
Orijen je podle mě fakt hodně dobrý krmení, Eukanuba je nesrovnatelná, akorát teda maj v ČR dost často výpadky s dostupností, kdy potřebujete a není. Oni ho jednu dobu skokově zdražili (už je to dost let, ještě s Čendou) a spousta obchodů ho přestala brát.
mně čas od času dobrý kuře teda chutná. Ale těch klasickejch velkochovnejch se až trochu štítím.
Elzička krásná
.
Myslíte, že by nrvadilo zatím smíchávat eukanubu s orijenem? přeci jenom se mi jí nechce vyhodit.
No to mate šťastie. S Amy sa jednu dobu nedalo v miestnosti vydržať. Este nahodila pohlad: ja nič ja muzikant ![]()
Teraz už je to len raz za 2 dní alevo aj viac.
Ja kupujem Orijen na zoohit. Kupovanie v máji, vyrobené vo februári. Na to tiež pozor, veľa eshopov predáva staré granule.
Na zaciatku mu postupne primiesavajte Orijen do Eukanuby a postupne zmenšuje podiel Eukanuby. Ak máte veľa a nechcete vyhadzovať, darujte potrebným
K tomu cestování: Ono BARF není cesta, z níž nelze ani na chvíli ukročit, na jezdící/chodící dovolenou taky beru granule, případně vysokomasoprocentní konzervy. Pravda je, že někdo je v tomhle strašně striktní hned má pocit, že když pes jednou zobne granuli, tak se ohrozí celej program, ale imo je to blbost a taky je blbost tomu až zas takhle otročit.
Jinak Orijen se mi složením líbí, kdybysme nekrmili syrovým, tak Orijen by byl Orijen horkej adept (i když bych si asi musela najít ještě nějakej vedlejšák :-D).
No papierik, ona totiž musí analyzovať všetko čo na chodníku vidí. ![]()
@Potrefenahusa
Jo, dobrý kuře si taky ráda dám, ale do toho má běžný produkt fakt daleko, tam se snažím to nevařit moc často. Ale koupit v jedlé kvalitě krky, srdíčka nebo žaludky prostě neumím. Tak si nejsem jistá, jestli ty kočky pomalu netrávím.
K tomu cestování: Ono BARF není cesta, z níž nelze ani na chvíli ukročit, na jezdící/chodící dovolenou taky beru granule, případně vysokomasoprocentní konzervy. Pravda je, že někdo je v tomhle strašně striktní hned má pocit, že když pes jednou zobne granuli, tak se ohrozí celej program, ale imo je to blbost a taky je blbost tomu až zas takhle otročit.
Jinak Orijen se mi složením líbí, kdybysme nekrmili syrovým, tak Orijen by byl Orijen horkej adept (i když bych si asi musela najít ještě nějakej vedlejšák :-D).
Ano, taky to tak děláme...
No k barfu bych dodala jen tolik, že jsem zkusila předložit chlapcům zadělávaná kuřecí srdíčka (recept od odborníků, přesně vychytaný pro micinky). Absolutní nezájem, nakonec jsem do toho prdla trochu smetany a i pánev jsem nakonec vylízala, jak to bylo dobrý. A mám oblíbenou rychlovku k večeři, pravda ten přáškový taurin si sobě nepřidávám ![]()

počkej já měla za to, že barf znamená krmení syrovým:-)
Když jsem jim předložila syrový, tak zdrhli na skříň a odmítali hodinu sestoupit. Takže jsem dostala tip od odborníků - lehounce upravit s nadrobno nakrájenou zeleninou, lístkem šanty, atd. aby se to jako rozvonělo. Jo, vonělo to pěkně. Aspoň tedy mě ![]()
Jinak tedy musím dodat, že MOŽNÁ kdyby si to maso mohli ulovit, tak by to MOŽNÁ sežrali. Protože mouchy jim dost chutnaj, které míce ne. A včera pojedli i něco chroustů (nebo co to bylo) na balkoně. Prostě se něco včera rojilo a nalétávalo na barák, který má pro hmyz přesně tu blbou výšku a nejde přeletět.
Mňa vyjde BARF na mesiac pre 12kg psa cca 20-25,-Eur (podľa toho, či kupujeme aj veľké mäsové kosti alebo či Rikimu nekupujem napr. mäso v ľudskej kvalite), granule cenovo neviem ako sa hýbu (a dokonca ani koľko by ich mesačne zožral). Ale inak, Riki je stále skôr taký samá ruka, samá noha, ešte potrebuje nabrať trochu tej teriérej mohutnosti, preto pridávam v týždni aj sacharidové prílohy, aby nechudol a zároveň sa dotlačil. Podľa mňa s BARF budete spokojná + teda dovolenky atď. sa dajú riešiť konzervami (ale ja aj na víkendové pobyty nosím normálne mäso - väčšinou v hoteli/chate je chladnička, to mám ale vtedy skôr problém s tým, že Riki v cudzom prostredí až tak žrať nechce)
Je pravda, že kočky z útulku jsme museli na maso naučit, ale naučily se. Jedna vyžadovala menší kusy.
Ja skôr usudzujem podľa nášho - na granuliach to bolo ozaj 6x alebo aj častejšie denne a teda to neboli kôpky, ale kôpky. Keď sme preši na BARf, tak sa znížil počet a zároveň ten odpad je skôr vo forme malých bobkov, niečo ako srnčie. Je dosť možné, že k obdobnému výsledku by sme sa dopracovali aj na kvalitných granuliach po dlhšom skúšaní, ale ja som už dlho koketovala s myšlienkou na barfovanie.
Dokonca som akurát minule rozmýšľala, že pri veľkom psovi to musí byť aj pohodlnejšie (ak má človek možnosť mať mraziak na psie mäso zvlášť), pretože nemusíte balíčky porcovať, ale kľudne 1 balík rozmrazíte na 2 dávky.
Ale je mi jasné, že nie každý je s barfom stotožnený, niekomu viac vyhovuje granulovanie, ale myslím, že pri veľkosti kôpky - bez ohľadu na to či kŕmite surovým alebo granulami či konzervami, veľmi záleží od zloženia a teda čím menšia kôpka, tým lepší signál že pes krmivo strávi a len ním neprejde.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje