Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 30. října 2016 10:30
Reakce na Mirka:

To bys od Zemanových voličů chtěla moc.

Ale co se nadpisu článku týče - už od pátku by mě zajímalo, co ten ovar zas vymyslí. Přece jen, pomstít se celý pražský kavárně je docela úkol! Naprosto nepochybuju, že o tom teď přemejšlí vstávaje lehaje. 

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 30. října 2016 11:11
Reakce na Mirka:

https://www.novinky.cz/domaci/419000-jiri-priban-prezidentovo-politicke-jednani-dlouhodobe-diktuje-osobni-pomstychtivost.html

a zase krásné reakce čtenářů. Každý druhý tvrdí, že byl zvolen většinou národa, každý třetí, že drtivou většinou národa. Matematiku ve škole měli?

Tohle je taky dost zajímavý rozhovor 

Jan Dobrovský: Svobody ubývá. Kromě blahobytu nemáme žádnou vizi

Naším hlavním problémem je podle vás blahobyt?
Je to hlavně nedostatek vizí. Naší současnou vizí je jen ten blahobyt. Nic víc. Internet nám zdánlivě otevřel netušené možnosti. A myslíme si, že nemusíme mít ani vzdělání, abychom mohli tvrdit, že něco víme. A to jen proto, že jsme připojení třeba na facebook nebo na jiný kanál, kde to smrdí tak, jak je nám to milé. Z toho si vytváříme pocit, že tohle je náš svět. Navíc se bojíme, že ten náš blahobyt se jednou zhroutí. Tahle obava generuje politiky čtvrté nebo páté kategorie, protože elita se od politiky distancuje, protože nechce ztratit kredibilitu, neboť konfrontace s virtuálním světem není možná. Takové je to všude v Evropě. A nejen v Evropě. Politika je zmítaná populisty nabízejícími jednoduchá řešení bez námahy.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 30. října 2016 13:42
Reakce na unseen:

To říkám už roky v mnoha situacích, že je to daň z blahobytu.

Offline Dadoo
11687 příspěvků moje polička 31. října 2016 13:41

Na Fb jsem si přečetla kousíček diskuze Zemanových fanynek (náhodou, přísahám!) Propíraly Krause.

A je to marné, proti tomuhle se nadá bojovat :-D A ť žije kultůra! :-D

Libuše K Tohohle šaška jsem neměla nikdy ráda.Kdy konečně pochopí že peníze co mají jim dáváme mi.

To se mi líbí · Odpovědět · 2 · 3 hod

Ludmila H Pro ně jsou neumělci směšní. Když jim platí, tak je to jejich věc. Já také občas nechápu, proč lidé jdou do divadla a tam za své peníze utrácí svůj čas - to nejcennější , co mají, prodávají za nechutnosti, někdy duševní zvratky. Pokud, k penězům někdo snadno přijde a seneb si neváží, tak proč ne. Je to osobní.

To se mi líbí · Odpovědět · 3 hod

Libuše K Já už jsem od revoluce nebyla v divadle.Po tom co hééérečka Kolářová řekla že konečně přestanou jezdit jezedáci

To se mi líbí · Odpovědět · 1 · 3 hod

Ludmila H Já tam byla a odešlo o přestávce. KDYŽ UŽ JSEM PŘIŠLA O PENÍZE, TAK JSEM UŽ NEOBĚTOVALA ČAS.

To se mi líbí · Odpovědět · 3 · 3 hod

Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 31. října 2016 14:18
Reakce na Dadoo:

Sůl země! 

Offline RoSa
10164 příspěvků moje polička 31. října 2016 16:09
Reakce na Dadoo:

Kdy konečně pochopí že peníze co mají jim dáváme mi.

Ne, proti tomuhle se fakt nedá bojovat

Offline slniecko admin
19565 příspěvků moje polička 31. října 2016 22:19
Reakce na RoSa:

....a zatiaľ u susedov...

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 18:10
Reakce na Dadoo:

Vlastně nic překvapivého. A v podstatě je to zcela pochopitelné.

Po staletí bavili komedianti, šašci, blázni lid tím, že mu ukazovali, že někdo na tom může být ještě hůř než on. Vydělávali si sotva na živobytí tím, že se nechali zesměšňovat, urážet, kopat do někam, plazili se, pitvořili se, aby byl divák ukojen, že je lepší než oni a zapomenul na svou bídu. 

A dneska? No pardón, ONI by NÁS chtěli poučovat? Mají být rádi, že jsou rádi!

A vůbec, vraťme se do reality: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/427760/zeman-bradyho-ani-dalajlamu-sezrat-nedostane-cesi-se-v-pruzkumu-stavi-za-nej.html Jasně, je to Blesk, ale myslím, že to celkem sedí. A všechny ty plamenné výzvy s Kocábem a dalšími v čele to dělají jen horší.

Offline Torrah
3391 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 18:48

Já už hodně dlouho si vůbec (kvůli mému duševnímu zdraví) nedovoluji otevírat diskuse pod články v různých internetových novinách. A tuhle jsem to porušila právě u nějakého článku o Bradym - co jsem se tam dočetla, z toho mi vstávají chlupy hrůzou ještě teď. Ti lidi to ale opravdu myslí vážně, a to je na tom to nejhorší. Já bych tak občas chtěla vědět, kdo se pod těmi nicky skrývá. Vidět toho člověka, jaký má život, co dělá, protože ta závist, zloba a zášt, co z některých těch příspěvků přímo tryská... Jak moc se snažili a jsou oprávněně znechuceni? Nebo jsou znechuceni jen proto, že ten vedle se má líp, a už je jim jedno, že on třeba maká od rána do noci? Kdysi mi jich bylo líto, teď už si občas říkám, jestli nemají to, co si zaslouží... kdoví.

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 22:13
Reakce na Torrah:

Nad tím taky občas (poslední dobou teda dost) přemýšlím, protože s takovými lidmi nějak nepřicházím do styku. Holt sociální bublina...

Nedávno mi ale brácha vyprávěl o svý frustraci z práce. Pracuje v Siemensu a ve volným čase natáčí a stříhá videa. Informace o těch videích se nějakým způsobem dostala k jeho spolupracovníkám a od tý doby má v práci peklo, protože si ti lumeni nějak vydedukovali, že z toho asi musí mít šílený prachy či co. Jednou k němu měla přijít jedna ženský a rýpnout si: "Jsem slyšela, že si prej vozíš zadek v bavoráku..."

Za prve, i kdyby, tak co má bejt?

A za druhé, kdyby si vozil zadek v bavoráku, tak přece nebude dělat na směny v Siemensu.

Z nějakýho záhadnýho důvodu jim vadí, že po práci nesedne s lahváčem k televizi, ale aktivně se věnuje tomu, co ho baví... Hlava mi to nebere.

Offline Torrah
3391 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 22:18
Reakce na Hoolinkah:

Je jiný. A vždycky ty černé vrány uklovou tu bílou... tak to bylo, je a bude. Obávám se.

Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 02. listopadu 2016 09:53
Reakce na Hoolinkah:

"Z nějakýho záhadnýho důvodu jim vadí, že po práci nesedne s lahváčem k televizi, ale aktivně se věnuje tomu, co ho baví... Hlava mi to nebere."

Na tom není nic záhadnýho. Prostě jim nastavuje zrcadlo  - jejich vlastní lenosti/neschopnosti. O které vědí. Která jim ale běžně nevadí - pokud se srovnávají jen se stejnými... a pak přijde takovej nafoukanej elitář, pro kterýho lahváč asi není dost dobrej!

Sociální bublina je dobrá věc, ale podívej se, co za festival frustrátů teď probíhá na FB třeba pod Horáčkem! A máš po bublině.

Offline barbucha blogger
35833 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 12:03

Je potěšující, že pražská kavárna není jak kůl v plotě!

http://echo24.cz/a/iz3Pr/slezska-kavarna-se-bouri-studenti-bojkotuji-besedu-se-zemanem

Chudák ovar si jede na tradičně spřátelný sever pro pohlazení po páteční nakládačce... a takhle dopadne 

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 03. listopadu 2016 12:42

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 04. listopadu 2016 11:17
Reakce na Dadoo:

Marně přemýšlím, co tím chtěla paní LibušeK říct. :D

Ona snad existuje nějaká profese, kde se peníze čarujou z luftu? Používá stejnej argument i třeba v případě všech doktorů, co se derou do politiky a který taky platíme "mi"?

Online wendulka admin
16657 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 15:40

Zřídkakdy se stane, že by mě Zeman nějakým svým prohlášením pobavil:

„Já pouze pohrdám těmi lidmi, kteří se domnívají, že jejich názor má nějakou vyšší hodnotu než názor těch druhých. Že jejich názor je nadřazený. A to je právě to, čemu říkám Pražská kavárna. To jsou lidé, kteří neuznávají jiný názor než ten svůj. Často, ne vždy, to jsou neúspěšní politici, lidé, kteří odešli z politiky s ostudou."

Já si od začátku lámu hlavu nad tím, co je to ta Pražská kavárna a kdo jsou její příslušníci. A on je to ve skutečnosti jeho vlastní podnik. Už jsem klidná.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 05. listopadu 2016 15:53
Reakce na wendulka:

No jasně, mimikry, pod svícnem největší tma atd.

A Ovčáček je provozák

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 06. listopadu 2016 11:36
Offline Kokoska
34934 příspěvků moje polička 06. listopadu 2016 11:43
Reakce na Sweet Potato:

Mně je teda paní Z. dost líto. Taky kam nemusí, tam nechodí.

Offline Sweet Potato
40353 příspěvků moje polička 06. listopadu 2016 11:48
Reakce na Kokoska:

To jo, už jsem si mockrát říkala, co ta si o tom všm tak asi myslí.