andulka01
že jo, vlčí máky jsou nej!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Ještě se naplevelím sem:

(ze zahrady od rodičů)
Vím, že tady plevelím s pracovními akcičkami, ale tento týden je to fakt výživný. Zítra jedu na další, organizuje kolega, jedu tam jen grilovat. Ale! Jedeme na rybařinu, trofejní rybník, kde jsou třeba třímetroví sumci, jeseteři, obrovský kapři. Nikdy jsem nerybařila, vůbec tomu nerozumím, ale těším se moc. Koupila jsem gumáky a pláštěnku a těším se že si odpočinu po víkendové, trochu adrenalinové akci. Tyjo, třeba chytím rybu ![]()
andulka01 To jsem zvědavá zda chytíš:-D. Takhle jsme jednou kempovali se sambem (asi dám do tipu na levnou dovolenou), jak jsem našla víkend na jižní Moravě v nějakém penzionu na konci prázdnin za já nevim, kolik to stálo, jako poměrně něco jo...a sambo poslední den storna řekl, že za tahle draho po ČR teda nejedeme a sbalil nás do stanu na nějakej rybářskej rybník, kde vedle nás byli mistři Slovenska....no nic nechytil, neměl ani jedinej záběr, chytal vždycky ráno než jsem se vypravila a pak do noci...takže nám to ,,ubytovani,, z lítosti zřejmě (nad sambovym neúspěchem a ježděním se mnou po výletech) dost vyznamne odpustili a platili jsme tuším něco mezi 150-250Kc za tři noci pro dvě osoby, stan a auto:-D.
Karja my jedem do chatek (jako jediná ženská mám svou jen pro sebe) k Jindřichovu Hradci.
Tip na levnou dovolenou
sambo taky nikdy nic nechytí, tak to o prázdninách na Vysočině zkusíme ![]()
Já bych i chytla, ale co s tím dál? Nezabiju nic a je mi to silně proti srsti, kamarádi jezdí rybařit do Norska a vozí strašně super ryby, ale to zabíjení nedávám já, ani manžel.
Kan Hele na těch sportovních rybnících to stejně poustis. To by mě nebavilo, ať se aspoň najím. Ono já myslím, že bys to zabila, ta ryba je taková neživá, pokud ti nebaví porcovat maso, tak tohle bys s trochou meditačního prodychání zvladla.
andulka01 Hele tohle bylo v Podyjí,skvěly startovaci bod na další turistické výlety:-D.
Karja na jednu stranu je to sportovní rybaření fajn, jako že se ta ryba nezabíjí, ale pustí.
Ale, je to přece taky živý tvor a když ji někdo stále loví dokola, určitě se ty ranky od háčků pár dní hojí a teď jich má třeba několik...já nevím, ale přide mi , že šťastná asi nebude.
Jako ať je šťastnej pes nebo kočka chce každý, to by se všichni přetrhli, ale rybka?
Pardon, muselo to ven. Znám někoho, kdo jezdí na tyhle akce a vždycky mě napadne, jestli přemýšlí i takhle nebo to jenom já. Asi budu muset někdy tnout do živého a zeptat se.
Catherinne vidim to stejně
Catherinne Viď, horší než ji jednou ulovit a sníst.
Catherinne Tak na tohle téma jsem i něco četla - a to v tom smyslu, že zranění po háčcích jsou obvykle tak devastující, že ryba stejně uhyne. Nedává mi to smysl - když ulovit, tak ať to poslouží dobré věci
.
Ještě k tomu zabíjení. Před mnoha lety jsme s partou kamarádů pekli prase. Dneska už je praxe jiná - koupíte už čuníka připraveného, ale tehdy jsme kupovali živé asi dvacetikilové sele. A na argument, kdo ho zabije a vykuchá, zareagovala kamarádka, že ona v tom má praxi - každoročně zabíjí o Vánocích kapra
!
Karja Porcovat maso mi nevadí, ale to usmrcení. Jednou jsem dostala živé pstruhy a byla z toho nešťastná, dokonce jsem si pohrávala s myšlenkou, že je vezmu k veterináři, ať je uspí. Situaci zachránil tatínek od synova spolužáka, kterej je řezník. Já jsem marná.
neco k tematu https://www.mrk.cz/clanek.php3?id=1724
viktorka_od splavu to je zaujatej a proto neduveryhodnej zdroj. pri zbeznem googlovani jsem nasla nekolik studii a metastudii, ktery tvrdi uplne neco jinyho.
Hanka H ja bych si prala, aby takove to domaci zabijeni nebylo mozny. je to v podstate tyrani zvirat.
Catherinne Jo, mně to taky přijde takový uhozený. Lepší je chytit a upéct. Ale ti sportovní rybáři ti zase budou argumentovat, že ji přece nechají žít. Sambo ani táta na to nechodí, jednou jsme jim dali nějakou poukázku na nějaký trofejni kapry a vyměnili to překvapivě za chytani netrofejnich pstruhů na pekáč.
Hanka H Já si myslím, že ty ryby ale neuhynou, to by pak nikdo neprovozoval to by bylo hrozně ztrátové. Ale stres to určitě je.
Lilly_Ku viktorka_od splavu Článek jsem sice nečetla, ale mrk je plnej pulblaznu, co si to budou obhajovat, to asi vážně nejde brát moc relevantně.
Lilly_Ku hele my si každoročně zabijime naše jehnata, a muž s tátou jsou tak sehrany, že jim každé jehne trvá asi 2 minuty. Jako jo, je mi jich lito, ale je to nejlepší cesta jak holkám ukázat, že maso se v obchodě nepestuje...
Lilly_Ku No jo. Ale na druhou stranu, myslíš že česká jatka jsou humánnější? Nemyslím si, ale nevyznám se v tom samozřejmě. Jen mi přijde, že pokud zvíře žije v domácím chovu a teď odhlidnu od nějakých strašných extrému zralých na kontrolu od veterinární zprávy, tak má většinou kvalitní život, s vazbou i na toho majitele, pak teda najde smrt z jeho rukou, nemyslím si, že by bylo to zvíře nějak více vystresovane, asi to teda chvíli před pozná, ale stejně mi to od klasických českých velkochovů přijde mnohem lepší. A jako rozhodně se neposuneme v blízké dobe k nějakým profesionálním malofarmam, aby se to dalo řešit takhle.
Karja tak i sambo, pokud chytí podměřečnou rybu, tak ji prostě pustí?
Kdyby to bylo tak devastující, že ryba vždy uhyne, toto by nemělo žádný smysl. Zas bych to nehonila z extrému.do extrému.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my