Myslím, ze je hodně důležité děti vychovávat tak, aby věděly, odkud se maso bere, ze to není jen nejaky plátek neurčitého tvaru zabaleny v igelitu v obchodě pocházející odněkud. Ze s jídlem se neplýtvá. Ze kvuli nám muselo zvíře zemřít. Mi prarodiče měli velkou zahradu, chlívek, kralikarnu. Chovali prase, Králíky, slepice, holuby, husy, občas kozu. Pro nás děti bylo normální dívat se na malé kralicky, jak rostou, trhat jim pampelišky a hrát si s nimi, pak jsme viděli, jak je deda zabil, stáhl a babička soupla do trouby, my je snědli, kůži ususili a prodali obchodníkovi, co je vykupoval. Naučilo mě to respektu. Maso mám rada, vegetarián ze mě asi nikdy nebude. Nesnáším ale vyhazování jídla a třeba i kupuju masné výrobky ve slevě par dni před koncem trvanlivosti prave pro tu záchranu daného produktu. Sportovní rybaření je mi proti srsti a můj muž to úplně nesnáší, vždycky říká, ze by tomu rybáři taky narval háček do huby a pak zase ven, jestli by pak rikal, ze je to v pohodě. Když byli kluci s nasima u kamaráda na rybníku, kde si chytli rybu a tu měli k večeři, tak proti tomu neměl vůbec nic.