Dneska se mnou byl Medvěd v práci. Nadšení ze sněhu mu po deseti minutách zkazily jakési věci na jeho praporech. Za půl hodiny nemohl běžet, jen ležel - na podestýlce z koulí.... a nervózně s to trhal z předních závěsů i trenek. Jsem mu to několikrát pomohla z části odstranit, ale teda nevím nevím.... Asi mu fakt koupím nějakou šusťákovku ![]()

Chlpáči a iné

Tak a ještě to tu mám dvakrát a neumím to smazat..... Takže čím víc koulí, tím víc zima. ![]()
Chúďatko malé obalené. Aj ho ľutujem , aj sa smejem. Neviem čo viac. ![]()
Chudáček. U vás už je tolik sněhu? Naši známi kdysi mívali kokršpaněla a tomu se ty koule dělaly taky - zezadu na nohách i mezi prstamam. Nakonec mu na zimu vždycky stříhali chlupy na nohách (po kolena) na krátko. Jemu se to teda děllo i na břiše a na uších. Trpěl chudák celou zimu.
Niekto snehové gule, niekto opekačka na radiatore. 
Chúďa,nezávidím jemu ani Vám.
Naša Lily je síce možno veľká ako jeho hlava,ale s rovnakým problémom bojujeme každú zimu,a to miluje sneh.Dávame oblek.No na nohách a hlave (má ju strčenú v snehu a ňuchá-teriér,to nezmeníš
) máva obrovské snehové brmbolce, takže pri návrate domov musím Lily niesť,lebo nevládze s nimi ísť po schodoch.
Pozerám,že kto sa opeká na radiátore.A potom zbadám v celej dĺžke pozdĺž neho Elzičku ![]()
Micka jej zabrala pelech, tak isla sa nahriat a Murko hneď za ňou. Ten sa jej drží.
Jo, já právě nerozumím jestli je půl pro obě dvě dohromady, nebo má každá svou půlku. Ale možná je chyba na mém přijímači:-D. Tak já tu naší asi fakt překrmuju, když mně vždycky přijde, že když nejsem doma, tak má málo a chci jí to vynahradit. Ale možná proto je tak mlsná, protože má dostatek!:-D
Aha, já to napsala jak hotentot, bych si to po sobě mohla taky někdy přečíst. Půl kapsičky každé kočce ráno i večer.
No já když jsem ho viděla, taky jsem se dost smála.
Já jsem ze Dvora Králové, tady sníh není. Pracuji na horách - Horní Maršov a tam je sněhu takto a třeba Pomezí Boudy je hotové nadělení. Takže teď nastává do dubna období goratex.
Šmankote to je zlato, jak je celej obalenej!
Našemu psovi se to taky dělávalo, právě i na chlupech mezi polštářkama, bylo vidět, jak je hrozně nasranej, že musí pořád zastavovat, setřepávat a okusovat... Zastřižení trochu pomohlo, to jo. Ale jak to ti psové dělali ve své pravlasti, kde musí být sněhu po pas snad nonstop kromě července, to mi není jasný.
Chúďa,nezávidím jemu ani Vám.
Naša Lily je síce možno veľká ako jeho hlava,ale s rovnakým problémom bojujeme každú zimu,a to miluje sneh.Dávame oblek.No na nohách a hlave (má ju strčenú v snehu a ňuchá-teriér,to nezmeníš
) máva obrovské snehové brmbolce, takže pri návrate domov musím Lily niesť,lebo nevládze s nimi ísť po schodoch.
Budu to muset nějak řešit, protože je venku celodenně. Sice po zahradě úplně nešmejdí a ve městě se do závěje nedostane,ale často je se mnou v práci a tohle si teda neumím představit, nemohl ani chodit.
Ostříhat ho nemůžu, ty závěsy jsou pro plemeno typický a do jara do výstavy mu to asi nedoroste.
Mmch slovo " brmbolce " je úžasný ![]()
To jsem si taky říkala a napadlo mě, že se třeba časem exteriér psa trochu pozměnil, že třeba pracovní prapředci neměli ty chlupy tak dlouhý? Nebo mají ve vlasti suchej sníh, kterej koule nedělá?
janička24 Se máte, že si můžete vzít medvěda do práce :-).
a co mu dát na zahradu nějakej lavór s vodou?
Díky! Já tu naší zvážim a případně jí trochu omezim, ale až po vánocích nebo po zimě, ať to pro ní není šok. Já jsem s ní právě od kastrace nebyla u veterináře (naštěstí), tak nevim no. I když ten by třeba na přežranost taky neupozornil. Ona je hrozně těžká, ale i silná, jakože žádná líná rozměklá kočka, když se vzepře v náručí, tak je to fakt síla. Třeba je to jen takovej druh obří kočky.:-D.
Jé, do Horního Maršova jsme jezdili s partou na Velikonoce, a taky odtud mám jednu brmbolcovou historku:
Kamarádka má bearded kolii, psa, jezdil do maršova s námi. A jedny svátky jsme se vydali po zelené Růženině cestě na Rýchory. Jenže jak byl tehdy ještě sníh, tak na chudáka kolii se nalepilo asi tak deset kilo brmbolců, museli jsme ho do kopce ke konci už postrkovat, udělal vždycky pět korků a pak si lehl, tak už jsme se těšili do boudy do tepla... jenže na Rýchorské měli zavříno! Tak jsme se táhli až na Hubertus, tam chudák pes vysílením padl a usnul. Samozřejmě ale začal odtávat, tak jsme si šli půjčit hadr a kýbl, že jsme nic nerozlili ani nerozbili, jen nám taje pes ![]()
Pro představu přikládám srovnávací obrázek z Velikonoc 2011 a 2012. Ty výše popsané se konaly r. 2013, ale to jsme se na vyhlídku přes ty hory sněhu ani nevydrápali.

To nemůžu, vlezl by tam a byl by úplně durch. Pak bude -15 a přimrzne, když ve sněhu usne. Pak by vlastně nikdy neuschnul.
Bereme ho dovnitř i ho ráno vysušíme, ale stejně je nejradši venku. Doma asi problém nebude, ale na horách jo. Jako zajímalo by mě, jestli to někdo nějak řeší, např. nějaké návleky....
Tahle rasa má v genech pobývat ve vodě, mrazu a nevlídnu. Původně pomáhali tahat sítě s rybama z moře a zachraňovat lidi.
Medvěd evidentně nezdegeneroval a odkaz předků ctí ![]()
No to je náhoda, já jsem v Horním Maršově i vyrůstala. Pracuji ještě o něco výš.
Jj před třemi lety bylo strašně sněhu, ani jsem k nám leckdy nevyjela.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje