Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Karja
44454 příspěvků moje polička 06. února 2023 15:57

Evaeva No, ségra teď jedou a říkala, že děti do 10 let platí 10euro. V tom vidím tu výhodu, kamarádka teď byla v ČR a říkala že 9lety měl plnou cenu ale nevím;-(. 

Archivářka Já jsem mizernej lyžař, ale v Alpách se jezdí dobře začátečníkům, i mi to přijde méně nebezpečné, nepřišlo mi tam tak našlápnuto a ti lyžaři jsou tam spíš zkušení, takže to má pro nás nezkušené jen samé výhody 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2023 16:02

Karja je to jak kde. Někde děti platí, někde do šesti jezdí zdarma k dospělému,... Nám se nejvíc vyplatí bodovky zatím V alpách bysme momentálně potřebovali dva dospělé skipasy, což by bylo dražší, ale kdyby byli kluci třeba o dva roky starší, už se nám to vyplatí. Záleží taky na středisku, ale cena na kilometr je v Alpách určitě lepší. 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 06. února 2023 16:17

Evaeva Taky si myslím, že Alpy jsou i pro začátečníka velmi příznivé, o mnoho víc než tuzemské hory. Dostatek sněhu, spousta širokých modrých a červených sjezdovek, míň lidí, větší klid, bezpečné dojezdy ke spodním stanicím, většinou sedačkové lanovky. Poměr cena/výkon naprosto jasný. 
Ve většině větších středisek je i dostatek běžeckých a pěších tras, když člověk nevydrží na svahu celý den.

Offline Karja
44454 příspěvků moje polička 06. února 2023 16:18

andulka01 Jj a hlavně si to můžeš sjet třikrát a nahoře zůstat viset na terase nějaké hospody:-D To stojí i za ten skipas:-D

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 06. února 2023 16:26

Karja No vidiš, bych málem nezmínila to úplně nejlepší! Bombardino s espressem a talíř prosciutta na terase s výhledem na alpské vrcholky (a ne cenově fakt ujetý pivko a smažák v housce s výhledem na pleše a zátylky exhibů na Pláních)

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 06. února 2023 16:41
Reakce na andulka01:

Karja No vidiš, bych málem nezmínila to úplně nejlepší! Bombardino s espressem a talíř prosciutta na terase s výhledem na alpské vrcholky (a ne cenově fakt ujetý pivko a smažák v housce s výhledem na pleše a zátylky exhibů na Pláních)

​díky. To zní jako plán. Jednou to dokážu!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2023 16:42

andulka01 souhlasím, občas dost koukám na tu služby tady. O kvalitě sjezdovek a frontách nemluvě.

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 06. února 2023 16:58

Archivářka vidíš a to já se před jedním sjezdem na běžkách rozmýšlela, že se zuju, ale paní 70+ odvážně (a zkušeně) sjela, tak jsem se hecla a dala jsem to taky..!

Gatita jdi do toho! Mě rozjezdilo na sjezdkách až děcko, akorát, že už druhou sezónu jezdila líp než já.. Stále jezdím blbě, ale s nadšením..! 

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 06. února 2023 17:01
Reakce na andulka01:

​Tohle srovnání je ale naprosto přesné..!

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 06. února 2023 17:58

Tabea ja jsem sportovne zanedbana, ale dost toho lituju. Treba na kole jsem taky nejezdila, to az ted s detmi jsem se odhodlala. Ale ty lyze mi prijdou takovy nedostupny, je to vsechno daleko, je to drahy, snih skoro neni, v Cechach mi to prijde uplne nevyuzitelna dovednost. A do Alp bych v zime nejela, nemit muze nadsence a deti, co by se mohly naucit. Jsem se chtela ucit kdyztak s detma, ale syn na to byl nejdriv malej, pak byl kovid a meli jsme mimino, a ted je na to malej zas ten malej, a velkej breci, ze nechce.... lekce za 80 e uz mu jedna propadla, to si pak rikas, k cemu to je dobry. Muz je nadsenec a troelivy "trener" ale pokazdy (ehm konaly se dva pokusy) nejak ochori a my akorat tak tahame sanky za chalupou, nebo nekde hledam narychlo skolicku. A to jsou ty chvile, kdy me mrzi, ze neumim a ze s nima nemuzu podnikat neco vic alpskyho:) Hrozne obdivuju tady @rasaNori, co vsechno umi a muze deti priucit. Ja teda koupila par lekci aspon tomu triletymu. Toho to bavi hrozne, vydrzel pres hodinu dlouhou lekci s jezdil by doted. Ovsem fyzicky na to jeste nema, neukociruje ty boty a lyze ani do pluhu. Instruktor rikal, ze je na to jeste slaby. To jen k te diskuzi, co tu probehla o dvouletych detech na lyzich. Je to hodne individualni. Tomu nasemu se so strasne libi, ale letos se jeste nenauci. 

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 06. února 2023 18:18

Archivářka Jeď, Alpy jsou pro začátrčníka fakt ideál.

My se ségrou jezdíme od tří, otec nás tahal všude možně, přinejhorším jsme si ušlapali nějakou loučku u nás. Mamka lyžovala jenom jako dítě. Pak jsme začali jezdit do Alp a mamku přestalo bavit chodit na prochazky nebo sedět na terase, tak ji taťka koupil za 30! korun dřevěné běžky. Prý na ni vždycky v Itálii dost čuměli, když viděli, na čem jede. Pak nastalo naše nejhorší období, koupil se jenom jeden dospělácký a jeden dětský skipas a ta druhá dělala společnost mamce na těch běžkách. Když bylo mamce po 40., konečně jsme ji přerostly, ona po nás začala dědit vybavení a naučila se lyžovat. Letos bude rodičům 70 a oba jezdí i na sjezdkách, i na běžkách, jen to tempo je takové volnější.

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 06. února 2023 18:20

Gatita já na sjezdovkách taky neumím, jenom běžky a upřímně se v třiatřiceti už fakt bojím. Několik lidí v mém okolí si na sjezdovkách tak zrasilo kolena, že pořádne nemůžou dělat ani další sporty. Už to taky moc nevidím...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. února 2023 18:31

Archivářka Já jsem začala lyžovat, když mi bylo přes 30, předtím jsem na tom nestála. Naše rodina je běžkařská. Jeden den jsme jezdili někde u nás na Vysočině a potom hned šup do Rakouska a bylo to naprosto super. Na první ježdění nádhera, modré sjezdovky dlouhé, kolikrát jsou to třeba krásné lesní cesty a nebo naopak široké sjezdovky. Takže naopak tu cizinu velice doporučuju.

Starší syn je hyperaktivní, lyžoval výborně ve třech letech. Mladší poprvé na lyžích jen stál, sedl si jakoby na paty, vyhodil si koleno a tři roky lyžovat nesměl. Potom už nikdy nechtěl. Teď je poprvé v životě na lyžích, v prváku, zprávy zatím nemám. Víceméně s běžkama je to stejné. Starší s náma dal o víkendu 40 km, mladší o tom nechce slyšet.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 06. února 2023 18:34

Pro začátečníky je Itálie ideální - široké a mírné svahy. Akorát bombardino bych vyměnila za aperol spritz

Zimních sportů už jsem zanechala, ale kdyby byla někdy možnost, asi se nenechám dlouho přemlouvat. A kdybych měla za humny hory se sněhem, tak beru sněžnice nebo skialpy.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 06. února 2023 18:38

Archivářka jdi do toho, já začala, když mi bylo 35 a začalo mi bejt líto, že manžel jezdí s dcerama sám a jak o tom basnilimocměto.baví a miluju Dolomity

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 06. února 2023 18:51

Victoria ty jsou nadherny

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. února 2023 18:54

Gatita náš mladší by na to i fyzicky byl, ale totálně to nedává mentálně, že by se vůbec pokoušel lyže ovládat... Navíc se mu teda rychle mění nálady, takže nejdřív nechce, pak že jo, ale musíš hned vyjet a jakmile je nějaká prodleva, tak zase nechce.

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 06. února 2023 20:04

Vsem, co deti bojkotuji nebo jinak komplikuji lyze.. Dcera byla zasekla od cca 5 let, ze sjezdovat nebude. A v presvedceni vytrvala. Ale dala se premluvit na bezky, asi od 6 let a to ji bavilo. A az s hrozbou skolniho lyzaku se v 9 letech poprve postavila na sjezdove lyze, poslala tatinka s jeho radama do nekam, ladne naskocila na pomu, vyjela bez padu nahoru a rovnez bez padu a problemu sjela kopec.  Zaseknuti ji zustalo stran treneru, to ani za nic, ale lyzuje hezky, rekla bych, ze stejne dobre jako ty deti "od dvou na lyzich, od trech jezdi cernou". 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. února 2023 20:15

Pavlena Možná na to mají vliv i ty běžky. Já jsem taky na lyžích nestála a nedělalo mi to potom nijak problém. Sjezd byl úplně v pohodě, jen trochu potíž mám do dnes s kotvou, to zvládám jen s manželem.

Offline 999
19702 příspěvků moje polička 06. února 2023 20:17

Gatita Jdi do toho :-). Já si vždycky v Itálii někde na ledovci říkala, to je taková nádhera, škoda, že to nemůžou vidět moji rodiče, když jen běžkují.