Ginevra zdá se, že máte tak trochu psa:-) možná by stálo za to zkusit nějaký trochu "psí" metody?
Chlpáči a iné
A jaký to jsou? Psa jsem nikdy neměla, vždycky jenom kočky.
U druhých tchánovců mají psa, který se k dítěti chová přikladně, tak si dovedete představit, jak z toho vycházíme my s naší kočkou .....![]()
Ginevra já jsem sama psa taky nikdy nevychovávala, ale jsou na to různé speciální metody, určitě bych něco z toho vyzkoušela. já se teda akorát kdysi radila ohledně výchovy kočky (páč i když si hafo lidí myslí že to nejde/není potřeba tak to myslím pravda není, aspoň ne u všech) a tam popisovali, že se hlavně nikdy nesmí kočce ani jednou v něčem ustoupit. že pes ti to občas odpustí, ale jak jednou povolíš kočce tak už je strašně těžké ji to odnaučit. takže jestli jednou tím svým chováním dosáhla svýho (předpokládám že se prostě dožaduje pozornosti a žárlí) bude to opakovat a opakovat...
Zina ako si opisovala to hlidanie smecky pocas vasej nepritomnosti a co vsetko sa im "podarilo"' - to mi pripomina nase Vianoce, takmer podobny scenar... A ozaj, zazila si uz psa, ktory by presuval nabytok doma? Prisla som na to, ze Zuna chodi po dome s taburetkou a prisuva si ju tam, kam nedociahne. Nekecam. Keby som to nevidela, neuverim - a to som sa tvarila, ze spim, pretoze pri mne tieto veci nikdy nerobi. Takze teraz musim pred odchodom z domu zamykat taburetku v kupelni, aby sa mi Zuna nehrabala v kniznici!!!
bozi! ![]()
palahniukowa Naši psi to nikdy nedělali, ale psal jednou nějaký výcvikář, že si jeho pes při záchranných akcích někam poponesl prkno a udělal si z něj lávku. Přišlo mi to geniální a Zunčin kousek s taburetem mi přijde tak na stejný úrovni.
Zina mne Zuna vlastne pride ako autista alebo clovek so savant syndromom, ktory ma oblast, v ktorej je "genialny", ale vyberie si to svoju dan inde, napr. v sukromnom zivote - ako ked mi Zuna skakala do psov ako taky maly blazon, pritom na prvu dobru zvladala OB cviky na urovni pokrocily; takze v tom beznom zivote bola "tazko pouzitelna". No a ked je "dobra", tak vtedy mam pocit, ze mam doma hyperaktivne stvorrocne dieta - takze ta detska psychologia, ktoru spomina @Kokoska, nie je odveci ![]()
nolita minule som po prichode domov nasla na chodbe Poutnika od Kerouaca - tak som bola prirodzene nastvana, ze sa potvora usata hrabala v kniznici... Ale potom som sa pobavila nad tym, ze pekne putoval ten putnik no ![]()
palahniukowa já bych ten výběr nepodceňovala!!!![]()

Potrefenáhusa no opovazila by sa mi siahnut na Sustu a spol.! Odborne a kynologicke knihy mam najvyssie, tam nastastie nedosiahne, ani ked na tej taburetke stoji na zadnych.
A Goliaskov knizny vyber - super :-)
Ginevra Jak na dítě zasyčí, tak musí dostat najevo, že vy jste víc. Co nechci aby kočka dělala, tak syčím taky. Kočka se dá vychovat, ale jak píše viktorka_od splavu , nesmí tam být vyjimky. Já třeba snesu kočku všude, ale na stůl a linku, když jsem doma, nesmí. Moc dobře to ví. Nějaké tělesné tresty neuznávám, ale pořádné zasyčení stačí. Kočka na koťata při výchově taky syčí.
Já na kocoura průběžně, ovšem se střídavým úspěchem aplikuju výchovu pozitivní motivací, o které jsem se tedy dočetla tady od místních pejskařek. Nicméně on je trochu pejsek, kdybych se o totéž snažila s naší kočkou, tak ta by se mi na výchovu zvysoka víte co. Kočka je ale v pohodě, nepravosti jako třeba prochazky po lince činí zásadně když ji nevidíme a dítěti se vyhyba.
Ginevra ještě mě napadlo - některé kočky, resp. spíš kocouři můžou být hodně teritoriální. vetřelec mu narušuje jeho území. jestli vyloženě přijde zaútočit pouvažovala bych o tomhle. a zkusila mu vyhradit nějaké nové místo za to zabrané třeba? pořídit nové škrabadlo, zpřístupnit a nějak zatraktivnit mu místnost kam dřív nechodil a tak?
prostě ukázat mu že má pořád spoustu "svého" prostoru a různé zábavy, hraček, než aby se ochomýtal kolem mimina. klidně bych mu to zatrhla uplně.
možná má taky pocit (tohle už si ale dost vymýšlím, nejsem žádnej psycholog natož kočičí) že když si maminka svoje koťátko (=mimino) nehlídá, tak je volně k ubližování? páč kdyby ťafnul mládě nějaké kočičí maminky se zlou by se potázal a to myslím taknějak to zvíře ví. a jestli vy jste relativně v klidu a necháte ho pořád přibližovat i po špatných zkušenostech...
mam sileny zazitek z vychazky - mam psa na voditku a z mlhy se na nas vyriti vlcak, nastesti s nahubkem, ale i tak toho meho, olovicni velikosti, smota do kulicky, nevedela jsem, co delat, takze jsem samozrejme rvala
no a kdyz prisel jeho majitel a odvolal si ho, cekam omluvu a misto toho i oznami, ze hlavne ze rvu a pritom muj pes je ten bez nahubku, kdyz jsem se zmohla na odpoved, rekla jsem jen, ze to snad nemysli vazne, ze mu utece pes a on bude nadavat me, na coz mi odvetil, ze mu pes neutekl, ze byl navolno
no, pes je snad v poradku a snad mu to nezkazi ani jeho pozitivni vztah ke vsem psum, mne ale tresti hlava jak blazen
baltik v poslednej dobe je to akesi caste. ![]()
Janulik03 podobne mily chlap jako ten z vaseho zazitku, co?
baltik hned ma to napadlo
, ale ten moj ma teraz zdravi cez plot ked idem okolo a mava. Teraz odchadzaju uz spat do velkomesta.
Naše kočky mají neomezenou možnost úniku, ale kočka cíleně chodí a lehá si co nejblíž k miminu. Podle mě chce být v centru přízně, když ji donutím se zvednout, plácne sebou o 20 cm vedle a vyloženě si říká o požmoulání dětskou ručičkou. Normálně žárlí.
palahniukowa KoraKora Nas trikilovy pes se naucil soupnout a natocit si kancelarskou zidli na koleckach, kamkoli potrebuje :D Kdyz odchazime, musime ji zaparkovat na koberci s vysokym vlasem, z nej ji nedostane.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje