Lilly_Ku ešte by som podotkla, že na prvom mieste je genetika. Moja 85 ročná exsvokra má telo stareny, hlavne dekolt, ale tvár skoro bez vrások, až je to neuveriteĺné. Aj 50-ročné by jej závideli. Nikdy nebola na kozmetike, tvár si raz za týždeň vyšúcha špongiou a natrie telovým mliekom.
Oblíbený krém na obličej...
Mohla bys, prosím, napsat, jaké používáš olejíčky? Ráda bych se nechala inspirovat... //Já dlouhodobě používám jen squalane od Onest...//
milacka s genetikou souhlasim. Mam kolegyne 40 plus,utraci za kremy a séra neuveřitelny penize,experimentuje jako pár z Vas tady a vrasky a nedokonalosti proste ma. Druha 50 plus plus bez vrasek a max Loreal. Takze tak.
euridike ten čo máš, je výborný, mne osobne sadol aj slivkový, opunciový a mrkvový. Teraz používam Gaia Balsamica Aeva anti age sérum - extrakt goji, slamienky, talianskej zelenej kávy, levandule francúzskej, koenzým Q10, bakuchiol, má jemne mrkvovú farbu, pekne mi zjednotí farbu na tvári.
Díky za odpověď... ![]()
Calm (Iuvenio) - krém má poměrně minimalistické složení, ale pokud od něj neočekáváš víc, než slibuje v popisu, tak ingredience ve složení by to opravdu mohly účinně splnit.
Vital (Iuvenio) - No, jako ehm! ![]()
Složení krému je opět minimalistické, cena lidová. Slibovaný efekt v popisu u krému říká, že podporuje tvorbu vlastního kolagenu, a ze všech vyjmenovaných ingrediencí by k tomu měla sloužit zejména jedna složka. A není to málo, Antone Pavloviči? ![]()
Celý proces tvorby/obnovy kolagenu je poměrně složitý a potřebuje mimo několika hlavních složek i spoustu podpůrných (aminokyseliny, atd.), takže hydratace asi ano, ale s tím kolagenem bych to tak efektivně neviděla ![]()
prďola dík!
to se asi dalo čekat: za málo peněz málo muziky, no... jen by neměli slibovat víc, když to udělá stejnej efekt jak hydratační krém z drogerky... ![]()
Ke značce Iuvenio - nedívala jsem se na všechny jejich produkty, ale ve složení jsem nenašla žádné ingredience, kterých by bylo nutné se obávat. Svým přístupem jsou mi sympatičtí a rozhodně stojí za to je dál sledovat.
Důvod, proč jsem nad složením jejich produktů strávila tolik času, je je dán tím, že si tato firma vyrábí nebo nechává vyrábět některé podstatné peptidové složky jen pro svoji potřebu, což je určitě velmi inovativní přístup
Ale to znamená, že na tyto ingredience neexistují žádné další reference nebo relevantní výsledky zaslepených dvojitých testů, jak tomu bývá u ostatních aktivních složek.
Takže pokud máte nějaká očekávání u jejich produktů, tak fakt neumím posoudit, jak moc můžete být spokojené ![]()
33lejaby Konečně jsem se dostala k očnímu Allies krému, konkrétně se jedná o Peptides & Omegas Firming Eye Cream. Myslím, že zejména pro zimní období to bude velmi dobrá alternativa k očnímu Niodu. Nejen proto, že obsahuje skvělou kombinaci olejů + ceramidy, ale obsahu je i SOD (Superoxide Dismutase), koenzym Q10, bisabolol, bakuchiol, skvělý Neodermyl a mix účinných peptidů. Velmi povedená formuace! ![]()
Miru Zatím všechny Allies produkty, které jsem viděla, se mi moc líbí ![]()
Multi Hyaluronic Antioxidant Hydration Serum - sérum slibuje hydrataci + ochranu před volnými radikály, a obojí má skvěle pořešeno hned několika ingrediencemi s různou účinností. Antioxidační složky jsou zastoupené ve velní účinné kombinaci (SOD, Astaxanthin, vit. E, EGCG (Epigallocatechin, polyfenol získávaný ze zeleného čaje).
Navíc sérum obsahuje anti-age peptidovou péči (Matrixyl synthe'6) + Adenosin. To je fakt parádní složení! ![]()
...děkuji!.![]()
No, tak mám tip na další nákup.
Nakonec jsem koupila tu sadu Augustinus Bader. Jako cena po slevě 2690,- je super
vzhledem k objemu jednotlivých výrobků
(tak jsem zvědavá, jaké z toho budu mít pocity. Flakonky jsou krásné, skleněné)

...no, kdyby jsi se náhodou nudila![]()
![]()
![]()
- jako výrobky celebrit mě nechávají chladnou. Ale Dara Rolins tuhle mluvila o svém šamponu a kondicionéru a zmínila, že obsahu ne tři, ale dvanáct aminokyselin... Jak to vidíš, prosím Ty.?.
Šampon Vermi by Dara
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Sodium Levulinate, Sodium Benzoate, Quaternium-98, Sodium Chloride, Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginine, Aspartic Acid, PCA, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Threonine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Silicone Quaternium-18, Trideceth-6, Trideceth-12, Lactic Acid, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linaloo
Kondicionér
Aqua, Cetearyl Alcohol, Beta Vulgaris Root Extract, Sodium Lactate, Lactic Acid, Silicone Quaternium-18, Trideceth-6, Trideceth-12, Lauryl/Myristyl Polyricinoleate, Glycerin, Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginine, Aspartic Acid, PCA, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Threonine, Isoleucine, Histidine, Phenylalanine, Sodium Levulinate, Sodium Benzoate, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.
RoSa Já bych to za určitých podmínek i chápala. Pokud by tou složkou byl nutný prekurzor tvorby kolagenu a současně by se velmi pracně zapracovával do krému nebo by v kombinaci s ostatními složkami byl nestabilní. Takto máš pravdu, že je na úrovni drogérkových produktů ![]()
Miru Dara, říkáš?![]()
Asi si udělám jeden tématický večer, protože jsem slíbila kouknout se i na ten její krém.
...krém.? No, vidíš, to slyším prvně, že má i krém![]()
prďola prosím, čím bys ty dvě věci od Allies ještě doplnila, kdyby to měl být dárek pro ženu 60+. Nemá nijak poničenou pleť, teď používá nějaký L'Oreal Revitalift anti aging, ale asi má pocit, že by to chtělo něco víc.
Dík!
Kokoska Jestli bych mohla doporučit, tak na zimní období spíš MULTI NUTRIENT & DIOIC RENEWING CREAM, na který se Miru taky ptala, ale už jsem neměla čas se k němu rozepsat. To sérum s antioxidanty bych nechala spíš na léto - předpokládám, že bude mít lehčí texturu a antioxidanty ve složení příjdou v létě velmi vhod ![]()
prďola dik :)
prďola před časem jsem přemýšlela, že bych si třeba i něco umíchala na míru- jak jsem nenacházela na trhu produkty vzhledem je svým potřebám, ale zůstalo jen u myšlenek, ačkoliv jsi mi přispěla nejední fajn topem na zdroje informací. Nemám na to- nastudovat si všechny ingredience a hlavně jak s nimi pracovat. Taky ten čas, ten nedostatek času (pořád mám vzadu v hlavě zasunuto, že bych měla začít zase s pečením chleba a tak podobně). Dopracovala jsem se tudíž do bodu, kdy slušně odečtu složení produktů a zvládám vybrat ty dobře formulované. Např u Allies. A u toho už asi zůstanu ![]()
ad sada Augustinus Bader
...tak jsem včera večer zkusila všechny přípravky.
The Cleasing gel - až ve sprše, po odlíčení obličeje olejem
(Erborian nebo Emma Hardie) a
odličovačem očí(Guerlain),
jsem použila tento "gel". No, spíše je to taková mléčná emulze než gel. Hlaďoučká. Po použití je i tvář hodně hladká, jakoby dostala nějakou výživu. Není to ten pocit jako po jakémkoliv čist. přípravku do sprchy, kdy spíše pociťujete, byť příjemně, až téměř "odmaštění" pleti/totální umytí všech nečistot. V zrcadle je ale pleť fakt čistá, rozzářená a až nyní, po osušení se dostavuje pocit "sucha/čistoty".
The Essence
Popisují ji jako exfoliant, toner a esenci v jednom. Já ji vnímám jako esenci - je to spíše gelovitá voda nebo vodový gel(tonery znám jako "vody" pocitově. Exfoliant - po jeho použití, byť kvalitní, jsem měla pocit mírně "stažené, stahující se/vysušené" pokožky. Tady vůbec).
Čili do dlaní jsem dala pár kapek a nanesla, zapracovala masáží nejen do obličeje, ale i krku a na dekolt. Krásně to po kůži klouže, ale není to mastné a po chvíli se to vše vsákne.
The Cream
Jelikož mi pocitově funkce esence na obličeji stačila(výživa, hydratace), nanesla jsem krém jen kolem očí a rtů. Opět malé množství, a tím, že se velmi dobře roztírá, zbylo mi i na krk trochu.
Pleť byla krásná. Vše se krásně vpilo. Pokožka vyhlazená, rozjasněná.
No, chtěla jsem zkusit i poslední přípravek, takže nakonec -
The Oil
Nažloutlý olejíček, pár kápek rozetřeno opět kolem očí, rtů a zbytek na krk. Velmi dobře se roztírá a rychle vsakuje. Pleť je po něm krásná.
Když srovnám s olejíčkem od Lancer - ten je lehčí, jakoby více hydratační. The Oil AB je více vyživující, bez toho, aby člověk byl jak namašlovaná vánočka.
Takže spokojenost velká.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje