Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. března 2017 18:35

trochu ot, nicméně otázka se přímo nabízí.

koho ale volit (ne v prezidentských volbách). je to dost zásadní otázka, protože pokud člověk nechce babiše, volit někoho prostě musí. čssd ne, komunisty rozhodně ne, stan je volit zbytečné, ods je ubohá, top09 ztracená. takže...? 

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:02
Reakce na Jiná Realita:

No, když se zastavím u tý top09 - ztracená je, pokud si všichni dosud nerozhodnutý voliči řeknou to samý, co ty   Ergo kladívko kdyby šli všichni volit a dali to komukoliv jinýmu než profláknutý verbeži (ano, socani, komouši), ty ztracený přestanou bejt ztracený  Pokud jsi to tedy myslela tak, že jsou slabý...

Co se volby prezidenta týče, je fakt snad jedno, kdo bude proti Zemanovi. Musíme si jen vybrat dostatečně slibnýho kandidáta, t.j. nejsilnějšího ze všech, a pak mu to prostě naházet. Pokud Bureš nezruší všechny statistiky a přehledy... je schopnej všeho 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:08
Reakce na Jiná Realita:

nejdou teď stan spolu s kdu-čsl? to si myslím bude mít potenciál pro více lidí (rozhodně jim zůstanou voliči kdu, takže stan by na tomhle vydělala- jestli se ovšem nepletu v tom, že jdou spolu).

Jinak jen pro pobavení, mám kamaráda v jedné pravicové straně, který fakt hromadu let dře na tom, aby byli konečně volitelní, spí asi 3 hodiny denně před každýma volbama. No a když už to poslední rok, dva začalo vypadat, že by se mohli zvednout ode dna, tak se tam nahrnuli totální magoři a začali rozebírat stranu zevnitř :)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 12. března 2017 21:40
Reakce na Kokoska:

Nojo, naděje umírá poslední, ale když ono to poslední dobou všechno tak nějak směřuje ku pr..eli. Být mladá a umět pořádně jazyk, snad se fakt ohlídnu někde směrem ke Kanadě nebo Austrálii, i když Čechy jako krajinu mám hodně ráda a asi by se mi stýskalo.

Mně by možná stačilo i to Rakousko, k moři blíž, hory krásné. Už jsem se manžela ptala, jestli si myslí,že by nám v Söldnu dali politický azyl.

Offline Kokoska
34918 příspěvků moje polička 12. března 2017 21:53
Reakce na Berta:

No, rakouská volba prezidenta taky nebyla žádná hitparáda :) 

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 13. března 2017 20:30
Reakce na Guinea Pig:

Svobodní?

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 14. března 2017 19:30
Reakce na kkristýna:

podle čeho? podle pravice nebo počtu bláznů?

Offline viktorka_od splavu
49324 příspěvků moje polička 14. března 2017 20:04
Reakce na Guinea Pig:

podle toho, že sotva se začlo zdát, že by z té strany něco fakt mohlo být (=že se z ní dá dostat ke korytu) začli se tam drát lidi co ji hned zas rozloží/zničí. já to zažila kdysi když byla založena Unie svobody (kde je jí dnes konec, že:-) jela jsem autobusem a přistoupil jeden známý, takový malý podvodníček kšeftař, prostě pochybná existence, a:

kam jedeš?

na stranickou schůzi, nová strana, to bude super, z toho kouká kšeft, pojďte taky!

uffff

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 14. března 2017 20:49

no jo, no. Můžu říct, že je mi to docela líto. Bohužel teď se to tam fakt řeže a zase se protlačují extrémisti, kteří tu stranu spolehlivě zadusí. Hlavně je mi teda líto některých těch známých, kteří skutečně každé volby skoro nespali, dost dřeli na kampaních a nasypali do toho neskutečné peníze, aby prosadili svoje ideály ( i když mnohdy fakt naivní - viz slavné "naučíme lidi rybařit").

49324 příspěvků moje polička 14. března 2017 20:53
Reakce na Guinea Pig:

já tam sice nikoho osobně neznám, ale taky je mi to líto. to zas nebudu mít vůbec koho volit?:-(

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 14. března 2017 21:02
Reakce na Guinea Pig:

Tak nějak mi na to okamžitě pasoval Tomáš Grygar. Chodíme na stejnou školu.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 14. března 2017 21:21

Tak jsem si poctivě pročetla program Svobodných, několikrát jsem se ošívala (silný euroskepticismus) ... několikrát souhlasila (co nejmenší zásahy státu), a když jsem došla k bodu o veřejnoprávních médiích: 

"Svobodní odmítají koncept tzv. veřejnoprávních médií hrazených z veřejných prostředků příp. koncesionářských poplatků a požadují jejich zrušení."

a k tomu jsem si přiřadila osobu Petra Macha, předsedy (a podporovatelů strany: např. Knížák, Kuras, Macek, Jakl - tady mi chybí blicí smajlík...), tak prostě ne, tohle je pro mě nevolitelné.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 14. března 2017 21:36

No ještě počkej, až bude úplně před parlamentníma volbama, dám echo, jak to tam vypadá :) já doufám, že budou blázni utlumeni, už kvůli těm idealistickým dříčům, kteří se fakt snaží a tou politikou v dobrém žijí. Nicméně potvrdila jsem si, že ta moc (i když fiktivní, budoucí) opravdu přitahuje velké množství různých psychopatických osob.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 14. března 2017 21:49
Reakce na domenica:

To je právě ono - ekonomické věci ok, podnikatelské věci ok, vzdělávání moderní, jasně, ok....a pak plác - zrušíme policii a hasiče, to zařídíme soukromě. Nebo buch - zprivatizujeme televizi, zrušíme povinné očkování....

Bohužel to je ta slabina - oni to myslí dobře (cesta do pekel je dlážděna....), ale vůbec jim nedochází důsledky u většiny lidí. Abych to přiblížila - tam u hodně lidí vládne přesvědčení, že lidé jsou všichni zodpovědní a inteligentní a nepotřebují vést za ruku státem. Že není třeba nutné povinné očkování, protože člověk přijde k dr, dr. vysvětlí a on se rozhodne. Jenže to je ten kámen úrazu - hodně lidí se neumí rozhodnout a ani nechce, potřebují pokyn. Když jim ho nedá stát a jeho prodloužená ruka (lékař, policista, úředník...), dá jim tu pomocnou ruku prostě šarlatán, hoax, libovolný podvodník. Oni tohle nechápou, často jsou ze vzdělaných rodin, mají představu, že každý touží po vzdělání a je schopen pochopit princip imunity (například). To ale není pravda, oni jen takové lidi prostě neznají. Já už jsem to někam psala (možná na MP, možná tady), já jsem z rodiny, kde je v té široké bázi hodně nevzdělaných lidí a věřte mi, že jejich myšlenkové pochody jdou uplně jinama, ale uplně.

Není to myšleno ve zlém, jen mám zkušenost, že chytří a vzdělaní lidé fakt nemají ponětí, jak přemýšlí člověk, který má jen základní školu (v dnešní době, nemyslím dnešní starší lidi, kteří z pochopitelných důvodů nemohli studovat).

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 15. března 2017 09:09
Reakce na Guinea Pig:

No, jestli chtějí zrušit policii a hasiče a povinný očkování, jako další krok vidím zrušení povinnýho zdravotního pojištění. Však svoboda, ne?  

49324 příspěvků moje polička 15. března 2017 09:13
Reakce na barbucha:

ano, presne:-)

samozrejme to je nepruchozi v dnesni dobe, ale muj svetonazor to vystihuje:P

49324 příspěvků moje polička 15. března 2017 11:50
Reakce na :

ono čistě teoreticky by to šlo třeba pomocí ne vysloveně vysvětlování, ale s podmínkama třeba finančníma těm porozumí každý (pokud ti neočkované dítě nevezmou do školky tak ho dáš naočkovat a nemusíš nad ničím bádat, například), akorát by si lidi museli zvyknout, že se fakt o sebe nějak musejí sami starat a ne jen spolíhat že se postará někdo jinej a že nemusí dělat vůbec nic. no a proto tohle nikdy většina nebude volit...

jinak ten idealismus mi přijde podobnej jako u lidí, co si zas naopak myslí že když se bude všecko řídit a přerozdělovat shora a napíšou se k tomu ty dobrý zákony tak je budou všichni dodržovat a hlídači budou hlídat hlídače a bude krásně na zemi... obojí je kravina:-)