tyyjo! borec![]()
jasněže kastrovaní loví (akorát ti naši nejraděj žížaly
No, jo, ale ti vaši jsou fakt bratři myslím? Tohle byl jeden Brňák a druhej od Tišnova:) Člověk by spíš čekal, že se kocouři porvou... Ony i ty naše kočky se k sobě chvají více než rezervovaně.
no asi jsou, ale jistý to není. jen že byli nalezeni jako koťata v jedné krabici u popelnic. ale vyrostli spolu to jo.
Tý jo, naše mladší kočka je taky lovec, letos v létě nás pravidleně zásobila poměrně širokým spektrem ptactva z okolních zahrad, ale nevětší byla zatím sojka teda. Možná můžu být ráda, že nikdo ze sousedů nemá slepice nebo takovou tu indickou kachnu proti slimákům...
Co děláte, když vám kočka dotáhne ptáka? Já jí většinou plácnu, ale efekt to teda nemá. CHjo... Já nesnáším sbírat ty zbytky po chodbě:(
Vcera umrela sestrina fenka Freya. Bylo ji asi 11 let a mela nemocne srdce. Pred deviti lety se pripojila k sestre jdouci z obchodu a dosla s ni az domu. Na oznameni nalezu psa se nikdo neozval, takze Freya zustala. Kratce po nalezu se ji narodila ctyri stenata. Jedno z nich maji rodice.

A se synackem Sultanem

Tak to je mi líto, ty odchody jsou vždycky smutný...
peří všude je hrozný, ale "plácnu" akorát když leze na stůl:-) pták kterej neuletí asi nebyl dost ostražitej no, přírodní výběr:P
Bohužel se nedá dělat nic. Je to příroda no.... Ptáčky nosí, ale nikdy ne před dveře. Nacházím jen peří ve skalce třeba. Mám pocit, že je snad žerou! No mají asi málo....hajzlíci!
krásná, určitě měla hezkej život
No žerou, stopro. Takže odčervovat furt. Nám je teda tahá až přede dveře do bytu, takže jsme celý léto sbírali zobáčky, pařátky a křídla. Jako dobrý je, že děti získaly poměrně rozsáhlé ornitologické znalosti...
Tři kila je na kocoura docela málo (podle veta i na kočku), tak bych se toho nebála, zvláště je-li venkovní. I naše madam nežravka teď před zimou najednou začala vylizovat misku a prostě se cpát.
on je chudák takový zakrslý, našli jsme ho loni v zimě, když bylo venku minus 20, a už tehdy byl fakt mini koťátko, přes tu zimu moc nevyrostl a už asi nikdy na velkou kočku kandidovat nebude :/ ale snažím se. a to mám pocit, že se poslední dobou hodně vytáhl, podle mě vážil přes léto tak max. 2,5 kila. vlastně jsem myslela, že váží víc, ale veterinář zvážil tři kila.
To je mi veľmi ľúto. Ešte že natrafila na tvoju sestru a prežila krásny život.
Sultán ju trošku prerásto čo :)
Odchody sú ťažké a ja sa toho dňa desím už teraz.
viktorka_od splavu a paktofonika
Dekuju
Freya mela hezky zivot, sestra vzdycky rikala, ze si ji Freya vybrala za panicku a ne naopak. Sultan ji prerostl asi dvojnasobne, ale Freya byla mala, nejspis krizenec civavy a jezevcika. Mne je hrozne lito, ze umrela jeste relativne mlada. Videla jsem ji naposledy v lete, tehdy se prave zacaly objevovat problemy se zdravim. Nevedela jsem, ze ji uz neuvidim ![]()
Teď jsem si všimla na tvůj dotaz na fontánku. Nečistíme. Teda čistíme, ale vodní kámen jsem na ní nikdy neobjevila. Usazuje se vůbec i na plastu? Máme úplně obyčejnou z Petcentra, vždycky ji rozeberu a vydrhnu v dřezu. Původní vydržela tři roky, pak odešel motorek, tak jsem koupila novou. No a manžel motorek té staré rozebral, důkladně vyčistil a on se zase rozběhl. To už ale byl zbytek fontánky tříděném odpadu.
Není to přírodní výběr (ač bych se tím jako milovnice a majitelka koček ráda utěšovala). Opečovávaná, vykrmená kočka je proti ptákovi sakra ve výhodě. Nejzranitelnější jsou ptáci brzy zrána, když jsou po noci celí zkřehlí, hladoví a špatně pohybliví. Takže se aspoň snažím nepouštét kočky moc brzo ráno ven.
Přežraná kočka se v nejhorším vyblije. A půjde to zajíst. Ne že by neexistovaly tlusté a obézní kočky, ale u venkonví to myslím nehrozí, zvlášť na zimu. Už je kastrovaný?
já teď řeším kočkoptačí problém.
loni byl v zimě kocour malej. letos už vyrostl. co s krmítkem :/
vždycky jsme ho měli na takové pěkném místě mezi keři před okny, kde byli ptáci chránění před dravci, kteří někdy u krmítek chytají menší ptáky. jenže tam je to teď ideální pro kocoura. nikde jinde nic vzrostlého nemáme, zahradaje čerstvě vysazená, nebo je to hodně daleko od domu, tam se v zimě závějemi z odházeného sněhu dvakrát třikrát denně brodit nezvládnu.
v létě ptáky v podstatě nechytal, ze začátku ano, ale pak začal lovit myši po desítkách, asi ho ptáci nebavili. ale teď v zimě jinou možnost mít nebude.
co krmitko jako ma Potrefenáhusa ? jste v patre/mate ho?
nějaké na zeď pověsit chci, ale pro ptáky, kteří k nám létají, není ideální, závěsná jsou moc malá, dávala jsem tam třeba ořechy pro strakapoudy, které teď fakt nevím, kam dám ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.