Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 18:48
Reakce na Jiná Realita:

Mně se ještě asi nepodařilo kočku přežrat Kór v tuhle dobu, jak se začne ochlazovat, tak se naše polovenkovní kočky příšerým způsobem vykrmujou (a přibíraj), aby jim venku nebylo zima. Normálně dávám půl kapsičky ráno a půl večer (obě kočky mají kolem 4 kg) a v mezičase mají v misce granule (kterých se v létě de facto nedotknou). Teď sežerou celou kapisičku ráno i večer, granule vyluxujou jako zákusek a cca za pět minut už zase řvou u dveří do špajzu. Nepochybuju, že když jsou venku, ještě obchází všechny sousedy a loudí u nich, případně dorážejí zbytky po jiných kočkách 

Takže bych se toho nebála (pokud jde o syrový maso a kapsičky/konzervy, ne o zbytky od večeře...), oni to teď fakt spálí. 

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 19:37
Reakce na Camp_L:

U nás je to stejně, jedí dvakrát tolik a ještě blbě koukají. Cpou se dovnitř a klidně se i schovají, jen aby nebyli vyhozeny na noc. 

Což nejsou. Mají v domku na zahradě wc a topí se tam. Je to ale srandovní, schovají se klidně do krabice. Když jedí nebo loví venku, tak je pak za každým oknem, ve dveřích kočičí hlava 

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 19:39

Jo a vyčkávají zásadně na autě. Dost mě s tím štvou, protože na černé je to hodně videt a teď je fakt bahno. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 19:45
Reakce na janička24:

počkat počkat, kolik jich máte? vidím šest?

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 19:48
Reakce na janička24:

to je boží komando! 

v příštím životě chci mít kolem sebe víc zvířat než lidí! 

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 20:02
Reakce na Jiná Realita:

Ano máme šest. Hotovej gang. Jen paní Pruhatá už delší dobu nepřišla, možná už ji nemáme  Ona a jedna černobílá jsou hodně plaché. Pan Bílý a Černý (ten s nemocným uchem)  jsou jediné " chtěné". Ostatní tak nějak přišli.... Mimochodem tu šedivou s pálením jsem našla jako totálně zubožené nemocné kotě cca 4 týdenní na silnici v lese v Polsku. Skoro nepřežila, je maličká a ne úplně mazlivá. Musela spát se mnou v posteli v dece, aby měla teplo a nějak přežila. Strašně šilhala, což byl asi i důvod vyhozeni, ale asi po dvou měsících to bylo v pořádku. Je nádherná a doktor říkal, že je křížená s nějakou "značkovou" 

Jinak žádné kočky nemáme doma. Gang i Medvěd jsou na zahradě, kde máme takový druhý bydlení. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 20:15
Reakce na janička24:

Naše kočky taky skoro všechny přišly z ulice, jen ty úplně první byly vesnický koťata, kterých sme se ujali a teda můj osobní kocour mi byl darován (taky koťátko opuštěný kočky), ale sranda s nima je převeliká. Naše maximum bylo šest, teď jich je pět (a myslim, že je to otázka času, máma už zase zaměřila opuštěnýho kocoura  ); píšu naše i když bydlej s mámou a já už ne, ale jezdím za ní a kupuju jí většinu granuli, aby jí nevyžrali 

jinak mýho kocoura sem dostala maličkýho, chodil ke mně spát a tulit se, ráno se mi chumlal do vlasů a vrněl..podle mě si myslí, že sem jeho ségra 

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 20:20
Reakce na janička24:

Teda ta pálená je My jsme se dvouma kočkama úplní žabaři. Prošli tudy tedy i tři kocouřil, ale ti jak přišli, tak odešli, zůstali u nás vždycky max dva roky...

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 20:40

Jj paní Šedivá je kráska, má úplně modrý oči. Když byla odrostlejší kotě, stala se jí strašně srandovní záležitost. Nějak se jí podařilo nalepit si na zadek poštovní nálepku na balík. Asi si sedla do krabice, nevím. A chudák byla se zalepeným zadkem půl dne, protože jsme byli odjetý. To by jeden neřekl, jak strašně to lepí, šlo to i s nemálo chlupy a i jinou nadílkou. Chudák 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 20:55
Reakce na Camp_L:

Kocouři, když se nenechají vykastrovat, tak se skoro vždycky ztratí. Vlastně vím jen o jednom, co byl polovenkovní a žil asi 10 let, ale i ten se z těch toulek prý vracel šíleně orvanej, třeba taky bez půlky ucha.

A závidím vám i ty dvě, já bych kvůli alergii musela kočku provozovat jen čistě venkovní a na to nemám podmínky (a nejspíš ani povahu).

janička24 Nemohla by v sobě mít něco ze siamky? 

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 20:55
Reakce na janička24:

Teda, chudák kočka, ale 

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 21:00
Reakce na Zina:

Ti naši byli vykastrovaní samozřejmě všichni, jinak bychom s nima nevydrželi. Ale efekt stálosti to jaksi nemělo. Ale byli přítulní, to zas jo. Jeden z nich si dokonce přitáhl domů kamaráda (chodil k nám na návštěvy a na svačinky) - byli to oba takoví klasičtí hnědošedí mourci, asi i stejně staří a docela dlouho nám trvalo, než jsme zjistili, že místo jednoho kocoura máme dva

No, jedné z těch našich koček je už skoro 17, tak se bojim, že už ji dlouho mít nebudeme, ale zatím je vcelku fit na ten věk.

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 21:04
Reakce na janička24:

teď jste mi tou zalepenou kočičkou připomněla našeho bývalého kočičáka - on miloval samolepky a vůbec lepicí pásky!  balení balíků znamenalo mít tu vtěrku chlupatou obtočenou kolem ruky jen aby se jí taky trochu té samolepky nebo pásky nadělilo. jednou po nějakém větším nákupu si syn dal tu práci a ze všech zakoupených věcí sundaval cenovky a lepil je na kočičáka... tak šťastné zvíře jsme dlouho neviděli! 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 21:04
Reakce na Camp_L:

"dlouho nám trvalo, než jsme zjistili, že místo jednoho kocoura máme dva"

to je boží!

49113 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 21:05
Reakce na Jiná Realita:

no jak píšou kolegyně, pokud lítá povenku, obzvlášť v zimě, může sežrat vpodstatě jakýkoliv množství a bude furt hubenej:-) jen ho pěkně futruj:P

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 21:06
Reakce na Zina:

tohle jsou úplně nejkrásnější kočky 

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 21:29

no, vy se smějete, ale manžela, kterej je oba zaráz viděl jako první, to dost vyděsilo My jsme jim pak teda říkali (pozor, nekorektní) "teplí bratři" protože oni když zjistili, že jsme jejich hru na dvojníky odhalili, už se nežinýrovali a začali se chovat jak staří manželé - cpali se spolu do pelechu, myli se navzájem, žrali z jedné misky, hráli si... Lišili se trochu akorát kresbou na zádech.

Pak ten náš zmizel a druhej pak taky přestal chodit, když zjistil, že už u nás není žádná sranda. Sem tam ale ještě nakoukne k baráku, bydlí asi někde pobíž pořád...

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 21:31
Reakce na Zina:

To bude ono!  Siamka....to říkal i veterinář, akorát že prý je menší a taková baculatější.

Gang máme celý vykastrovaný. Dvě kočičky jsou trochu toulací. Šedá je válecí a úplně nej kámoš je Bílej a Černej, hodně se drží u nás, chodí se mazlit a zůstávají na dohled. Taky není pravda, že vykastrované kočky a hlavně kocouři neloví. Bydlíme u potoka a každou chvíli mám na zahradě potkana nebo aspoň rejska. 

Epický úlovek zvládnul pan Černej. Z nedaleké restaurace z výběhu uleťěl kačírek mandarinský a kocourovi se povedlo ho na potoce nějakým způsobem chytit. Táhnul ho kus cesty pod auto a ani za nic nám ho nechtěl dát. 

( Doufám že foto nikoho nepohorší, dle mně je to celkem unikát, aby kočka chytla kachnu ) 

49113 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 21:32
Reakce na Camp_L:

tak my teplý bratry máme doma:-) většinu času se teda k sobě chovají poměrně rezervovaně, ale z toho (obzvláš't teď co je zima a moc nelítají venku) se honí a kočkují a občas se i olizují a různě něžně tulí:-)

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 20. listopadu 2017 21:33
Reakce na janička24:

jak si jí drží těma tlapkama...!