zrušení povinného zdravka mají snad už uplně od počátku nebo tedy rozhodně několik hodně posledních let. Jako náhradu uvažují dobrovolné pojištění ve skutečně pojistné formě (ne dnešní daň, co si hraje na schovku). Takže něco jako úrazová pojistka dneska. Já bych v tom viděla cestu teoreticky, každý si dle možností zaplatí standard/nadstandard, ale muselo by být fakt dobře ošetřeno uzavírání smluv, což u nás nevidím růžově. Např. nepojistit jen mladého, zdravého atd, ty běžné věci, co člověka napadnou na první dobrou.
Aktuální česká politická situace
Dobrovolné pojištění
Už vidím, jak si ho všichni platí... a špitály, jak odmítají ty nepojištěné. O pojišťovnách si nedělám iluze, ale ani o našich občanech.
to bych se naopak vubec nebala. jediny co by muselo byt tak zakaz vypovedi ze strany pojistovny. ona existuje statistika ze snad 80 % vydaju vycerpaji lidi az k staru (coz je logicky) takze kdo by si cely zivot platil nesmel by samozrejme dostat v 60 vypoved. no a vykukove co by si do 60 neplatili nic a pak se chteli pojistit by klido mohli mit smolika...
vzhledem k tomu ze zivotko agenti vnuti i lidem ktreri si ho nemuzou dovolit... pche
No já bych o tomhle mohla mluvit hodiny. Já mám fakt širokou rodinu totiž
. Někdy ty myšlenkové pochody jsou fakt úplně neuvěřitelné. Jádro problému je v tom, že nevzdělaný člověk neuvažuje tzv. "ověřováním" (můj výraz). Např. skutečná historka: dáma čte na zahradě Blesk s rodinou a vidí titulek(článek nepřečte): "Do sněmovny vtrhli policisté, zavíralo se!" a čtenářka řekne: konečně ty svině poslanecké zavřeli. Druhá paní: co se stalo? první paní: tady píšou, že pozavírali všechny poslance. Druhá paní: dobře jim tak. Přijde třetí paní: ahoj, co je nového? první dvě paní: celou sněmovnu zavřeli. Následuje půlhodina debaty, jestli se bude muset znova k volbám.
Realita: Bulvár oznamuje, že policie hledala ve sněmovně Nečase, který v té době zahajuje svoji kauzu "ona dře jako kůň". Uvnitř článku to je, ale ten nikdo nečte.
Vzdělaný příbuzný koukne na titulek, nezdá se mu pravděpodobný, přečte článek, nezdá se mu to, jde a přečte jiný článek v jiných novinách, jde na net a přečte si jiný článek a z těchto zdrojů si začne dělat úsudek.
To samé s očkováním - pokud paní narazí nejdřív na hoax s autismem, tím to pro ni končí a doktorka jí lže, protože má beztak od farma firmy peníze. Hotovo, šmytec.
Už vidím, jak jim říkám, že nemají pojištění, tak je neošetřím, když si to nebudou chtít zaplatit. To abych tady měla asi ochranku. :-) ![]()
vzhledem k tomu ze zivotko agenti vnuti i lidem ktreri si ho nemuzou dovolit... pche
To je něco jinýho. Za prvé tady by se agenti - logicky - asi zrovna nepřetrhli... za druhý ty lidi doufaj, že to životní pojištění se jim vrátí (teda dětem spíš). Zdravotní se nevrací, takže jsou to vyhozený prachy ![]()
Já se hlavně obávám, že jakejkoliv náznak směrem k dobrovolnosti, t.j. zrušení státního pojištění, by s jistotou vedl ke zvýšený preferenci komunistickejch stran.
tak jasne ze raz na raz by to neslo a jaksi neni k tomu ta, spolecenska objednavka;-))
ale prirozene pokud by tak byli lide zvykli, vedeli by kdy a kam jit k lekari a kolik to stoji, ono to fungovalo po staleti a fungovalo by to zas... a i v minulosti chudi nezustavali lezet na ulici bez pomoci, proste umerne k bohatstvi cele spolecnosti by ta zakladni pomoc byla treba z dani. prvni pomoc, ne brejle:-) a brejle treba z dobrocinnosti. ja bych treba prispela na osetreni chudych deti, kdyby tu nejaky byly;-)
akurat je to jen plany teoretizovani samozrejme
pojistovny jsou fabriky na penize, umi si to spocitat a o zakazniky by se u dalsiho produktu praly uplne stejne. nesmis to brat podle tech soucasnych zdravotnich, to pojistovny nejsou. s druhou casti naprosty souhlas.
"za druhý ty lidi doufaj, že to životní pojištění se jim vrátí (teda dětem spíš)"
hehe. no presne, blbci:-/
Problém Svobodných je v tom, že žijí ve vakuu ekonomických teorií. Podle toho, co občas vypouští jejich členové na facebooku, tam mám pocit, že by byli schopní popírat i gravitaci, kdyby to podle nich zlepšilo ekonomickou situaci. A přitom se před pár lety jevili jako rozumná strana. Bohužel kvůli těm exotům, co se tam objevili, ti původní členové čím dál víc radikalizují.
Větřím kandidáta na letošní státní vyznamenání:http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/456794/autor-casu-ruzi-sagvan-tofi-po-premiere-na-koberecku-u-prezidenta-co-mu-vytkl.html
Jo tak von už dělá i kritika? Za chvíli bude radit v opeře, ne?
Tofiho nekomentuju a případný vyznamenání mu ze srdce přeju ![]()
Jsem zvědavá jak bude klopýtat u Trumpa, výjimečně by mi ostuda před US prezidentem nevadila.
Postupně mi dnes toto chodily říkat kolegyně :
tvůj oblíbenec ztratil botu. ![]()
To mu je Ovčáček nemůže pořádně uvázat ? Umí ti moulové pořádně kličky ?
V dnešním blbém dni konečně veselá zpráva
Mně tedy nejvíc pobavil ten závěrečný odstavec o výměně slivovic. Jen si dej, Milošku.
ano, Zemanovo nervové onemocnění má jméno Slivovice .
Milošek kvůli cukrovce nemůže Becherovku, tak najel na slivovici. ( jeho vlastní slova a národ souhlasně pokyvuje, jakej je to moudrej člověk)
Trochu nám vládce zchátral :D
Aneb co dokáže fotošop, takové to expectation vs. reality

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.