Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:29
Reakce na Jiná Realita:

ja myslim, ze ona PH prave nemazrovna male, neni zavesene, ale na tyci pridelane na fasade a stahuje se k domu jako zaluzie jen v horizontalu. onasem urcite fotku da az to tu najde :)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:42
Reakce na Jiná Realita:

rodiče to vyřešili tak, že  dali krmítko na tenký hladký sloupek poměrně vysoko a doprostřed zahrady, kde je kolem něj volno. Takže kočka po tom sloupku  nevylezla a neměla tam odkud skočit.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:44
Reakce na Jiná Realita:

Ak by bolo kŕmitko na vysokej tyči tak tam by mačka nevyliezla nie? Niečo ako toto. Stačí dať do googlu Wild bird feeder, možností je mnoho

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:52
Reakce na paktofonika:

ooo, to jdu googlit. díky.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 09:59
Reakce na paktofonika:

Ak by bolo kŕmitko na vysokej tyči tak tam by mačka nevyliezla nie? Niečo ako toto. Stačí dať do googlu Wild bird feeder, možností je mnoho

to je dost dobry!

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:02
Reakce na Sweet Potato:

no tak ti nasi "lovci" kdyz rano zjisti ze je tam zima nebo nedejboze prsi ci snezi, se znechucene otoci a nevystrci ani tlapku. dokonce ani nevyzaduji sezeni mezi dverma:-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:26

tak kocour prý přišel domů a má ucho na dvě půlky  chudák, bude zmrzačený.

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 10:43

Nám se kočky na krmítko dostat nemůžou, ale stejně nám sem  bohužel chodí ptáků mnohem méně, oproti nekočičímu okolí a minulosti. Vydrželi asi jen ptačí milovníci adrenalinových zážitků, kteří se dokážou nacpávat, když kus pod nimi klapou čelisti.

Offline Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 11:25
Reakce na Jiná Realita:

naše krmítko moc vhodný neni, je fakt městský v 1. patře, na venkově by se k tomu kočka dostala raz dva. Ta hladká tyč je myslím lepší řešení.

Je to taková páka, která se dá přisunout k balkonu a naplnit.

Offline Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 11:26

strašný udělátko, no...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 12:15
Reakce na Potrefenáhusa:

jsem si ho pamatovala o dost jinak 

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 14:26

Když máte psa, co to oddře za vás, můžete si i trochu schrupnout...

Offline Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 14:29
Reakce na dzizisketa:

boží fotka!!!!

(u nás ve dvojici chrápe ten Rufíček a já makám :-D)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 14:34
Reakce na Potrefenáhusa:

u nás ve dvojici nechrápe nikdo, pes běží a já brzdím 

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 14:49

My chodíme komótne obe. Pokial teda nevidí srnku,potom si nahadzujem vyklbenu ruku. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 14:50

U nas ve dvojici chrapou Bourbon a Suzette, ja mam smulu. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 14:50
Reakce na dzizisketa:

Když máte psa, co to oddře za vás, můžete si i trochu schrupnout...

skvělá fotka!!!

Offline Karja
44213 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 17:56
Reakce na Jiná Realita:

My máme kvůli tomu krmítko na dlouhé tyčce - obyčejný dřevo, ve výšce víc jak metr a půl. A minimálně dva metry daleko od stromu. Ptáci tam lítají, nevadí jim ten volný prostor, ale je fakt, že u nás se žádní jiní dravci mimo koček nevyskytují.

Camp_L To množství jídla pro kočky mě zajímá, já jsem se tím nikdy nezaobírala, prostě jsem jim dala a hotovo, ona stejně ta jedna čekala než se nažere druhá atp.... Teď máme jen jednu a je hrozně mohutná, já jí asi zvážim, ale tuším, že při posledním odčervení měla tak 4 kila. Je kastrovaná, venkovní, u domu se moc nedrží. Ale dávám jí ráno klidně dvě kapsičky najednou a potom k večeru granule. Nebo kapsičku a granule. Jak kdy, někdy má i maso, nebo rybu, kosti, ale množství tak nějak odpovídá. Ty dáváš půl kapsičky ráno na kočku nebo na dvě kočky?

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 18:25
Reakce na Karja:

Půl kapsičky každé ráno a večer - musím jim dávat zaráz, pokud jsou doma obě, protože jinak by se o to porvaly. Když vypadají moc hladově, dám jim celou, ale většinou to pak nedojí a já to vyhazuju. Takže tu půlku mám odzkoušenou, že jim stačí. K tomu v průběhu dne granule - ty někdy sežerou, někdy jim ještě zbyde. A samozřejmě, co nám kde odpadne od talíře/od linky - zbytky od kuřete, kousek ryby, maso, co krájím na guláš, zbytek jogurtu ze dna kelímku... Nad tím teda nemám moc kontrolu, protože hlavně děti je dost dotujou (samozřejmě jen tím, co kočky smí). 

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 21. listopadu 2017 18:30

Dneska se mnou byl Medvěd v práci. Nadšení ze sněhu mu po deseti minutách zkazily jakési věci na jeho praporech. Za půl hodiny nemohl běžet, jen ležel - na podestýlce z koulí.... a nervózně s to trhal z předních závěsů i trenek. Jsem mu to několikrát pomohla z části odstranit, ale teda nevím nevím.... Asi mu fakt koupím nějakou šusťákovku