Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. prosince 2017 23:17

náš dávný pes, fenka, v dětství zřejmě trpěla v chovné stanici, brali jsme si ji docela pozdě a byla taková malá. asi je málo krmili. odjakživa byla nenažraná. sbírala si i v lese třeba jahody. obírala třesně ze stromu, sbírala spadané švestky, vyhrabávala a kradla brambory. vyhrabávala myší hnízda a myši jedla. to by pupík nikdy neudělal  taky kradla vejce, svačiny, nepohrdla ani hrnkem kafe. bohužel žrala i všechen možný trus  jednou se jí zasekl lidský exkrement za náhubek, to byla fakt prasárna to sundat, všechno umýt...prostě byla ztělesněním pořekadla "sežere, co vidí". i doma chodila s hubou u země a sbírala každý imaginární drobek. vždycky jsem přemýšlela, čím asi prošla, že jí bylo do smrti žrádlo tak vzácné. přitom u nás rozhodně hlady netrpěla.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 04:47
Reakce na moninika:

jinx a ona to potvora ví a zneužívá toho 

​tak jiste vyraz "strasne trpim, udelejte s tim rychle neco" je ve zvirecim repertoaru dost vysoko, bych mohla povidat

a ty pribehy o psicich, ty jsou uplne dojemne... pes, co si sbira sam jahody  

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 09:05
Reakce na jinx:

​tak jiste vyraz "strasne trpim, udelejte s tim rychle neco" je ve zvirecim repertoaru dost vysoko, bych mohla povidat

a ty pribehy o psicich, ty jsou uplne dojemne... pes, co si sbira sam jahody  

​Já bych to dojetí nepřeháněla, znám x takových psů, co rozhodně nikdy v životě nedostatkem stravy ani lásky netrpěli. Dědova jezevčice se naučila si sama natrhat a nalouskat hrách, a to byl na dědinu rozmazlovaný psíček (dostávala granule, ne zbytky, a chodila na veterinu a mohla spát s dědou v ložnici).

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 14:04

Kocour svěsil ocásek, tak jsme se odebrali na veterinu, a tam mu našli už zahnívající ošklivou ránu. K čištění rány bylo třeba přivolat posilu Nakonec jsme to ve třech lidech zvládli, ale čistit se to musí i doma, a vyprovodili mě se slovy, že kontrola bude pozítří, ale kdyby se mi něco nezdálo, mám hned přijet, protože to může skončit i amputací ocásku Kocour je teď zelenej vzteky, že má límec, a už stihl i rozbít kočičí vrátka, kterými sice s límcem neprojde, ale mlátil do nich tak dlouho, až povolila, a pak se asi s pocitem dobře vykonané práce odebral odpočívat. Chudinka malej...Já nevím, že ty kočky nemůžou dát najevo včas, že mají nějaký problém 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 14:11

Mohučanka 

Ó jé, držím palce kocourovi i ošetřovatelům!

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 14:14

Mohučanka držím palce, taky jsme to s kocourem absolvovali, a dopadlo to dobře, ocásek byl zachráněn:-) prý kuna:-( límec naštěstí neměl protože si tam zastak dobře nedosáhl, stačilo to dobře zavázat a zalepit

nedají no. btw whiskas co kočička?

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 14:17

Mohučanka A nebude to doma s tím ošetřováním lepší? U našeho psa to bylo tak, že na co na veterině pomalu nestačili 4 lid, ale fakt, to jsem doma zvládla jednou rukou a v druhé jsem měla mojito :-).
I když kočky to asi nerozlišujou?
Každopádně držím palce.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 14:29

Zina Dle zkušenosti to je doma dokonce horší, hlavně teda proto, že manžel se bojí tu kočku pořádně čapnout. Jak sebou kočka cukne, tak pouští, no a s tím se toho moc neošetří. 

viktorka_od splavu Díky, to ten náš všivák si ocásek dokázal olizovat i s límcem, který máme doma od doby Velkého zranění Kočky, musela jsem mu nechat takový veliký, který mi půjčili na veterině. Kuna to mohla být i u nás, nebo si ho nechal někam přivřít, vždycky se choval tak, jakoby mu ocásek ani nepatřil a vůbec si na něj nedával pozor.

Sweet Potato Díky.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 14:35

Mohučanka mne ho nastesti zvladlo drzet dite, jinak chlapi s tim maji asi nejaky obecny problem, nechapu. zkus pevne zabalit do deky/osusky. garfield to mel uplne na koreni, dosahl ale nemohl asi poradne zabrat aby to stahl dikybohu

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 14:42

viktorka_od splavu Mně přijde, že chlapi moc držet neumí. Osuška je dobrá, aplikovali jsme ji na morče i na potkana, když nespolupracovali.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 14:56

jinx "... pes, co si sbira sam jahody "

no chudák, žejo?  a jaká byla na základě toho nenažrání pak vypasená, vypadala jak tuleň, krátká srst, vrstva podkožního tuku, celá pekně lesklá a hladká...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 15:01

Jiná Realita hned je mi lip  ale jinak ja si na zviratkach vzdycky najdu neco dojemneho, takze tak. 

Offline whiskas
20786 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 16:30

viktorka_od splavu Děkuji za optání :-). Šíša už je naprosto v pořádku, žádná nudle, ani sliny. Dokonce je tak v pohodě, že příteli ukradla jídlo z talíře (domácí tuňákovou pomazánku), zatímco si jen na chvíli odběhl z kuchyně. Ne, nekvitoval to s povděkem. A já vím, nedělá se to, ale tak kočku asi nevychováš. Takže si za to může sám, měl si potravu bránit .

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 17:55

Mohučanka nám kočka včera chytla od adventního věnce. Za 8 let, co ji máme, kolem něho ani nešla a včera si k němu v nečekané chvíli lehla. Dřív jsem to cítila než viděla, ale nemohli jsme ji chytit. Má husté dlouhé chlupy a malinko to prohořelo do kožichu. Naštěstí kůže ne. Takže strašný smrad a seškvařené chlupy. Manžel ji držel a já ji to musela ustříhnout...tak horor dostatečný. 

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 18:15

Renusatko , pardon, nedalo mi. Inak samozrejme je mi ľúto kocky aj vás.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 18:23

Renusatko  nikdy bych nevěřila, že je to možný. to se nebála ohně?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 18:24

a přiznávám, že mám zasunutý pocit, že jsem někde četla, že od hořícího zvířete chytil velký požár domu, ale nevím, jestli to byla fikce, knížka nebo realita. 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 18:38

@renusatko Jojo, ten samej kocour si loni od vánoční svíčky spálil...chlupy na ocásku. Smrad strašnej, kocour jakoby nic.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 19:13

Janulik03 Kočka je v pohodě, naštěstí. Jiná Realita já tomu i věřím, ona běžela pryč hořící a kdyby to nesmrdělo, tak to člověka ani nenapadne a mohla  něco zapálit. 

Offline janička24
267 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 20:29

K těm hořícím domům a zvířatům.... Můj táta měl papouška pana Žakounaka. Hodně se mu věnoval, strašně kecal a napodoboval.

Rád si hrál s knoflíky u sporáku. Až na něm nechal táta utěrku a jel do města. Papoušek zapnul plotýnku a začalo samozřejmě hořet. Stačila chytnout 'jen' linka a křeslo. Hasiči nejdřív vůbec nevěděli, proč se to stalo. Táta přijel až bylo uhašeno a společně to vymysleli. Papoušek byl nacpaný za skříní a v pohodě přežil.