Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 19:26

marieu taky je to na tobě vidět! cheers!

Online 999
19616 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 19:46

marieu Chtěla jsem ti napsat v podstatě to samý, jako 0zero7 :-). Cvičím jen to, co mě baví, jím co mi chutná a ani to není nezdravé, vína piju dost, ale nakonec je to asi jedno, protože od určitého věku je nejdůležitější pozitivní přístup k životu :-).

Online 999
19616 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 19:47

prďola Musela jsem si to cizí slovo vygooglit a jsem ráda, že už ho znám :-)).

Offline slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 21:25

prďola prosím, prosím, keď ťa tu vidím....nepozrela by si sa mi na tento toner cez víkend, ak náhodou budeš mať čas ?

https://www.mylo.sk/starostlivost-o-tvar/tonizacia-pleti/kvetova-rosa/

Rosa damascena flower water, Lavandula angustifolia flower water, Glycerin, Vaccinium Vitis-Idaea, Aqua, Polysiphonia Elongata Extract, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Sodium Phytate, Lactic Acid, Alcohol (< 0,001%).

Online Pinot Noir
29612 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 21:26
Reakce na marieu:

prďola nikolivěk, resveratrol mám já na mysli pokaždý, když odšpuntuju červený

​A proto piju i bílá macerovaná na slupkách (aka oranžová), neboť ta obsahují resveratrolu téměř stejně jako červená! Kecám, piju je, protože mi chutnají. Ale tenhle bonus mají.

(Složení modrých a bílých hroznů je, až na barvivo, totiž stejné. To, že jedno obsahuje resveratrol a druhé ne, má na svědomí až způsob zpracování.

Konec nevyžádaného edukativního okénka. )

Online Makara
3569 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:34

Pinot Noir no a co zdravého obsahuje bílé? Dávám mu přednost, tak abych si to taky obhájila nějakými brnefity.

Online Pinot Noir
29612 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:52

Makara nějaké malé množství těch pozitivních látek tam určitě je, ale ve zkratce - "poklad" který rostlina chrání jsou semena a bariéra proti zlu, ve které se veškerá ta přírodní antibiotika, flavonoidy, resveratroly a další shromažďují, je slupka. A když tu slupku v úplně prvním kroku zpracování odstraníme, jako je tomu u konvenční výroby bílého vína, moc jich tam opravdu ve výsledku nezbyde. 

Benefit vína je stejně v tom, že nám chutná, ne?

Ale neodpustím si ještě moralizující okénko: I u červeného ale jakýkoliv obsah prospěšných látek nevyváží fakt, že je to prostě alkohol. 

Online Makara
3569 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 08:00

Pinot Noir tvoje edukativni  okénka jsou boží,

Offline Ounz
20418 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 08:06

Pinot Noir tyhlety edukativní okénka jsou vůbec nejlepší, vždycky se ráda dozvím něco nového od někoho, kdo tomu rozumí :) 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 08:07

Voila... ale krem na oblicej nevidim, mezera na trhu!

https://manufaktura.cz/katalog/1990/vinna-kosmetika/?lang=cs

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 13:22

Pinot Noir já jsem piják "na chuť", což je u mě jedna sklenka párkrát týdně maximálně. Prosím tě, doporučila bys mi nějaká zajímavá oranžová vína?? V tomto směru jsem zcela nepolíbená...

Online Pinot Noir
29612 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 13:58

marieu nevím, co má teď kdo v nabídce, ale obecně mám ráda macerovaná vína od vinařů ze spolku Autentista Moravia Magna (Čačíková, Loigi, Vykoukal, Koráb, Nešpor&Rajský, Ševčík, Dlúhé Grefty), z vinařství Donatus a od Petra Kočaříka. Ti všichni je v popisku myslím označují jako orange. Richard Stávek a vinařství Dva duby, ti se s tím nepářou, nic neoznačují, protože tvrdí, že to je NORMÁLNÍ bílé víno, jak se má dělat správně, a dělali ho tak dávno před tím, než pojem oranžové víno ztrendovatěl. Jinak všichni jmenovaní po nějakou dobu macerují bílá vína se slupkami téměř vždy, i když vína nejsou označena za oranžová. Z české oblasti pak určitě Porta Bohemica a VS Kutná Hora. 

Jako ideální úvod do oranžové bych viděla Tramín Petra Kočaříka.

A dbala bych na to, aby vinařství mělo bio certifikaci, certifikát Demeter, nebo alespoň jeli v režimu integrované produkce. Orange je trend, kterého se chytá kde kdo, s vínem s nějakými zdravotními nebo aspoň kvalitativními benefity to potom nemá nic společného. Bílé odrůdy jsou obecně náchylnější k chorobám a škůdcům, takže v konvenci schytají víc postřiků a víno, ve kterém se X týdnů macerovaly slupky, které před tím pravidelně oplachovaly herbicidy, fungicidy a insekticidy, nechceš. Nebo já teda nechci. 

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 14:01

Pinot Noir děkuju za vševysvětlující příspěvek aka okénko a tipy. Konec OT. 

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 01. října 2023 13:36
Reakce na OliveOyl:

Já jsem nejkrásnější, když dost pijou ti kolem mě.

​Přesně .

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 01. října 2023 13:45

0zero7 Tak asi to bude i o sebevědomí, ne? Někdo si připadá krásný, protože se tak prostě rozhodne  :-D. Nehledá na sobě chyby, umí sám se sebou žít v pohodě a neporovná se s okolím, ani se svým mladším já.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 03. října 2023 00:19

zdensy 

Confidence in a Cream - rovnou upozorňuji na silikon ve složení (někdo je na něj alergický, někomu jeho přítomnost nevadí... ), ale jinak má ten krém poměrně dobré zastouprní aktivních složek - hydratace (laktát sodný, hyaluron, glycerín, glykoly), obnova ochranné vrstvy (ceramidy, adenosine), protivrásková péče (Matrixyl 3000, Niacinamide) + účinná rozpouštědla pro lepší penetraci do pokožky. Není to sice bombastické složení, ale velmi slušný průměr pro běžnou denní péči.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 03. října 2023 00:45

slniecko 

Ptala ses tady na denní použití toniků s exfoliačním účinkem. Já osobně bych každého od toho odrazovala. Chápu, že v některých případech může mít denní používání svoje opodstatnění (problematická pokožka, akné, ...), ale stále platí, že není důvod aplikací exfoliačních složek denně narušovat jak ochrannou barieru pokožky, tak i pokožku samotnou. Použití jednou za týden bych považovala za naprosto dostačující.

Pleťová voda Květová rosa - v složení je asi nejpodstatnější kyselina mléčná, i když podle umístění na seznamu to vypadá, že bude ve velmi nízké koncentraci. I tak je třeba počítat s nízkým pH (při použití AHA kyselin bývá obvykle pH 3 - 4 ), tj. je třeba dát pokožce čas, aby se s nízkým pH vyrovnala, a až potom aplikovat další krém.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 03. října 2023 01:03

whiskas 

Kouzlo séra CE Ferulic spočívá v tom, že obsahuje vit. C ve velmi vysoké koncentraci a ve formě, která je pro pokožku nejúčinnější. Současně je z pohledu použití v kosmetických produktech L-ascorbic acid velmi problematický, protože je nestabilní a fotocitlivý, velmi rychle v krémech degeneruje. Skinceutical vytvořil sérum, kde degeneraci vit. C zabraňuje použitím dalších synergických složek - kys. ferulová + vit. E. ve velmi specifickém poměru.

Svého času to bylo objevné a žádané

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 03. října 2023 10:41

Dopotřebovala jsem krém Vichy Minéral 89 - a je to první zklamání, které mi kosmetika Vichy způsobila. Nepříjemná textura na pomezí hutnějšího krému a gelu, krém se špatně vstřebává, pleť po použití poměrně dlouho lepkavá, nakonec byl dopotřebován čistě na krk a dekolt. Zajímalo by mě, jestli je to krémem - nebo mnou... /Posilující a vyplňující booster byl naopak naprosto skvělý.../

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 03. října 2023 10:56

prďola Moc děkuji za dokonalý rozbor. Takže jde hlavně o výborně stabilizovanou formu vit.C, ale není to extra anti age produkt, že?