Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 06:19

Dadoo když vono je to těžký, jako v obecný rovině samozřejmě souhlasim, jenže píšeš to z pozice člověka s větším silným a dobře socializovaným psem, mně poslední dobou přijde, že spousta psů má za pány naprostý idioty, kteří neřeší vůbec nic. Fakt některý příhody jsou uplně divný, když někdo vidí, že mám psa uplně nakrátko u nohy a pes má zježenou hřívu na krku (a i kdyby neměl), je normální k němu pustit svýho psa na vytočený 5 m flexině s tím, že jeho pes si chce jenom hrát??? A ještě vás seřvat, že máte nevychovanýho psa???

a pro malý psy je spousta situací životně nebezpečná, kamarádce se stalo, že k jejímu jorkovi přiběhl venku cizí velkej pes, popadnul ho do huby a začal utíkat pryč, od tý doby, když vidí cizího neovladatelnýho psa navolno, tak ji taky zvedá a říká že bude radši za hysterickou krávu než nechat svýho psa zabít. Což mi přijde, že si dost majitelů větších psů neuvědomuje a prostě neřeší. 

Jako socializovat a sznámit samozřejmě jo, ale spousta lidí ty svoje čokly provozuje fakt hodně zvláštně. 

Rufíček taky není pokaždý uplnej milius, ale snažíme se těm situacím nějak předcházet a venku se teda snažím mít to zorný pole větši než pes (můj předchozí černej drahoušek mě dost vycvičil).

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 07:08

a nosi vasi psi na vychazky nahubky? Mne nahlodal ten chlap z meho vikendoveho zazitku. Jako kdyby muj pes mel tehdy nahubek, tak bych se necitila o nic lepe, protoze ten druhy byl proste mnohem vetsi a valchoval ho, ale mozna by to pomohlo ostatnim lidem, kdyz vidi toho naseho pobihat, pripadne se k nim radostne vrhat (on si mysli, ze kazdy clovek a pes je tu kvuli nemu, kvuli hrani si s nim). Nebo by si naopak mysleli, ze je to nebezpecny trhac, kdyz musi nosit nahubek?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 07:34

Som sa držala aby som nereagovala ale musím. Nebrať psa do náruče je rada pre psičkarov ktorí toto robia pri akomkoľvek stretu s priateľským psom. Mne takto buldog (aj keď sa chcel asi len hrať) nabehol na 10 týždňovu Amy ktorá sa zľakla tak ze sa až počúrala keď ju buldog zozadu pritlačil k zemi. Dlho sa bála iných psov a myslím si ze keby som ju vtedy stihla vziať na ruky určite by to malo pre ňu oveľa menšie následky ako toto. Keď ju zahryzol do krku bullterier a triasli sme sa obidve ešte asi hodinu po tom to som si vtedy tiež veľmi vyčítala a mať čas a príležitosť tiež ju vezmem do náruče. Alebo keď sa na ňu vyrútil agresívny pes a paničkovia sa iba pozerali, vtedy som to stihla a bola som rada. Nechať malého psa do 5 kg nech si to vybaví s iným? Vážne? Aj 10 týždňové šteňa malého plemena?  Naozaj nebránim psovi v kontakte s inými ale chrániť si ho budem nech som za divnú, a že nepostupujem podľa knihy alebo manuálu je mi úplne jedno. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 08:14

baltik nevim kde bydlis ale mam za to ze u nas (Brno) musi mit pes voditko a/nebo nahubek pokud je na ulici mimo psi vybehy. nikdy by me to nenapadlo delat jinak...Pokud vencis nekde v polich tak samozrejme dle vlastniho uvazeni

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 09:42

Želvík měl včera opožděný Vánoce...

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 09:51

teda já objednala pozdě kočičí granule a jako Goliášek se včera dost divil.....dostal aspoň psí, ale prej to neni k jídlu!!!!!

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 09:58

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 10:02
Reakce na Potrefenáhusa:

teda já objednala pozdě kočičí granule a jako Goliášek se včera dost divil.....dostal aspoň psí, ale prej to neni k jídlu!!!

​skoro jsem klikla na "nahlasit", jak je vlevo dole pod prispevkem :-)

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 10:06

moora ale už jsou na cestě, dneska by měly dorazit, jinak je to na kočičí sociálku, to je jasný!!!

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 10:22

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 10:23

na linku se nesmí!

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 10:24

Potrefenáhusa Já jsem pro socializaci, když se obě strany domluví, že o to všichni stojí. Přijde mi bezohledný, když má někdo psa na vodítku a neznáme se, k němu svoje blbce pouštět. Když se známe, tak je to samozřejmě jiná. 

baltik Náhubky nasazuju jen do dopravních prostředků, po městě chodíme zásadně s vodítkem, v poli a venčících částech Terk na volno nebo u nohy, Cid dle situace. Psy s náhubkem většinou vyhodnotím jako trhače, když to není bígl, tam si většinou myslím, že to má, aby se nefutroval :-).

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 10:28

Zina já většina psů, co znám, že choděj s náhubkem, to maj kvůli tomu, že futrujou

49114 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 10:40

Zina ja hlavne absolutne nechapu, ze clovek ktery toho psa neovlada, ho pusti z voditka. ja si to fakt nikdy v zivote nelajzla, a neudelala bych to ani kdyby to byl muj pes. stale teda mluvim o pohybu v mestskych ulicich. pustit “aby se vybehal” lze aspon u nas na spouste mist, plus co mam zkusenost schazi se tam “normalni” pejskari co si reknou, zeptaji se, psy seznami... nebo pak nekam dal kde (pokud jsem ochotna riskovat ze veme pilu a ztrati se) toho psa muzu volne vypustit at se vyracha v rybnice a podobne

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 10:59

viktorka_od splavu tak vono někdy ty lidi, když maj třeba hodnýho, byť nezvladatelnýho psa, maj dojem, že když ten jejich se nepere, tak pohoda, i když naprosto nejsou schopný ho přivolat. A nedochází jim, že když ho vypustěj, tak tim můžou dostat do nesnází někoho jinýho (třeba kamarádka, co chodí s dítětem v nosítku na břiše a na vodítku u nohy má ovčáka, fakt nestojí o to, aby se jí cizí čoklové motali pod nohama a nutili ovčáka k jakýkoli interakci)

(a pak se k nim řítí nějakej neznámej pes, za kterým pán jen bezmocně volá: Von je hodnej, von nic nedělá!)

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 11:01

Magráta ty ksichty na tý lince....

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 11:03

Potrefenáhusa V Praze asi jo, u nás na maloměstě je ale těch socializovaných psů spíš míň, já jsem taky kvůli tomu trochu změnila pohled na věc.

Jinak teda Praze na sídlišti, když byl pes na volno, tak jsem to brala jako znamení, že je v pohodě a nepere a se, a když jsem věděla, že můj taky ne, nijak jsem do toho nezasahovala. A v 99 % případů to fakt bylo ok. Nutno říct, že Terk byl absolutně nekonfliktní, nedal se vyprovokovat ani prudičema.

Tady když neznám, tak i když je cizí na volno, tak si svoje volám (Cida i zalaňuju) a nejprve se s dotyčným domlouvám, jestli teda něco bude, nebo ne :-).

49114 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 11:05

Potrefenáhusa ano je mi to jasny. vetsina lidi jsou dementi - tudiz i pejskaru

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 11:05

V tomhle byla nejlepší Belisa, psi ji skoro nezajímali (dokonce i když hárala, tak byla svolná akorát směrem k Terkovi) a nikdy si na ni nikdo netroufnul.