Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 11. března 2017 23:04
Reakce na RoSa:

to je ale hodně dobrý tik!

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 11. března 2017 23:10
Reakce na siouxsie:

Já bych neváhala, bejt o dvacet let mladší. Tady nejde jen o prezidenta (nechť zhyne!) - ale to přitahování šroubů vůbec: Prolomení nedotknutelnosti soukromí/domova. Státní fízlování občanů. Zneužívání moci k šikaně obyvatel (Burešovy finanční kontroly). EET... Prokazování majetku... Cenzura sdělovacích prostředků. atd, atd. Děs a hrůza, jak v Rusku a Bělorusku. 

K tomu přičteno směřování k Rusku a Číně.

Výsledek?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 11. března 2017 23:14
Reakce na Berta:

Občas exhibuje, to je pravda. Na druhou stranu někdy ( nesleduji všechny díly) , když má na začátku ty krátké komenty k aktuálnímu dění, dokáze být konkrétní a jedovatý. Prostě si ho umím v té roli představit. Musel by k tomu přistoupit jen trochu jinak. 

Krausovu show jsem sledovala pravidelně na ČT do roku 2010. Exhibuje, ale je vtipnej, jedovatej a často mi mluví z duše. Pořad, nebo fragmenty z něj na Primě, sleduju minimálně, ale když, pořád si rozumíme. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 11. března 2017 23:16

No jo, ale teď tady máme takovou technickou otázku. Ono nejen že není koho volit, ať už do parlamentu nebo na prezidentský post, ale ono už není pomalu ani kam emigrovat 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 11. března 2017 23:17
Reakce na RoSa:

No já od tý doby, co jsem se sem vrátila z emigrace, neudělám krok bez cestovního pasu... a jak tak koukám, ten můj tik vůbec není od věci

Ale jó, taky máme doma několi pasů a jaksi "na výběr", ale kurva, Prahu miluju, nechci - a nikdy jsem nechtěla - bydlet trvale jinde. A kde vlastně? 

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 11. března 2017 23:19
Reakce na barbucha:

ale já taky nejsem žádný "křupavý salátek", spíš starej pardál, ale mám jasno a určité limity, kdy vím, že další kolečko salámu se bude krájet beze mě.

souhlasím, to všechno je k zblití!

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 11. března 2017 23:23
Reakce na barbucha:

Hele, příčetný mládě to chápe - vidíc prezidenta posledních let... a ty ostatní (snad jich není moc), pokud to nechápou/nezajímá/neberou, jsou ovlivněný rodičema - a na ty se musí cílit. 

V tomhle hodně dělá třeba Dominik Feri - TOP 09, černoch, intelektuál - samý "negativa" ... jezdí dělat přednášky po školách, burcuje mladý, aby se zapojili, jakkoli, je vtipnej... 

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 11. března 2017 23:57
Reakce na crazydaisy:

mně doma prošly dva návrhy: 1) Liptov (berte s rezervou )      2) Kanada

Online RoSa
10162 příspěvků moje polička 12. března 2017 00:05
Reakce na domenica:

... nikdy jsem nechtěla - bydlet trvale jinde. A kde vlastně? 

Jo, to je otázka... kdyby tady nebyli ti idioti, tak je tady nejkrásnějc na světě! Taky se mi nikam pryč nechce už...

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 12. března 2017 00:54
Reakce na domenica:

Ale jó, taky máme doma několi pasů a jaksi "na výběr", ale kurva, Prahu miluju, nechci - a nikdy jsem nechtěla - bydlet trvale jinde. A kde vlastně? 

RoSa 

Nejde ani tak o Prahu nebo Čechy - na vyslovenou procházku Prahou se dostanu/vypravím asi tak často, jako na procházku Stockholmem  No tak by to bylo prostě jen naopak...

Horší je to s lidma! Tu partu si člověk buduje léta, a to by mi chybělo mnohem víc - možnost sejít se kdy si vzpomenu... jen na zavolání!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 12. března 2017 09:06

Kdo uteče, vyhraje. Ale, co bude tady? V relativně blízké minulosti jsme měli tři velké vlny útěků a vedlo to přesně tam, kde to je. Ti, kteří by byli bývali přínosem jsou pryč. A hlavně, přece jim to tady všechno nenecháme!!!!

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 12. března 2017 09:39
Reakce na siouxsie:

no, a teď si představte, že reálně hrozí duo Zeman-prezident + Bureš-premiér

To bych řekla, že je už tutovka, pokud zeman do tý doby neumře, babišovi v tom nezabrání nic.

Lid ho miluje, půlka teda určitě.

Já se rozhodla, že to sledovat nebudu, akorát si ničím nervy a stejně je mi to houby platné.

jen je mi líto, mezi jakými lidmi teda žiju..... poslední kapka byla, že bude mít Zeman nějaký pořad ( podrobnosti jsem nezkoumala) na TV Blesk.... Blesk ?  A pak m i to docvaklo, lidový prezident, ty nejhorší lidové noviny, ( ty přelouská každej přécé), kde jinde si dělat voličskou základnu. kdo nemá internet, ten si to přečte v pondělí  v tištěném, navíc i Ovčáček si přijde na své.... záložní místečko se mu hodí.

prostě se smiřte s tím, že žijete mezi burany nebo mezi naivy nebo úplnými blbci, kteří toto zvolí.

Offline Kokoska
34918 příspěvků moje polička 12. března 2017 10:41
Reakce na náťa66:

...prostě se smiřte s tím, že žijete mezi burany nebo mezi naivy nebo úplnými blbci, kteří toto zvolí.

Osobně neznám nikoho, kdo by volil a chválil Zemana. Nebo že by se jen nepřiznali? Je škoda, že tu není silná osobnost, protože ty tři (nebo kolik) protikandidáty nikdo moc nezná. Známější je jenHoráček, bohužel v negativním smyslu. Opravdu v tomhle okamžiku nevím, koho bych volila, Zeman to ale na 100% nebude.

Offline Dadoo
11685 příspěvků moje polička 12. března 2017 11:30
Reakce na Kokoska:

Já už došla k závěru,ze je uplne jedno,koho budu volit,protože  NIKDO nemůže být horší  než ten bolševickej zas.an.. hlavní je ale volit aspoň někoho.  

Musí být druhé kolo.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. března 2017 11:51
Reakce na Dadoo:

ve kterém zase vyhraje zeman. tohle nepřerazíme.

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 12. března 2017 13:34
Reakce na náťa66:

"Já se rozhodla, že to sledovat nebudu, akorát si ničím nervy a stejně je mi to houby platné." 

já to bohužel ignorovat nedokážu. mám pocit, že bych tím podepsala bianco šek na svůj život.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 12. března 2017 14:09
Reakce na Kokoska:

ano, tohle jsme nedávno  rozebíraly s kamarádkama, a došly jsme k názoru, že není možné, aby v našem okolí nebyl žádný Ovarův příznivec, volič, tudíž to lidé nepřiznávají.

Proč ? Že by tušili, že to přece jen není košer ?

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 12. března 2017 14:13
Offline Potrefenáhusa
38849 příspěvků moje polička 12. března 2017 14:14
Reakce na náťa66:

já znám dva, svoje vrstevníky, ani jeden se za to nestydí a nejsou to ani burani ani hlupáci, jen prostě vidí věci jinak. 

(o politice se teda radši nebavíme)

Horáček by mi nevadil, ale dokážu si živě představit tu žumpu, co se na něj vytáhne. 

Kurňa, už aby ten Jágr přestal hrát konečně hokej!