Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online continuity
42741 příspěvků moje polička 08. července 2022 10:06

999 to vysvětloval kdysi Okamura (?), když měl ještě cestovku. Že Aziati cestují až doma. Cílem je obejít a nafotit toho co nejvíc a pak se doma kochat. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. července 2022 12:20

Mrakoplas Z Hronu mám podobný zážitek, jezdili jsme od 3 let s našima, pak každoročně s partou kamarádů. Tehdy bylo po deštích, Hron lehce zdivocely, ale lodě byly zaplacené, výstraha žádná nebyla. No, bylo to zlý, dva páry to předčasně vzdaly, my ostatní to nějak dojeli, ale o nejakem soulodeni, kecání a popíjení nemohla být řec, všechno jsme měli uklizeny a vesty měli i ty největší hauři. Na každém jezu nebo větších perejich se nám cvakly třeba 4 lodě ze sedmi. Takže buďto jsme se sami topili, nebo vytahovali kamarády. My měli navíc v lodi 40 kg psa ... blbejch situaci tam bylo několik, ale byla to jeste celekem sranda ve smyslu adrenalinové vzpomínky.

Druhej velkej prešlap byla voda v synovo 2 letech, myslím Lužnice, podcenili jsme vyber reky. Taky jsme jeli na vážno, vesty komplet, muže jsem nechala popíjet opravdu jen na žízeň, jinak jsem byla hysterická ... na prvních dvou větších perejich jsme se dvakrát cvakli, víceméně moje chyba, dítě sedělo uprostřed a já proste nebyla schopna překonat v krizový moment reflex otočit se na nej a chytnout ho, což nás samozřejmě otočilo. Takže jsem si vystoupila někde v polích a šla radši asi 5 km (bez cesty!) promáčená, s dítětem v šátku pěšky do nejbližší civilizace. Popravdě mám pocit, ze moje vodácká kariéra skončila, mrzí mě to, ale ten pohled na to malý telicko ve veste, jak mi ho unáší proud směrem pod strom už asi nevymažu.

Offline 999
19721 příspěvků moje polička 08. července 2022 12:26

continuity Je to pro mě divná představa.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. července 2022 12:52

MP Meri no to musel byt hrozny zazitok. Ja mam pred vodou respekt, nic s detmu radsej skusat nejdem. Este k tomu sme so sambom obaja typ panikar, hranicnym situaciam sa musime vyhybat.

Offline Vari
2208 příspěvků moje polička 08. července 2022 14:18

Ja uprimne nechapu, ze nekdo vleze na vodu bez vesty. Naposledy jsme jeli Vltavu na raftech i na palavach, pili jsme docela dost, ale i tak jsme meli vsichni vestu na sobe celou dobu a kazdej jez jsme sli predem omrknout a dole na sebe cekali a chytali se. V puberte jsem jezdila na vodacky tabory a odvahu vedoucich bych chtela mit, ja bych hlidat cizi deti na vode nechtela ani za nic.

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 08. července 2022 16:37

Neuvěřitelný se stalo skutkem! Moje máma si zítra vyzvedává děti na celý příští týden. Právě jsem zabookovala hotel v Pze - muž sice slouží oba dva dny, ale už teď mám v merku výstavy v UMPRUm, večer kino  nebo večeře, možná se stavím na skok k COSákům, v neděli se uvidím s kamarádem. Maluju si to všechno totálně narůžovo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2022 17:25

marieu super plán 

Offline stes
9124 příspěvků moje polička 08. července 2022 18:17

marieu ať to vyjde

Online continuity
42741 příspěvků moje polička 08. července 2022 18:28

Vari na vodácký tábor by deti jezdily, kdyby se jim nekryl termín se skautským. Na to svoje pevná pravidla, nejvíc jezdí na pramicích. Tam jsou sice rizika taky, ale trochu jiná, než na kánoích. 

A většina dětí tam na rodiče jako vedoucí. Rozhodně tam nejezdí cizí děti ve smyslu, že je nikdo předem nezná. 

Online continuity
42741 příspěvků moje polička 08. července 2022 18:31

Vari myslela jsem, že jezy se předem prohlížejí povinně? My jedeme třeba 12 lodí a běžně se tam čekáme. Je pravda, že dost často pomáháme nějakým chudakům, kterým zbytek ujel. 

Za ty léta, co jezdim s mužem jsme nestavěli asi 3x a to bylo tak, že muz ten jez znal, věděl, že je jednoduchý ( kartáče, lavice) a vody bylo akorát.

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 08. července 2022 18:33

stes děkuju moc! 

Online continuity
42741 příspěvků moje polička 08. července 2022 18:35

marieu užijte si to!

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 08. července 2022 19:37

Nesnáším smlouvání a licitace, ale poté, co předvedla moje banka se zvýšením úroku hypoték... Ještě měli tolik drzosti že mě požádali o hlas v soutěži "o dobrý bankovní ústav" (nebo tak nějak) - tak to už jsem nevydržela a napsala jim - doslova - že nechápu jejich drzost v této situaci... na to konto mi samozřejmě volali a nepěkným vydíráním a vyhrožováním jsem je dohnala ke snesitelný dohodě. Jasně že mají nějakej manévrovací prostor, ale dostala jsem se na akceptovatelný procento. 

Tak jsem sama na sebe pyšná, že jsem se nedala a lítou bitvu vyhrála (jde naštěstí už jen o malej doplatek, ale hlavně o princip!)

Offline Vari
2208 příspěvků moje polička 08. července 2022 20:04

continuity Nevim, jestli je to povinny, ale co jsem tak videla, spousta lidi to fakt nedela, proste jedou dolu, idealne bez vesty a s lahvacem v ruce.

Online continuity
42741 příspěvků moje polička 08. července 2022 20:08

Vari myslela jsem povinně, jakože automaticky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2022 20:49

continuity zrovna včera o tom někde mluvili, že by to měla být samozřejmost prohlédnout si jez. My to na táboře povinně dělali a samotnou by mě vůbec nenapadlo to neudělat.

Offline Janulik03
20162 příspěvků moje polička 08. července 2022 20:52

Tak teraz pre zmenu odleteli decka prec a nechali nam tu dva poklady , takze mam zas volno a budeme si užívať 

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 08. července 2022 22:49

Janulik03  víš jak jsem tady ukazovala moje dva hobitky. Tak v polovině září přiletí. Jejich rodiče se těší že nám je tady nechají a pojedou si trochu užít protože kvůli covidu nemohli ani oslavit svoje výročí. Já se tak těším!!!

Offline Karja
44478 příspěvků moje polička 08. července 2022 23:01

Manuka Ty jo, tak to ti moc přeju, je to dálka! A tvůj zeť je Čech nebo odněkud z ciziny? 

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 08. července 2022 23:11

Karja Zeť je australan. Hele už 12 let se dobře bavíme kulturními rozdíly. Ale já mám štestí proto že oba dva moji zeťáci jsou supr. Ten druhý je čech.