Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 14:42

barbucha nas zas zere jen rimskej, svetly listy:D tmavy dostava rodina:D jinak oni radi lovej, takze jsem nacapala nasi balkanskou zelvu, jak ji z tlamicky couha noha a kridylko obriho sarancete:D 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 14:44

baltik osobne kdyz potkam psa s nahubkem spis me napadne: jee jeste existuje nekdo kdo nelituje chudacka ze mu to na cumacku vadi;-) proste mam pocit ze jsem narazila na zodpovedneho majitele

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 14:46

mysmat myslím, že oba dost intenzivně přemýšlejí, jak se navzájem ochutnat :-D

fascinace ale trvá nadále :-D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 14:55

baltik moj pes uz nahubok nenosi, aj ked bolo obdobie, ked ho mala Zuna nasadeny nonstop. ale moje psy nepustam navolno - teda iba na znamych ohradenych plochach - este aj v lese maju 30m stopovacky, ktore si o seba pripnem no. ale v tomto som extrem, uznavam. proti ovladatelnym psom pustenym navolno nic nemam, len u tych mojich tu 100% ovladatelnost zarucit neviem. 

nahubok vacsinou u cloveka vzbudi negativny pocit zo psa. Zuna nosila nahubok, lebo ked bola na voditku, startovala po inych psoch (zazerala, vrcala, bola neprijemna), ale nikdy do ziadneho psa realne neskocila, ziaden realny konflikt nikdy nenastal. nakolko sa mi jej spravanie nepacilo a na povely nereagovala, musela som ju "restartovat" rucne a aby som ju v pripade potreby mohla kedykolvek chytit, tak nosila kosik: citila som sa lepsie, konala som odvaznejsie. takze kosik nosila v ramci "vychovy" a preventivne, aby sa naucila spravat ako civilizovany pes. ale musim povedat, ze u nas sa ten nebezpecne vyzerajuci kosik bil s jej neskodnym vzhladom, reakcie skor boli preco ma, chudinka, kosik; je to asi ine, ako ked ma nahubok nejake bojove plemeno. v kazdom pripade nam ten aj kosik, ktory nosila cca 2 mesiace, neskutocne pomohol, aj ked som zozaciatku som bola v rozpakoch (a ano, aj som sa hanbila), ze si budu vsetci okolo mysliet, ze mam psa agresora. dnes nelutujem. a pokial je na cvicaku zla konstelacia psov, nahubok preventivne nasadzujem. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 15:11

paktofonika netvrdim, ze psy si to - realny konflikt - maju medzi sebou vyriesit samy. a viackrat som, mozno nejasne, ok, rozlisila napadnutie - priruti sa pes a zautoci - od bitky - ktoru je mozne predvidat na zaklade reci tela. socializacia steniatok ma prebiehat pod dohladom, suhlasim. ale nesuhlasim s tym, ze kazdy pes, ktory sa priruti, je automaticky agresivny a ide po krvi - to mi tiez pride prehnane (myslim to vseobecne, vobec nenarazam na tvoje opravnene negativne skusenosti - pokial sa cudzi pes zahryzne do mojho, je to pruser jak delo). a ako to tu citam, naozaj mam pocit, ze stretavam fakt uplne zanedbatelne mnozstvo idiotov so psami... chvalabohu. ale mozno to bude tym, ze byvam v relativne malom meste a je fakt zvykom sa s oproti iducim aj neznamym psickarom pozdravit (pokial je dobre naladeny aj on, aj pes, samozrejme); ak uz je pri psovi nejaky clovek, tak si ho privolava, pripina. fakt zvlastne, ze az teraz mi to docvaklo. 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 15:16
Reakce na Potrefenáhusa:

viktorka_od splavu tak vono někdy ty lidi, když maj třeba hodnýho, byť nezvladatelnýho psa, maj dojem, že když ten jejich se nepere, tak pohoda, i když naprosto nejsou schopný ho přivolat. A nedochází jim, že když ho vypustěj, tak tim můžou dostat do nesnází někoho jinýho (třeba kamarádka, co chodí s dítětem v nosítku na břiše a na vodítku u nohy má ovčáka, fakt nestojí o to, aby se jí cizí čoklové motali pod nohama a nutili ovčáka k jakýkoli interakci)

(a pak se k nim řítí nějakej neznámej pes, za kterým pán jen bezmocně volá: Von je hodnej, von nic nedělá!)

​presne tak! hodny, ale neovladatelny - 

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 15:18

Zina z toho, co pises o vlkodavoch mam pocit, ze v Blackovom malom telicku je dusa praveho vlkodava 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 15:44

palahniukowa Anebo byla v Belisce duše pravého Blackouška. Ale teda mám jen jednu zkušenost, trochu teda potvrzenou sledováním Belisiny kolegyně, která byla v hodně ohledech hodně stejná, ale třeba nejsou všichni takoví.

(U flata  mám teď teda druhou, a akutálně jsem v rozpoložení, že bych ho poslala někam na internát, a vzala si ho z něj, až dospěje, takže tak mezi 3. a 5. rokem :-D) .

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 15:52

Aneb jak píše Betty McDonaldová: "Myslím, že Angličané jsou velmi civilizovaný národ. Pošlou Imogenu do školy - a pošlou - to znamená z Rangúnu do Anglie či naopak - ve věku sedmi let a jentaktak ji přivezou, když je jí třicet."

Se to teda týká dětí, kde to asi platí taky, ale dost to reflektuje moje aktuální duševní rozpoložení. :-D

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 19:07

Zina no pozor, pozor, internaty pre psy existuju tiez!!! zvazovala som... :-D 

u nas sa nedavno otvorila jedna veterinarna klinika - otec so synom, ktory je po skole a je to, ehm, velky fesak - taky ten sucasny wannabe drevorubac: potetovane ruky, dobra postava a obrovske nadsenie pre vec, proste  prisaham, ze zeny k nemu chodia v skupinkach!! no ale co som to chcela... aha: tak on ma vlkodava! a kedze mu prisiel velmi staticky, tak si k nemu zaobstaral jack russel teriera :-D takze za branou vidis sialene male pobehujuce a stekajuce cudo a obrovsku sedu chrapajucu "kopu", prip. mam niekedy taky surealny pocit, ze mu pod stolom v ordinacii lezi nejake pohorie :-D 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:45

palahniukowa jako veterinář-drevorubec-majitel vlkodava? 

Koupila jsem plastenku,na dylku dobrý,ale přes tělo dost široká,je v tom tak zoufalej,ze zatím neslo ani poradne zhodnotit,jestli nechat nebo vratit

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:59

pan kočka se dnes vrátil a naprosto kulhá  vůbec nešlape na zadní nohu. a já ho zítra prostě na veterinu nedostanu, mám vlastní neodkladnou "veterinu". 

49114 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:05

Jiná Realita nechá se trochu osahat? jestli nemá jen něco zapíchutýho třeba? nebo i naražený, to poznáš a stejně se s tim nic nedělá.. bych ho zkusila trochu "vyšetřit" jestli neni třeba pokousanej nebo tak. zas je to kočka venkovní, esi ho bolí nožička bude se držet u baráku a určitě na to nechcípne. jestli ho pupík nesežere

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:15

viktorka_od splavu 

zkoušela. fakt opatrně. moc si na to sahat nenechal, ale neřval. krev mu nikde neteče, zapíchnutého nic nevidím. snad je to jen naražené, ale kulhá hodně, mnohem víc, než když měl něco zapíchnutého v pacce. na noze ani nesedí, i v sedu ji drží nad zemí. zítřek už fakt nepřeložím, musím tam :( tak musí vydržet po pozítří. nikdo jiný mi ho neodveze, ach jo. kdyby aspoň ta veterina nebyla tak daleko.

49114 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:23

Jiná Realita dost možná pozítří už bude běhat jakoby nic:-) když uplně nejvíc kulhal garfield, tak že to vypadalo že mu nožička hnedle upadne, byla to ta naraženina a veterinář povidal že ho s největší pravděpodobností nějakej dobrák nakopl. takže asi i trochu filmoval. držím kočkovi palec

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:42

mysmat Pravda nedala, a i kdyby dala, tak by dlouho na internátě nezůstali, protože by hned dostali všechni střevní a žaludeční potíže, takže by se jich radši honem zbavili!

palahniukowa vlkodav je statický, dokud nezbystří srnku enbo zajíce, pak dokáže zrychlit z nuly na 100 :-). Jo, a chceme foto, ideálně obou!

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 22:42

Všechno špatně, kde je Goliáškův stromeček!!!!

49114 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 22:43

Potrefenáhusa kočičí sociálka už vás tentokrát opravdu nemine!