Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:01

Kokoska no ja se po tom pruseru co jsem si vyrobila na xichte pres leto tou sofistikovanou peci poslusne vratila k modre indulone a modlim se, aby jeji efekt vydrzel

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:14

viktorka_od splavu u me o sofistikovane peci nemuze byt rec, nejake trojfazove odlicovani a vrstveni tonik a sér a boosteru a kremu neco sem a neco tam... to fakt neni nic pro me. Takze potrebuju slusny krem denni a nocni, ted jsem pridala teda nejake to Whamisa tonikum, to je prijemna vec, ale tim to konci. Odlicuju se vetsinou ubrouskama od Nivey, jelikoz jsem lina macet necim kosmeticke tampony. Nastesti muj ksicht snese skoro cokoli, jen ty oleje nemam moc rada. A do padesatky jediny co jsem pouzivala byl nejaky lehky krem D'Oliva, rozmarila jsem az ted.

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:29

Kokoska baltikZatím jsem zkoušela jen krém a krém rich. Ani jeden tedy nekupuji pravidelně, ale jako takovou nárazovou kůru, když už se mi zdá, že nepomáhá nic .

Někde jsem četla pozitivní recenze i na ten olej a odličovač.

Ještě jse zkoušela šampon a kondicionér. Šampon o.k., ale příliš mě nenadchl, kondicionér totéž. Takže v jejich vlasové péči mám jasno.

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:31

viktorka_od splavu Bože, co jsi v létě dělala s obličejem? Evidentně mám strašlivé mezery .

49101 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:04

whiskas :-)) jsem to tady moc nerozmazavala, ale dala jsem si druhe kolo jakoze teda o sebe fakt zacnu pecovat (prvni bylo za covidu) a zaslouzene se mi vyrazil ekzem tak jako minule, resp bych rekla peroralni dermatitida +ekzem, no zbavit se toho byl fakt boj. jinak ja nemam nijak citlivou plet ani nejsem alergik, ale moje kuze nedava ani polovinu toho co Kokoska popisujes

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:10

viktorka_od splavu Vsechno, co pouzivam, je denni a nocni krem, poslednich asi 14 dni to tonikum. To je hodne?

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:12

Kokoska to ne, ale ty odlicovaci ubrousky jsou vetsinou velmi pomlouvane :)

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:19

baltik ja si pak hned oplachnu oblicej vlaznou vodou, nijak mi to nevadi, asi mam tu hubu plechovou. Ale ja nepouzivam makeup, maluju si jen oci a taky ne moc, jinak jen pudr a korektor pod oci, kdyz nekam jdu, doma nic. Takze tu kuzi nejak pri odlicovani nemusim drit, vetsinou staci otrit ty oci, zbytek zvladne voda.

49101 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:09

Kokoska ne to co jsi popisovala že používají jiné ženy. Tak čistidla to nika apod.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:16
Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:46

viktorka_od splavu Díky, věřím, že po takové zkušenosti se ti už nechce moc experimentovat. 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:59
Reakce na wendulka:

Mám se bát, co jsi v jeho složení zjistila?

​Myslím, že to nehrozí

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 16:42

viktorka_od splavu môj názor je, že všetkého príliš škodí. Pomaly, aby som si zapisovala postup jednotlivých produktov na tvár, nie, to u mňa nehrozí, experimentovania som si užila v mladosti dosť, tak som rada, že mi nezliezla koža z tváre aj vlasy. Panebože, to bol chemlon kedysi. Ale všetko sa dá napraviť. Teraz si vystačím s odličovacou vodou, ružovou vodou a olejčekmi. 
Mám pocit, že mi je moja pleť vďačná. A je to aj vidieť. Samozrejme, že mám v mojom veku vrásky, ale mne nevadia, tie mimické si doslova užívam a podporujem ich smiechom.

Offline Lilly_Ku
4492 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 20:04

viktorka_od splavu podle me ma kosmetika naprosto marginalni efekt, je to zcasti placebo a zcasti proste dobrej pocit, ze o sebe clovek pecuje.

mnohem vic udela zdrava strava, sport, dostatecne pit a spat. jo a nekourit.

ale pokud nekdo ma nejaky nezavisly vyzkum, ktery potvrzuje opak, ne financovany kosmetickym prumyslem, tak si ho rada prectu a treba zmenim nazor :)

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 21:59

Lilly_Ku Nemaju SPF celkom dokazany efekt? To je tiez v podstate kozmetika.

A potom este kyselina retinova (retin A) ma myslim potvrdene ucinky. 

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 23:04

Lilly_Ku Na 100% není kosmetika bez efektu, protože kdyby byla, tak netrpí tolik uživatelek kožní dermatitidou

Nezávislých výzkumů existuje hafo, ale vždy jen na jednotlivé složky, nebo kombinace.

A myslím, že i mezi námi je spousta těch, které by tě mohly vyvést z omylu. Hlavně pokud mají problematickou pleť a správné kosmetické produkty jim pomáhají mít pleť v pokud možno normálním stavu. Tady si prostě jen se správnou životosprávou nevystačíš.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 00:08
Reakce na prďola:

A myslím, že i mezi námi je spousta těch, které by tě mohly vyvést z omylu. Hlavně pokud mají problematickou pleť a správné kosmetické produkty jim pomáhají mít pleť v pokud možno normálním stavu. Tady si prostě jen se správnou životosprávou nevystačíš.

​Sím, Plha se hlásí. Přiznávám, že jsem mnoho let byla vůči kosmetice skeptická podobně jako Lilly Ku, pokud jde o moji problematickou pleť. Tu a tam jsem něco zkusila bez nějakého výraznějšího efektu.

Jako ano, správná životospráva, na kterou jsem se před čtyřmi roky přeorientovala včetně toho, že nekouřím, dostatečně piju, hýbu se a i spánek dobrý, ten stav částečně zlepšila, ale do stavi. který by šlo nazvat normální, to mělo pořád daleko.

Až letos v létě jsem si to nechala vysvětlit, na co bych se měla zaměřit a netrvalo to ani měsíc a první známky se začaly dostavovat. Jak jsem psala, všimlo si okolí na přelomu podzimu a léta, že pleť se mi znatelně vyčistila. Kdyby ne, ani mě nehne se s tím denně furt takhle patlat, to si teda buď jistá.

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 05:04

prďola ja jsem to pochopila tak, ze Lilly_Ku mluvi o anti aging, kde bych taky rekla, ze ma kosmetika kdyz ne placebo, tak do 20% vlivu?

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 07:28

baltik I já bych to tak chápala, kdyby to tak napsala

A souhlasím s tebou a těmi cca 20% vlivu, je nesmysl očekávat víc.

Offline Lilly_Ku
4492 příspěvků moje polička 11. listopadu 2023 08:45

baltik ano, presne tak jsem to myslela, dik za upresneni :)