Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 21:39

33lejaby A.Bader je složením někde úplně jinde.

Offline Ounz
20418 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 21:46
Reakce na marieu:

33lejaby když si přečtu, že v krému - tedy v tom základním- za tolik peněz je na druhém a třetím místě seznamu složek jako plnidlo parafín a vazelína (ne že by nějaký ten vosk a lanolin na dalších místech byly o tolik lepší), je mi z toho normálně ouzko.

​a co dělají špatně? Myslím vazenína a spol..?

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 22:04

Ounz nebudu to umět tak hezky podat jako prďola, nepodložím to ani studiemi, ale... všechny ty jmenované složky jsou velmi okluzivní- zcela určitě existují typy pleti, kterým to "nevadí"- rozhodně můžou zhoršovat ucpávaní pórů a akné, zasahujou do hospodaření pleti s vodou. Za mě existuje spousta zdravějších alternativ, jak hydratovat a vyživit pleť od kyseliny hyaluronové, přes aminokyseliny, ceramidy až k olejůn. Osobně se mi pak příčí mazat se ropnými deriváty, vedle toho, že mi přijde nemravný cpát je do drahých produktů jako plnidlo za pár korun.  Pokud je pravda, že první 4 složky INCI tvoří 80% produktu, tak by mě zajímalo, čím z dalších složek je u toho základního Creme de la Mer opodstatněná ta cena.

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 22:14

marieu pro me jsou treba bohuzel zrovna ty slozky, ktere silne vazou vodu a pokozku "napucnou" uplne smrtici. vazelina v pohode:-) tim teda nechci rict ze krem za tisice by mel byt sama vazelina, ale v te indulone je to fajn:-P

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 09:19

viktorka_od splavu mám kolegyni- je alergička, ale v životě jsem neviděla, že by měla kožní reakci. A jediné, čím se může mazat, je právě modrá indulona. Má nejpěknější pleť z nás všech a blížící se padesátku by jí nikdo, ale nikdo nehádal. 

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 10:12
Offline stes
9010 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 10:31

Já na ní nedám dopustit v zimě ,když přijdu po lyzovani domů,když mám takový ten osekany a oslehany obličej. No a matka kamarádky,je jí přes 80,tak na noc celém život vepřový sádlo. Pleť má krásnou,ale já bych to nedala.

Offline Ounz
20418 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 13:26

marieu díky moc za vysvětlení, určitě toho o kosmetice víš víc než já, takže takhle mi to stačí :) 

jinak já sem citlivá na ledaco, ale třeba modrá nivea mi neva..ovšem ta nestojí tolik :)

Offline 33lejaby
696 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 15:46

Mám další z rychlých dotazů 

Názor na Dr. Barbara Sturm Anti Aging Cream??? Nutně si potřebuji udělat radost, a asi bych chtěla používat komplet celou řadu produktů, protože dohromady míchám A.Badera, do toho Niod, krém na oči od Allies, a tak různě to na sebe vrstvím a plácám, takže to asi moc efektivní není

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 17:00

33lejaby 

Já se ve složení pořád úplně neorientuju, ale bylo mi řečeno někým, kdo ano, na anti-age sérum ho sice má slušné, no rozhodně ne tak dobré, aby to odůvodňovalo tu vysokou cenu jako je tomu, třeba u Alies of Skin. Z toho bych tipla, že ten krém na tom nebude jinak.

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 17:31

33lejaby Já bych navrhovala udělat si radost třeba nějakou kvalitní dobrou čokoládou Mohla by zajistit stejný efekt za výrazně míň peněz

Ne, že by složení bylo úplně, úplně marné, ale určitě tu proběhlo víc lepších/účinnějších produktů. A řekla bych, že i za lepší cenu

Offline 33lejaby
696 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 18:20

prďola 

@wendulka 

Děkuji, takže ani tudy cesta nevede , takže to ani nebudu zkoušet. Mám ještě jednu značku, která mne zajímá Tata Harper, a docela by mne zajímal názor na Elixír Vitae. Ten stojí už fakt ranec, a docela by mne zajímalo, jestli skutečně má tak nabušené složení, a stačí to k pokrytí potřeb starnoucí pleti??? 

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 21:18

33lejaby myslím, že není vyloženě potřeba používat ucelenou řadu/značku produktů. Já to mám značně eklekticky poskládáno dle potřeb a s ohledem na poměr cena/výkon, jen teď naposledy jsem se utrhla a koupila víc produktů u Allies. Když to dohromady dá smysl, tak je to jedno, co bude na etiketě... 

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 00:49

33lejaby ja to mam podobne jak marieu,

Skladam to podle potreby, kdysi davno mi jeden chemik, co pracoval ve vyvoji pece o plet, rekl, ze to klasicke rozdeleni pleti podle veku (a tim padem potreb se k tomu vazajicich) neni uplne nejlepi pro vyber produktu. Rikal, vyber si to, co ti TED nejvic sedi a pomuze, protoze mladsi plet muze byt sucha nebo mastna, mit sklony k mimickym vraskam a naopak. Ono je to dobre na nejake zakladni rozdeleni, ale pri vyberu je nejlepsi se soustredit na to co chce/potrebujes aktualne. 

Myslim, ze to tak je i s temi radami, nekde to bude benefit, jinde ne. Ja se treba nedokopu koupit si mega drahy cleanser, protoze ho proste smyju, kdyz je to aspon esence a nebo pak serum to je jina. Pouzivam na myti osvedcene veci do urcite hladiny. 

Plus kdyz je plet dehydrovana, tak ji zavlazim a nedam treba retinol, ten jindy, jak to vidim a citim sama na sobe. Plus nejvic je uplne to proste dodrzovat, denne, rano a vecer minimum, kdyz mam cas namazu se nebo si dam masku pres den, pri uklidu treba. Kdyz jsem doma po praci tak oblicej umyju a osetrim, necekam az do vecera. 

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 00:54

33lejaby Ja nemam vubec znalosti jak prdola nebo to asi tak namakany jak marieu, nekdy to hazim tak od boku, fajn je, ze je takovy vyber dneska (jsem se osobne teda naucila metodou pokus omyl, ze vysoka cena neznamena uspech, vis olej Guerlain co mel alkohol, eeee). Zkus mrknout na Strivectin, Perricone, Summer Fridays, Dermalogica. Caroline Hirons an Insta ma fajn posty o skincare taky

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 07:01

0zero7 jo, to je přesný, co píšeš- včetně toho tipu na IG profil Hirons- mimochodemc, ta měla k black friday na Allies ještě kód na -15%... myslím, že člověk nezkazí nic pár základními produkty a které přinesou benefit de facto všem- antioxidant, peptidy, retinol, spf. A k tomu je třeba doplnit zbytek dle individuálních potřeb pleti. Já se třeba se svou pletip neobejdu bez kyselin, které střídám s tím retinolem. No a když používám exfolianty- i když ty nejjemnější, je jasný, že se neobejdu bez ceramidů.  

Offline 33lejaby
696 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 13:25

Děkuji všem za reakce Dopoledne jsem věnovala značce Allies of Skin. Naházela jsem do košíku Molecular Saviour Mist, žádný nultý krok péče doma nemám, určitě to pomůže lepší vstřebatelnosti následující péče. Do zásoby oční krém, ale při aplikaci 2x denně rychle spotřebuji, vyhovuje mi jeho konzistence i pumpičkové (bezezbytkové ? ) balení. Potom zde doporučený a chválený Multi Nutrient & Dioic ( i po 50 mám smišenou pleť, takže pokud mi k benefitům péče zreguluje i kožní maz, tak to bude bonus navíc), a Niacinamid Booster protože nic z niacinamidem doma nemám

Mám doma peptidové sérum s mědí od Niod, Retinoid 2% od Ordinary, Ascorbic Acid 15% Ordinary, Survival 0 od Niod. Dva krémy od A. Bader, a 100%Pure Multivitamin +Antioxidant Riche PM. Ordinary po dopotřebování už kupovat nebudu, od Niod znovu koupím na doporučení Eye Fractionated, byl zde doporučen i Niod Dismutase Mist. 

Takže na doplnění péče mi ještě chybí ceramidy? Vím že musím být opatrná při aplikaci retinoidu a ascorbic acid kvůli podrážděni, ale zbytek můžu libovolně kombinovat?

A ještě jedna důležitá zpráva, na stránkách Allies je sleva 25 % +15% s kodem SKINSAVIOUR15 ale nedá se použít na to nové peptidové serum s GF

Offline prďola
4440 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 13:52

33lejaby Jen bych v případě produktu s ceramidy doporučila pohlídat si ve složení i cholesterol, protože pro účinou obnovu bariérové funkce pokožky jsou nutné ceramidy + cholesterol + mastné kyseliny (ty se uplatní z jakéhokoliv oleje/másla, které produkt obsahuje)

Offline 33lejaby
696 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 14:51

prďola 

Přihodila jsem tedy do košíku od Allies ještě Molecular Barrier Recovery, ve složení jsou uvedené ceramidy a cholesterol, tak snad to bude v ideální kombinaci.

Všem moc děkuji za trpělivost, ještě  přikoupím vůni na poličku, nebo dekorativku a moje Vánoce můžou začít

Offline 0zero7
11604 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 17:58

marieu ja jsem si vzdycky myslela ze retinol a kyseliny me podrazdi, protoze Se mi to stalo jednou a v pohode, jak jsem nasla jiny produkt. Zkouselas ty kyselinove pads bud dr gross Nebo Strivectin? Jsou Fakt dobry. Ten gross ma I extra strength jestli jsi uz zvykla. 
a glycolic acid od ordinary je super na trisla proti zarustani chloupku. Voskuju to a od te doby co pouzivam ga to mam hezky hladky. I to sjednoti barvu pleti.