Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Magda
255 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 18:49
Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 19:16
Reakce na continuity:

https://hlidacipes.org/jan-urban-petr-pavel-a-mylne-presvedceni-o-vecne-a-neodcinitelne-vine/

​Já jsem ta poslední, která by skákala nadšením nad prezidentem, takto vojákem=bývalým komunistou... anžto můj děda, prvorepublikový důstojník, strávivší válku v koncentráku, poté co organizoval návrat vězňů domů a vůbec se ihned po válce dost angažoval, dostal se co plukovník až do generálního štábu, kde seděl s Čepičkou - a poté, co dostal nabídku která se neodmítá, to jest členství v komunistický straně, nezaváhal ani vteřinu - a stal se pokrývačem

Takže bych měla přísně odsoudit jednoho každýho, kdo (už v daleko bezpečnější době) dal přednost kariéře před svědomím. Mno... nehledě na dnešní smutnou situaci, kdy bychom potřebovali hlavu státu poněkud ráznější a s vhledem do zmíněné situace... takže by se voják se styky v NATO docela hodil... tak si nemůžu kromě toho nevzpomenout na ikony disentu, dodnes uznávaný - a zároveň dávný členy KSČ. Plivnul by někdo do tváře dneska takovýmu Vaculíkovi? Nebo, ještě líp - Vlastě Chramostový?!

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 19:26

continuity ja nerikam ze neni hrozba, rikam, ze jsme v prdeli takjaktak

​Hlavně žádnou paniku brouku Před tím russáckým průserem  Číňani skupovali všude všechno už léta, seč jim síly stačily, a stalo se ti (nám) snad něco, jako že to nebylo k přežití nebo co?

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 21:52

barbucha paniky jsem daleka:-) ovšem, vaří nás jak žaby, zatím se nám nic neděje že.. blbí jsme jak pučtok

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 07:56
Reakce na continuity:

Marbuša jenomže Zeman nebyl tak nepřijatelný. 

Jasné, pokud ze sebe budou všichni novináři dělat morální majáky a bez přestání tepat hlavně do těch přijatelných kandidátů, máme problém. Babiš je nevolitelny pro obří část společnosti. To je v dvoukolovém systému větší problém než nižší podpora. 

​ty jo, tos uplne presne vystihla MORALNI MAJAKY! Mne prijde,ze novinari rezignovali na svou tradicni praci, za tu nyni asi povazuji jen svou prezentantaci ma twitteru a tam jsou fakt vesmes pouze za moralni majaky. 

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 09:21

Některé morální majáky vyčítali Pavlovi, že nebyl v nějaké debatě a tudíž se schovává. já myslím, že na to jde celkem dobře. Vůbec se nezabývat kandidáty, kteří mají v průzkumech pod 10%, ale rovnou rozjet tu nejvyšší ligu.

https://twitter.com/general_pavel/status/1588428967933276162?t=n6YUcfhoIpRaE9Y4Ye1_9g&s=19

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:11

viktorka_od splavu 

No a děje se nám něco? Hele globalizaci nezastavíš - to, že se kupujou třeba fabriky na druhým konci světa je normální... to chceš jako zákaz prodeje čehokoliv cizincům? Jako jo, ze zájemců by se mělo dát pečlivě vybírat, ale to může nastat jen tehdy, když jich je víc a ne jen jedinej

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:17

barbucha ráda bych mýlila, ale globalizaci, která do velké míry táhla růst ekonomiky, právě odzvonilo.

Aktuální výpadek léků je taky důsledek globalizace. Buď budeme tolerovať výpadky např. základních léků, čipů a pod. nebo nás to bude stát mnohem víc ( ať už jako opatření v případě výpadku, nebo na přesunutí výroby někam blíž). 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:18
Reakce na RoSa:

ad Danuše .... 

​Danuše je vůbec dobrá, už s tím prodejem titulů (o plagiátorství ani nemluvě). Paní rektorka chudák o ničem ani netušila! Vždyť tu univerzitu řídila jen čtyři roky

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/mendelova-univerzita-afery-plagiatorstvi-rektorka-nerudova.A220701_671616_brno-zpravy_krut

A teď se jí na kampaň budou skládat exekutoři, no to je toho! 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:27

continuity 

Pokud se léčiva znova začnou vyrábět v Evropě, tak to bude rozhodně dražší. Ale ze strategických důvodů by o tom měla Evropa začít uvažovat... Dneska je ta situace prostě blbá, ale ani za pandemii, ani za válku my nemůžeme, musíme se nicméně přizpůsobit. Nakonec lidstvo se novým podmínkám přizpůsobuje od počátku věků, jinak by tu už dávno nebylo

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:29

Pochopila jsem dobře, že Středula nemá dost podpisů? To je ale docela škoda, ne?

Offline Aranel
6547 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 10:53

Sweet Potato Co jsem poslouchala 5:59 i Vinohradskou 12 na to téma, tak je to úplně jedno, protože ve chvíli, kdy ohlásil kandidaturu Babiš, je Středula na huntě. Jediná jeho šance byli "Babišovi voliči".

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 11:39

Aranel 

Pro nás by ale bylo fajn, kdyby mu byl Středula pár hlasů odčerpal

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 12:09

barbucha no právě, za ke je škoda, že Stredula nekandiduje. Jednak bychom trochu zjistili, co v něm je, jedna by trochu zatopil Babišovi. Ani jedno není na škodu. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 12:25
Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 12:45

Kokoska Já bych tam nešla. Tváří v tvář jeho příznivcům bych se nemusela udržet a dostala bych po hubě.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 12:56
Reakce na barbucha:

​Hlavně žádnou paniku brouku Před tím russáckým průserem  Číňani skupovali všude všechno už léta, seč jim síly stačily, a stalo se ti (nám) snad něco, jako že to nebylo k přežití nebo co?

​Takhle krátkozraké uvažování bych od Tebe nečekala. Než začala válka na Ukrajině, tak se nám od Rusa taky celkem nic nedělo. Důsledky  závislosti se vždycky projeví až tehdy, když nás s ní někdo začne vydírat. Podle mě, naše rozežraná (pardon) evropská civilizace ztratila pud sebezáchovy.

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 13:18
Reakce na continuity:

barbucha no právě, za ke je škoda, že Stredula nekandiduje. Jednak bychom trochu zjistili, co v něm je, jedna by trochu zatopil Babišovi. Ani jedno není na škodu. 

​Potkat stánek, podpisuju mu to.

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 04. listopadu 2022 13:30

Mirka 

Asi máš pravdu... ale dnešní doba - globalizace - prostě nahrává resp. nahrávala tomu, že se veškerá výroba a obchod rozloží po celým světě, což je (za ideálních podmínek) výhodný i pohodlný pro všechny zúčastněný. Že jsou v lidstvu i šmejdi, to se sice vědělo, ale nikdo asi nepředpokládal, že by si pod sebou sami řezali větev... Závislost je blbá, to je jasný, a zvlášť na šmejdovi, nicméně se tý závislosti dřív říkalo spolupráce Ale asi to měl někdo povolanej hlídat, to jo.