Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 12:49

Miru Díky za detailní recenzi. Jsem nahlodána .

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 14:05

marieu I když je příprava vlastních produktů můj velký koníček už přes 15 let, tak bych řekla, že ses rozhodla správně. On je to hrozný žrout času! Příprava, formulace, dohledávání relevantních informací - to zabere cca 80% času, míchání je pak hračka

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 14:34

prďola pochopila jsem to fakt rychle. Je to velmi zajímavé, ale pro mě ne tak, aby z toho byl takový koníček. Je ze mě jen poučenější konzument.

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 16:16

marieu dospěla jsem ke stejnému závěru. Kamarádka míchá doma krémy pro vlastní potřebu a přátele, ale zdaleka neřeší ty zdánlivě nepodstatné "technické" detaily (jaké ingredience a v jaké koncentraci se dají kombinovat), takže vyrobí i sensoricky příjemný krém s kyselinou hyaluronovou za pár korun, ale pochybuji, že se ty účinné látky dostanou tam, kam mají.

S pokorou čtu analýzy produktů, které pro nás prďola tady dělá, a hodně jsem díky tomu prozřela.

Offline 33lejaby
696 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:35

prďola 

Moc moc děkuji za doporučení a zhodnocení Allies očního krému, mám už jej na cestě .Zařadím tuhle značku do portfolia péče k A.Baderovi a Niod. Děkuji

Offline Annegret
160 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:11

Mam dotaz. Rada bych si koupila ordinary peptidove serum na oci a v navodu pisi neuzivat s jinymi pripravky obsahujicimi prime kyseliny, vit C, ... plati to i pro hydratacni krem s kyselinou hyaluronovou? Diky za odpoved, pokud nekdo vite

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 14:37

Annegret Neplatí, klidně můžeš používat současně.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 15:18

Annegret Je to jak už zmínila blackviolet 

Jen doplním, proč je u té peptidové péče doporučení nepoužívat současně s produkty s vit.C - u některých peptidů je nutné pohlídat pH samotného produktu, ale i produktů, které se na pleť vrství.

A protože většina krémů s běžnými deriváty vit. C je poměrně kyselá (má nízké pH), tak by mohla narušit působení peptidů. O nic jiného nejde

Offline Annegret
160 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 17:19

prďola blackviolet obema moc dekuji za uklidneni a vysvetleni. Jdu do toho

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 18:12

33lejaby Allies oční mě láká. U nás asi nejde koupit, že? 

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 18:16

whiskas 

...něco mají na notinu...

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 20:06

Miru Díky.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 20:10

whiskas A Ingrediens. Tam jsem dostala nějaké vzorky.

Offline whiskas
20772 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 20:11

Renusatko Děkuju, to mě nenapdlo, mrknout se tam. 

Offline RoSa
10054 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 12:48

prďola tak to mě teda zajímá, co na tohle řekne prďola - tekuté nitě...

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 12:56

RoSa No teda ale...! Kam vy na to chodíte?

Jdu to studovat

Offline RoSa
10054 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 12:58

prďola FB bez poplatku - takže mi tam furt skáčou podobný kraviny, no...

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 18:14

RoSa Následující ber jako rychlý nástřel, ale řekla bych, že by mohl být dostatečně vypovídající o principu "tekutých nití"

Produkt slibuje "...viditelné okamžité zlepšení a další zlepšování během dvou týdnů." - skoro to vypadá jako hledaný kosmetický grál

Takže to okamžité zlepšení je postavené na chitosanu, který může mít podobu jakých si vláken (nití) a vlastně to není nic jiného než jeden z nejběžnějších polysacharidů (škrobů), který se v kosmetice používá (mmch mezi další známé polysacharidy patří např. pullulan, xanthanová guma, kyselina hyaluronová) ... a myslím si, že všichni víme, co na pokožce udělá škrobová voda Tolik asi k tomu viditelnému okamžitému zlepšení. A samozřejmě kvůli vyšší molekulové hmotnosti není chitosan schopen proniknout buněčnými stěnami pokožky (na rozdíl od nízkomolekulové kyselině hyaluronové).

Ale tím bych to nechtěla smést ze stolu, byť je to základní PR tohoto produktu. Dál jsou tu další aktivní složky a ty jsou opravdu velmi povedené (silikon jakože nevidím ) - povedená kombinace peptidové péče, různé hydratující složky, aminokyseliny, allantoin, copper peptid, CoQ10, panthenol, cholesterol, přijatelné rozpouštědlo... Jako není to úplně marný produkt, pokud se člověk oprostí od těch nití

Offline RoSa
10054 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 18:46

prďola a vida, tajemství věčně mladých korejek odhaleno - matlaj si na xicht maicénu

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 21. listopadu 2023 19:29

RoSa pšššt!