Dalia radím dávat i kosti, po čisté svalovině mají psi často sra...průjem.
Chlpáči a iné
Dalia já bych zase nemíchala maso s granulemi...
Dalia Mäso variť nemusíte a kombinácia s granulami sa nedoporučuje pretože granule trávi pes ináč a mäso tiež.
ice Zina paktofonika Takže raději dát například ráno samotné maso a večer granule?
... to jsem netušila, že jí zatěžuju trávení. Vím, že hodně lidí přidává do granulí maso.
edit: - našla jsem tento článek .
Dalia článek je o míchání konzerv a granulí, ne masa. buď krmíš prefabrikátem, nebo syrové, to si musíš vybrat. vařené vůbec.
paktofonika jsem myslela, ze oko vypichnuty od kočky je UL, patří to totiž k nejčastějším tipům lidi na ulici, jak rufik o to oko přišel...
viktorka_od splavu Proč ne vařené?
Mletý maso neuvaříš, resp. těžko - budeš mít hroznou piplačku.
Zrovna včera jsem četla nějaký porady ohledně barfu, kde psali že pokud mu syrový nedělá dobře na zažívání, může mít vařený. To vařený brali jako součást barfu...
Dalia pokud chceš dávat kosti, musí být syrové. jestli budeš dávat maso bez kostí, tak to není vyvážená strava a musíš doplňovat minerály. ono to není tak jednoduchý a jestli se o to nechceš nějak víc starat/zajímat, zůstala bych u těch granulí a konzerv raději.
barbucha spešl diety jsou něco jinýho než normální krmení, ne? nejsem odborník přes psí stravu, barfuje kamarádka, já akorát kočky. ale řekla bych že maso/kosti/vnitřnosti tzn celý zvíře a k tomu nějaká ta rostlinná strava je pro zdravýho psa přirozený krmení. když mu něco z toho nedáš, musíš mu místo toho dát něco jinýho... vitamíny, minerály atd. granule nebo konzervy to mají všechno přesně namíchaný a tím je to jednoduchý, akorát kdyby v nich nebylo přimíchaný 90 % bordelu... resp. aby to drželo pokupě a vydrželo v pytli x-let tak v tom bordel prostě být musí..
zde slovo odborníka:-) https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/varena-strava-je-pro-psy-lehce-stravitelna-vite-cim-ho-krmite-je-ale-potreba-doplnovat-vitaminy-rika-odbornice-na-vyzivu-eva-stercova-104
nejlepší je závěr: "Psi jsou ve výživě velmi přizpůsobiví, proto také mohou přežívat a někdy i prosperovat na široké škále různých typů diet"![]()
Proč (ne)krmit domácí stravou - článek zde
Potrefenáhusa No ono mu tá mačka nevypichla, to oko stále má ale škrabla ho, dostal zápal, začalo to hnisať a prišiel o zrak. Teraz ho má úplne bielošedé. Ale veselý a nebojácny je aj tak.
Dalia Súhlasím s viktorkou a je lepšie si toto dopredu naštudovať.
No, "maso kosti vnitřnosti celý zvíře"... to přece může dostat a dostává, akorát holt někdo syrový a někdo vařený.
S granulema a konzervama se to vůbec nedá srovnávat. Mě jen zarazilo žes tak kategoricky zatrhla to vaření.
Mimochodem, jak ti výrobci a uživatelé granulí tvrděj že to maj přesně namíchaný, a barfisti zas vážej pomalu každou dávku na lékárnickejch váhách - mně se to zdá všechno už trochu přehnaný. S ohledem na to, že pes je pořád ještě zvíře... ![]()
Vždyť ani lidi, pokud se stravujou normálně, nepotřebujou žádný potravinový doplňky!
barbucha "Mimochodem, jak ti výrobci a uživatelé granulí tvrděj že to maj přesně namíchaný, a barfisti zas vážej pomalu každou dávku na lékárnickejch váhách - mně se to zdá všechno už trochu přehnaný. S ohledem na to, že pes je pořád ještě zvíře... ![]()
Vždyť ani lidi, pokud se stravujou normálně, nepotřebujou žádný potravinový doplňky!"
Dívám se na to tak nějak podobně. ![]()
No barfista nebudu. Občas, ale skutečně sporadicky, dávám Jolči trošku syrového masa. Pár nějakých odřezků při vaření. Ale jinak zůstanu u tepelně opracovaného masa a granulí.
barbucha Já třebapsům nic lékarnických váhách nevážím, asi teda i proto, že už jedeme na syrovým 11. rokem, takže je to v našem provedení trochu punk. Ale všem nám bylo spoustu let prodejci i veterináři vtloukáno, že jenom v granulích pes dostane tu správnou dávku všeho, že dávat mu cokoliv jinýho je pomalu hazard s jeho životem. Takže není moc divu, že když se člověk odhodlá ke změně, tak chce mít jistotu, že nic nepokope, a k tomu jsou všechny ty tabulky a rozpisy dobrý.
Časem to většina barfistů dostane do ruky a začne míň vážit a víc dávat od oka podle toho, jak se jim pes zdá, ale na ten rozjezd je ta literatura dobrá. Já když jsme s barfem začínali, tak k barfu moc informací nebylo a byla bych byla vděčná za jakoukoliv dostupnou literaturu.
Barf není složitej, ale je pár pravidel, kterých je dobrý se držet, a zrovna to nemíchání s granulema je jedno z těch, který bych pokud možno respektovala.
No, "maso kosti vnitřnosti celý zvíře"... to přece může dostat a dostává, akorát holt někdo syrový a někdo vařený.
S granulema a konzervama se to vůbec nedá srovnávat. Mě jen zarazilo žes tak kategoricky zatrhla to vaření.
Mimochodem, jak ti výrobci a uživatelé granulí tvrděj že to maj přesně namíchaný, a barfisti zas vážej pomalu každou dávku na lékárnickejch váhách - mně se to zdá všechno už trochu přehnaný. S ohledem na to, že pes je pořád ještě zvíře... ![]()
Vždyť ani lidi, pokud se stravujou normálně, nepotřebujou žádný potravinový doplňky!
barbucha kostii vareny davat nemuzes. Jsou pak kvuli jinymu stepeni se psovi nebezpecny. A osobne pochybuju, ze kdokoliv zradlo poctive odvazuje. Ten barf neni ve smyslu denni vyvazeny davky ale dlouhodobe vyvazeny stravy. Pokud barfujes tak musis davat vaechno ,co by si v prirode nasel pes sam. Cely zvire vcetne srsti, peri, paratu, parohu a pak zeleninu a ovoce. Doplnky kvuli tomu, aby ti moc nelinal, u velkych plemen kvuli kloubum atd neni to o tom ze musi dostat denne od vseho trochu.
barbucha Ja som sa teda vyjadrila že sa snažím ist presne podľa knihy ale myslím že časom to pôjde od oka a teda nevážim na gramy presne. Kosti ani nevážim, dávam chrbáty ako prídu. Radšej si to ale naštudujem aby som nerobila chyby typu mix granule a mäso a varené kosti. Za nejakú dobu to bude punk aj u nás
Granule nezavrhujem ale okrem Orijenov a možno Timberwolfov by som do iných nešla ale chápem že nie každý si ich môže dovoliť.
Opice dnes dostali tvaroh s kiwi ako olovrant a len sa tak zaprášilo. Dumali sme s priateľom že čo také nám nechceli zjesť a ešte sme na to neprišli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.