ja myslim, ze ona PH prave nemazrovna male, neni zavesene, ale na tyci pridelane na fasade a stahuje se k domu jako zaluzie jen v horizontalu. onasem urcite fotku da az to tu najde :)
Chlpáči a iné
rodiče to vyřešili tak, že dali krmítko na tenký hladký sloupek poměrně vysoko a doprostřed zahrady, kde je kolem něj volno. Takže kočka po tom sloupku nevylezla a neměla tam odkud skočit.
Ak by bolo kŕmitko na vysokej tyči tak tam by mačka nevyliezla nie? Niečo ako toto. Stačí dať do googlu Wild bird feeder, možností je mnoho

![]()

ooo, to jdu googlit. díky.
Ak by bolo kŕmitko na vysokej tyči tak tam by mačka nevyliezla nie? Niečo ako toto. Stačí dať do googlu Wild bird feeder, možností je mnoho

![]()

to je dost dobry!
no tak ti nasi "lovci" kdyz rano zjisti ze je tam zima nebo nedejboze prsi ci snezi, se znechucene otoci a nevystrci ani tlapku. dokonce ani nevyzaduji sezeni mezi dverma:-)
tak kocour prý přišel domů a má ucho na dvě půlky
chudák, bude zmrzačený.
Nám se kočky na krmítko dostat nemůžou, ale stejně nám sem bohužel chodí ptáků mnohem méně, oproti nekočičímu okolí a minulosti. Vydrželi asi jen ptačí milovníci adrenalinových zážitků, kteří se dokážou nacpávat, když kus pod nimi klapou čelisti.
naše krmítko moc vhodný neni, je fakt městský v 1. patře, na venkově by se k tomu kočka dostala raz dva. Ta hladká tyč je myslím lepší řešení.
Je to taková páka, která se dá přisunout k balkonu a naplnit.

strašný udělátko, no...

jsem si ho pamatovala o dost jinak ![]()
![]()
Když máte psa, co to oddře za vás, můžete si i trochu schrupnout...

u nás ve dvojici nechrápe nikdo, pes běží a já brzdím ![]()
My chodíme komótne obe. Pokial teda nevidí srnku,potom si nahadzujem vyklbenu ruku. ![]()
U nas ve dvojici chrapou Bourbon a Suzette, ja mam smulu. ![]()
Když máte psa, co to oddře za vás, můžete si i trochu schrupnout...

skvělá fotka!!!
My máme kvůli tomu krmítko na dlouhé tyčce - obyčejný dřevo, ve výšce víc jak metr a půl. A minimálně dva metry daleko od stromu. Ptáci tam lítají, nevadí jim ten volný prostor, ale je fakt, že u nás se žádní jiní dravci mimo koček nevyskytují.
Camp_L To množství jídla pro kočky mě zajímá, já jsem se tím nikdy nezaobírala, prostě jsem jim dala a hotovo, ona stejně ta jedna čekala než se nažere druhá atp.... Teď máme jen jednu a je hrozně mohutná, já jí asi zvážim, ale tuším, že při posledním odčervení měla tak 4 kila. Je kastrovaná, venkovní, u domu se moc nedrží. Ale dávám jí ráno klidně dvě kapsičky najednou a potom k večeru granule. Nebo kapsičku a granule. Jak kdy, někdy má i maso, nebo rybu, kosti, ale množství tak nějak odpovídá. Ty dáváš půl kapsičky ráno na kočku nebo na dvě kočky?
Půl kapsičky každé ráno a večer - musím jim dávat zaráz, pokud jsou doma obě, protože jinak by se o to porvaly. Když vypadají moc hladově, dám jim celou, ale většinou to pak nedojí a já to vyhazuju. Takže tu půlku mám odzkoušenou, že jim stačí. K tomu v průběhu dne granule - ty někdy sežerou, někdy jim ještě zbyde. A samozřejmě, co nám kde odpadne od talíře/od linky - zbytky od kuřete, kousek ryby, maso, co krájím na guláš, zbytek jogurtu ze dna kelímku... Nad tím teda nemám moc kontrolu, protože hlavně děti je dost dotujou (samozřejmě jen tím, co kočky smí).
Dneska se mnou byl Medvěd v práci. Nadšení ze sněhu mu po deseti minutách zkazily jakési věci na jeho praporech. Za půl hodiny nemohl běžet, jen ležel - na podestýlce z koulí.... a nervózně s to trhal z předních závěsů i trenek. Jsem mu to několikrát pomohla z části odstranit, ale teda nevím nevím.... Asi mu fakt koupím nějakou šusťákovku ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje