Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. října 2016 14:00

kuťafaja, on tady má zeman vlastní vlákno? 

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 10. října 2016 15:52
Reakce na VandaRybna:

Tedy chápu, že Zemana nemáte ráda, ale pomočený na veřejnosti? To samé se píše i o Schwarzenbergovi a Havlovi. Nějaký lidový folklór asi. Zeman je především nebezpečně inteligentní, jak tu inteligenci používá je jiná stránka věci. Každopádně jsem ochotna uznat, že TO mohlo být i horší. Nebojte, zas budou volby, objeví se jiný tatíček osvoboditel, a bude klid (pokud se tedy nesoudně nebude snažit kandidovat Dienstbier, Bobošíková a další exoti).

O Havlovi a Schwarzenbergovi se to možná píše (i když já jsem na to nenarazila), ale pomočený zemani je bohužel pravda. Nechci žádného "tatíčka osvoboditele" (ostatně od čeho osvobozovat, nikdo nás nikde nedrží), stačí mi někdo, kdo bude vykonávat funkci tak, jak to určuje Ústava, nebude zpochybňovat ústavní zvyklosti, nebude podkopávat nezávislé zpravodajství, bude respektovat soudní rozhodnutí, bude se umět omluvit, pokud udělá chybu a nebude mít za poradce člověka z čínské státní firmy. 

Zemanův čínský poradce je řízený čínskou vládou
http://denikreferendum.cz/clanek/21217-zemanuv-cinsky-poradce-je-rizeny-cinskou-vladou

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 10. října 2016 16:35
Reakce na unseen:

O Havlovi a Schwarzenbergovi se to možná píše (i když já jsem na to nenarazila), ale pomočený zemani je bohužel pravda. Nechci žádného "tatíčka osvoboditele" (ostatně od čeho osvobozovat, nikdo nás nikde nedrží), stačí mi někdo, kdo bude vykonávat funkci tak, jak to určuje Ústava, nebude zpochybňovat ústavní zvyklosti, nebude podkopávat nezávislé zpravodajství, bude respektovat soudní rozhodnutí, bude se umět omluvit, pokud udělá chybu a nebude mít za poradce člověka z čínské státní firmy. 

Zemanův čínský poradce je řízený čínskou vládou
http://denikreferendum.cz/clanek/21217-zemanuv-cinsky-poradce-je-rizeny-cinskou-vladou

Dovolím si tvrdit, že dogma ústavních zvyklostí vzniklo v okamžiku, kdy Zeman našel svoji skulinu. Do té doby jsem o nich neslyšela. Od té doby když slyším sousloví "ústavní zvyklosti" začne mně strašit šátek na hrdle Miroslavy Němcové.

Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:12
Reakce na VandaRybna:

A co ten lidovy folklor? Havla jsme videli jen v kalhotech kratkych, nikoli pomocenych... 

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:14
Reakce na VandaRybna:

Dovolím si tvrdit, že dogma ústavních zvyklostí vzniklo v okamžiku, kdy Zeman našel svoji skulinu. Do té doby jsem o nich neslyšela. Od té doby když slyším sousloví "ústavní zvyklosti" začne mně strašit šátek na hrdle Miroslavy Němcové.

Tak tím bych se moc nechlubila, zeman o tom evidentně taky dřív neslyšel.
BTW v GB nemají psanou Ústavu vůbec.

Ústavní obyčej (článek napsán v r. 2006)

https://iuridictum.pecina.cz/w/%C3%9Astavn%C3%AD_oby%C4%8Dej

(máš tam i vysvětleno, k čemu je takové "dogma" dobré)

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:24
Reakce na unseen:

Tak tím bych se moc nechlubila, zeman o tom evidentně taky dřív neslyšel.
BTW v GB nemají psanou Ústavu vůbec.

Ústavní obyčej (článek napsán v r. 2006)

https://iuridictum.pecina.cz/w/%C3%9Astavn%C3%AD_oby%C4%8Dej

(máš tam i vysvětleno, k čemu je takové "dogma" dobré)

V Německu naopak ústavu mají, takže nevím, co to má dokazovat.

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:27
Reakce na barbucha:

A co ten lidovy folklor? Havla jsme videli jen v kalhotech kratkych, nikoli pomocenych... 

No někdo někde psal, že prý taky, co já vím.

Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:30
Reakce na VandaRybna:

No někdo někde psal, že prý taky, co já vím.

Jo uz vim. Psali to vlevo dole! 

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:33
Reakce na barbucha:

Jo uz vim. Psali to vlevo dole! 

Však já taky netvrdím, že je to pravda. Jen mě pobavilo, jak se tu kolegyně rozohňuje na téma Zeman a ty samé nářky v bleděmodrém (chlast, pomočení, senilita, šílenost) čtu na různých webech na adresu Havla, Schwarzenberga, Kalouska, jsem zvědavá, kdy se nám konečně pomočí i Babiška, abychom to měli komplet.

Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:37
Reakce na VandaRybna:

"Jen mě pobavilo, jak se tu kolegyně rozohňuje na téma Zeman "

Dovoluji si upozornit na nazev vlakna, ve kterem se prave nachazime 

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:48
Reakce na barbucha:

"Jen mě pobavilo, jak se tu kolegyně rozohňuje na téma Zeman "

Dovoluji si upozornit na nazev vlakna, ve kterem se prave nachazime 

Tak jasné, ale ty koláže.. není to trochu přehnané?

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:50
Reakce na VandaRybna:

V Německu naopak ústavu mají, takže nevím, co to má dokazovat.

Lol, Ovčáčku?!

Ústavu mají všude, dokonce i v KLDR, já píšu, že ve Velké Británii mají, ale ne PSANOU. ;) 

Britskou ústavu nelze hledat v psané podobě, v knihách, jako v kontinentálním systému. Britská ústava je nepsaná a tvoří ji soudní precedenty, královské prerogativy a ústavní zvyklosti. Dále se do ní zahrnují akty vydávané parlamentem již od 13. st., které se věnují lidským právům, ale úplnou kodifikaci zde nenajdeme.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vo_ve_Spojen%C3%A9m_kr%C3%A1lovstv%C3%AD#.C3.9Astava_Spojen.C3.A9ho_kr.C3.A1lovstv.C3.AD

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:52
Reakce na unseen:

Lol, Ovčáčku?!

Ústavu mají všude, dokonce i v KLDR, já píšu, že ve Velké Británii mají, ale ne PSANOU. ;) 

Britskou ústavu nelze hledat v psané podobě, v knihách, jako v kontinentálním systému. Britská ústava je nepsaná a tvoří ji soudní precedenty, královské prerogativy a ústavní zvyklosti. Dále se do ní zahrnují akty vydávané parlamentem již od 13. st., které se věnují lidským právům, ale úplnou kodifikaci zde nenajdeme.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vo_ve_Spojen%C3%A9m_kr%C3%A1lovstv%C3%AD#.C3.9Astava_Spojen.C3.A9ho_kr.C3.A1lovstv.C3.AD

Tedy oprava, v Německu mají PSANOU ústavu a v Británii nemají PSANOU ústavu, a znovu se ptám, CO to dokazuje?

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:53
Reakce na VandaRybna:

Však já taky netvrdím, že je to pravda. Jen mě pobavilo, jak se tu kolegyně rozohňuje na téma Zeman a ty samé nářky v bleděmodrém (chlast, pomočení, senilita, šílenost) čtu na různých webech na adresu Havla, Schwarzenberga, Kalouska, jsem zvědavá, kdy se nám konečně pomočí i Babiška, abychom to měli komplet.

Tak přece se nad ním nebudu rozohňovat třeba v JAKÉ EXKLUZIVKY JSTE DNES ZKOUŠELI...

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 10. října 2016 18:02
Reakce na VandaRybna:

Tedy oprava, v Německu mají PSANOU ústavu a v Británii nemají PSANOU ústavu, a znovu se ptám, CO to dokazuje?

Že i když je to jen na principu zvyklostí, tak to má váhu a dodržuje se to už celá staletí a nikdo si netroufne tvrdit, že je to k ničemu (zeman).

Něco si přečti, mě už to s tebou nebaví: https://www.google.cz/webhp?hl=cs&tab=Tw&gws_rd=ssl#hl=cs&q=z%C3%A1klady+pr%C3%A1va+

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 10. října 2016 18:12
Reakce na unseen:

Že i když je to jen na principu zvyklostí, tak to má váhu a dodržuje se to už celá staletí a nikdo si netroufne tvrdit, že je to k ničemu (zeman).

Něco si přečti, mě už to s tebou nebaví: https://www.google.cz/webhp?hl=cs&tab=Tw&gws_rd=ssl#hl=cs&q=z%C3%A1klady+pr%C3%A1va+

Celá staletí v případě ústavy ČR? Nežertujte se mnou!

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 10. října 2016 18:18
Reakce na VandaRybna:

OMG v GB! 

Na Pekle vám vrátili červená ramena...

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 14. října 2016 16:38
Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 14. října 2016 16:48
Reakce na unseen:

Údajný pozdní příjezd prezidentů Zemana a Klause se stal předmětem spekulací novinářské stoky. Pravdou přitom je, že za tento drobný incident nese odpovědnost pražská kavárna a její ztroskotanci, americký velvyslanec Shapiro, skupina zločinců z Pasy Riot, Ztohoven a časopis 100+1 zahraničních zajímavostí, lokální počasí sledující letadlo s prezidenty po celé trase a Kalousek.

Všechno ostatně už dávno srozumitelně vyjádřilo objektivní Radio Jerevan (Společenství nezávislých států), které přineslo vyjádření: „Zpráva o zpoždění je v zásadě pravdivá a okamžik příjezdu je zmíněn relativně přesně. Problém je pouze v tom, že zatímco delegace byla na místě včas, pohřeb začal dřív.“ 

http://svobodneforum.cz/samozvany-a-primitivni-antizemanismus-proziva-sve-hvezdne-chvile/

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 14. října 2016 17:49
Reakce na barbucha:

Jo a já vím, kde má pražská kavárna pelešivé sídlo

Na vlastní oči jsem na Zlíchově, hned vedle lihovaru, viděla na nějakém rádo by bistru nápis Lumpenkavárna.Jo prej bistro, tam se všichni ti všiváci schází a kujou pikle proti našemu Zlatíčkovi !