Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2018 18:01

A jedna z dnešnej prechádzky. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 22. března 2018 18:07

711990 je to asi blbost, ale nemohla jsem te vidět dneska vecer na zastávce tramvaje u divadla gong? (Červená Čepička)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. března 2018 18:15

paktofonika To je jedna z věcí na barfu, co se mi hodně líbí, že mají to jídlo různorodý. Hovězí + plus ryby + všemožná drůbež + králík/zvěřina + zelenina + jogurt/tvaroh/vejce a tak díl. Když jsem přecházela před lety na barf, tak jsem si říkala, jaktože mi nebylo divný, že by měl pes pořád jíst jen jedny (byť ideální) granule... samozřejmě nějaký pochoutky jako tvaroh a jogurt dostával i tak, ale barf jde tý různorodosti prostě víc naproti.

Edit: Krásná fotka.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2018 18:37

paktofonika Prosím Tě, co to máš vlastně za plemeno? Zprvu jsem myslela, že je to buldoček, ale teď si nejsem jistá.  Fotka je nádherná!

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 22. března 2018 19:51

paktofonika Ta tvoje dvojka je naprosto bombastická! navíc to jejich pózování.. prostě nádhera! 

Dalia Já bych se moc přimlouvala za nějakého útulkáře. je jich tolik opuštěných, zrazených, smutných.

Ty sis prošla ošklivým obdobím, každý útulkáč má za sebou taky nějaké. Mohli byste společně začít nový život 

Jinak bych na tvém místě brala klidně taky něco podobného bišonovi. Oni to jsou docela bytelní a zdatní pejsci, i když vypadají jako gaučáci. Ale mají rádi svůj klid. proto bych nevolila JRT. Znám to u máminy Élišky. Chviličku pohrát a jak ji někdo otravuje déle, zaleze, protože ji to už nebaví.

Čivavu klidně, co neujde, pohodlně se přenese. Ale Joli by asi moc neocenila nějakého uštěkaného hyperaktivního  blázna. Chtělo by to klidnějšího pejska, který u vás bude v sedmém nebi.

Podívej na Rufíčka. Takové pěkné psí cuvee, kliďas a přitom chodec. 

Já sleduji pořád nabídku útulků a často mi srdce krvácí. Všechny bych je chtěla. Ale manžel víc než dva neskousne. Dva psi jsou ale naprosto super! Když si sednou a mají se rádi. Dokonalí parťáci, co se neskutečně milují 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2018 20:18

Dadoo Také mi často srdce krvácí nad osudy pejsků nabízených k adopci. Teď jsem sledovala pejska na FB, který byl na řetězu údajně měsíc bez krmení a vody. Řetěz měl zařezaný hluboko do masa na krku. 

Tak uvidím, jakého parťáka nám s Jollinkou osud přihraje. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. března 2018 20:36

ice 

Vařený kosti rozhodně ne, to je jasný. Já jenom citovala 

Všechno bych klidně dávala, akorát jak mi radili tu hypoalergenní dietu, tak veterinářka pravila - podle mě správně - že psovi je úplně jedno, jestli má každej den to samý žrádlo. Jakože se nemusím strachovat, když ho budu krmit například pořád jen krůtou... aby ho to nenudilo... No, nenudí  Ale ty kosti jsou na něj velký, to radši kupuju takovýho toho králíka - směs na polívku, toho schroupe bez problémů.

paktofonika 

Kiwi jsem ještě nezkusila, ale tvaroh s nastrouhaným jabkem má Otíček moc rád  On je to chudák tak vděčnej strávník, že by s povděkem sežral i papír s nakreslenou večeří  Ale jak je v podstatě zapálenej všežravec, tak o to je to jednodušší. Banány, jabka, mandarinky... brambory... salát... mrkev... prostě co dům dá! 

Včera jsem si dělala grilovanou zeleninu, nesolila jsem ji a tak ji měl jako zeleninovou přílohu i Otíček. Lilek, papriky, cuketu... 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. března 2018 20:43

Dalia 

Dadoo  to napsala krásně, novej život pro tebe i nějakýho pejska  Je to rozhodně záslužnej čin. Člověk tím teda moc neušetří (pokud nemá kliku), jakože psa "zadarmo" mít nebude, potřebujou v začátku dost péče většinou, ale vyplatí se to stonásobně!

Já bych bejvala mohla mít místo Otíčka snad už dvě čistokrevný štěňata za ty veterinární náklady, ale šla jsem do toho i s tím, a neměnila bych!! I kdyby s náma byl jen toho (zatím) půl roku, tak to stálo za to! A ten pes to ví taky a dá ti to znát...

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2018 22:12

Potrefenáhusa jojo, byla jsem to ja;) jela jsem pro dortovy potreby 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 22. března 2018 22:15

711990  já si rikala podle toho kyblicku v ruce :-))

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2018 22:20

Potrefenáhusa vyrabela jsem unicorni cupcaky!;) prosvihla jsem jen tebe nebo i Ruficka? to by me mrzelo  prijit o lisci miminko;)))

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 23. března 2018 06:51

barbucha Dadoo Dalia 

Ano, je krásné zachránit nějakého pejska z útulku. Ale může to být hodně práce a také hodně trápení.

Jednak spatřuji už velký problém takového hodného pejska vybrat, protože by to měl být tvor bezproblémový a to jak duševně, tak fyzicky (a navíc Dali hledá něco bezúdržbového, co se týká srsti)

Nebývá pravidlem, že pes z útulku je vždy hodný, spokojený a zdravý. Dalia podle mně potřebuje teď především klid a pohodu a ne převychovávat problematickou dušičku. A nebo, nedejbůh, třeba po čase zjistit, že to opravdu nefunguje a s těžkým svědomím a srdcem vracet pejska zpátky.

Pokud jste to již některá napsala (nečetla jsem vše zpět), tak bych doporučila z útulku pouze hodně mladého pejska nebo štěně.

Jenom nevím, Dali, kdyby sis vzala nějakou namíchanou rasu,  zda se dá dobře u štěněte voříška odhadnout, jak veký bude dospělý , taky bys mohla mít nějakého Fíka  Ale to už by byl osud

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 23. března 2018 07:18

Samantha to tu nikdo nepsal, jen ze i v útulku se dá vybrat sympatickej, hodnej a zdravej pes. Ne všichni útulkáči jsou problémoví a nemocní, měli jen třeba v životě nějakou smůlu, někdo jim umřel, zdrhli někomu, kdo už je nehledal nebo to neuměl...tak jasně, ze tam jsou i psi problemovi, se špatnou zkušenosti, špatnou socializaci, ale vybrat se tam dá. Zase malý štěně je taky šílená piplačka a záběr.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. března 2018 07:19
Reakce na Dalia:

paktofonika Prosím Tě, co to máš vlastně za plemeno? Zprvu jsem myslela, že je to buldoček, ale teď si nejsem jistá.  Fotka je nádherná!

​To je bostonský teriér. Ľudia si ich často mýlia s fr. buldočkom ale ver že ak by si videla buldočka a bostonka vedľa seba hneď by si ich vedela rozlíšiť. Štandardný Boston je čierno biely(inde vo svete sa vyskytujú aj hnedý a blue bostoni ale toto sfarbenie nieje uznané ako štandard), sú menší, užší, majú menšiu hlavu, majú dlhší ňufák, iné uši, sú oveľa aktívnejší až hyperaktivny (teriér). No jednoducho iný pes 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 23. března 2018 07:20

711990 jen mě, bez liščího miminka, a ne úplně zblizka, videla jsem te přecházet od těch dortu a čepice a blond vlasy svitily, když jsem pak ještě videla hezkej batoh, byla jsem si skoro jistá :-)

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 23. března 2018 07:22

paktofonika Děkuji za vysvětlení.  Jsou moc hezcí!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. března 2018 07:26

Dalia Ďakujem 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. března 2018 07:29

Dnes mi Josef zase předvedl co je BARF, než jsem si na vteřinku odskočila, sežral mi dvě ještě nerozbitý syrový vajíčka, poslední! A jedna foto k tématu (kravský ouško)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. března 2018 08:31

ice To je ucho? A to zje aj s kožou a chlpami alebo si to olúpe? 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. března 2018 08:37

paktofonika jj ucho, sežere to celý. Ale to je asi jen pro velký psy, zdá se mi, že malej hafik nebude mít sílu to uštípnout. Je to doslova podešev :D a smrdí to doma pak jak v chlívě.