Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. března 2023 07:52

MaeGandal ten si vytisknes na 3D tiskarne

Offline Pinot Noir
29756 příspěvků moje polička 25. března 2023 08:00

MaeGandal muž si myslí, že nás to nepřipraví o práci, ale že ti, kteří budou umět AI efektivně využívat, připraví o práci ty, kteří to umět nebudou. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 25. března 2023 08:14

Pinot Noir to asi jo. Muž zjistil, že nový job s AI bude 'prompt engineer',  ta osoba, která ví co napsat, aby vyšel správný výsledek, a myslím, že se na to začal připravovat

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 25. března 2023 08:15

Lamicka pravda, to jsem někde zahlédla titulek. Já bych radši stejně nějakou tearoom, tak to budu hrát na zážitky a ty dorty jim k tomu tisknout 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. března 2023 08:24

MaeGandal jo, to je myslim skvely napad. Idealne bez wifi a AI.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. března 2023 08:27
Reakce na Mrakoplas:

continuity a ja ze s nou chces hrat bingo

​Bingo s all inclusive

Offline Vari
2207 příspěvků moje polička 25. března 2023 09:04

Lamicka Ty se smejes, ale ja fakt premejslela nad tim, co muze v bingu znamenat zkratka AI, nejaka extraliga nebo tak? :-D

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. března 2023 09:58

Vari no praveze se smeju sobe

Offline continuity
42700 příspěvků moje polička 25. března 2023 11:42
Reakce na Pinot Noir:

MaeGandal muž si myslí, že nás to nepřipraví o práci, ale že ti, kteří budou umět AI efektivně využívat, připraví o práci ty, kteří to umět nebudou. 

​No to je hezky řečeno.

Navic já si myslím, že napríklad technických lidi a lékařů je tak zoufalý nedostatek, že nám to všem vytahne trn z paty.

Když AI bude schopna popovídat si s pacientem a provést základní rozvahu, jaké vyšetření jsou potřeba, tak jim to může ušetřit spoustu práce a zpřesnit diagnostiku. O těch zobrazovacích metodách jsem už psala, to se aktivně testuje, někde už i využívá a výsledky jsou více než pozitivní. A je přesnější než člověk, který může být v nepohode, unavený, nesoustředěny. A na základní popis snímku nebudeš čekat týden ale několik desítek minut.

Ale lékaře to o práci nepripraví zadného. 

Já bych se akorát bála být mizerný překladatel, který to dnes napere do Google translatoru, pak trochu posolicha ve wordu. Toto "povolání" fakt už nebude potřeba.

Online Karja
44442 příspěvků moje polička 25. března 2023 20:44

Mám zase nějaký videocall kvůli práci, a kamarád mi sám od sebe dal klíče a heslo na wifinu, ať si to v klidu vyřídím od něj a nemusím řešit, v kolik hodin a kam odvalit děti, prostě se odvalim já, to je nejjednodussi varianta. Je to můj nejlepší a taky teda jedinej kamarád:-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2023 20:46

Karja to je od něj hezké! A držím palce.

Online Karja
44442 příspěvků moje polička 25. března 2023 20:52

Evaeva Jo to je jen takové do počtu, to jsem si jentak zkusila něco trochu mimo. 

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 25. března 2023 21:08

Karja dobrý kamarát. A ty nezabudni zatiahnuť zavesy.

Online Karja
44442 příspěvků moje polička 25. března 2023 21:16

Janulik03

Jo, budu schválně odemykat hrozně dlouho a různě se pro něco vracet, bohužel se obávám, že to nikoho nezajímá:-D. 

Offline Janulik03
20154 příspěvků moje polička 25. března 2023 21:21

Karja tak hlavne nech ti dobre dopadne pracovny hovor

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. března 2023 21:35

Karja to by ses divila. 

Drzim palce

Online Karja
44442 příspěvků moje polička 25. března 2023 22:00

Candance Janulik03 Děkuji, ale je to dost mimo obor a uplně nepodstatné, šetřte palce. No jasně, tak dobře, tak já zatáhnu i závěs i žaluzie, zaparkuju tam autem, něco vynosim, zaleju venku keře....No aby si spíš nemysleli, že dělám do úklidových služeb:-D. Přesně na ty by mě spíš odhadovali než na jiné:-D. .  

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 26. března 2023 08:39

continuity nebála bych se o práci kvůli AI, ale nejsem si jistá, jestli bude lidma využívaná adekvátně. Mně se kupříkladu už teď nelíbí, když monitorujeme na sále rodičky telemetrií, takže porodní asistentky nemusí u probíhajícího CTG chodit co chvilku sledovat na box záznam na pápíru. Mají ho na monitoru u psacího stolu. A to se má do praxe zavádět počítačově hodnocené CTG, což je vždycky jen hodnocení křivky srdečních ozev dítěte, což je ovšem relativně nepřesná metoda s dost vysokou falešnou pozitivitou- je ovšem jediná, kterou máme k dispozici. Rozhodování je vždycky samozřejmě na člověku, ale už teď s tou telemetrií vidím, jak se ty monitory kolikrát hodnotí za rohem u monitoru a ne u lůžka, u té rodičky. Nebo jako když nám udělali JIP pokoj pro matky po sekcích s monitorem vitálních funkcí svedeným k pultíku sester- párkrát se stalo- že při stále ještě dobrých funkcích na monitoru nějaká matka začla pomalu, ale jistě krvácet do postele. Nějaká lidská bytost nakonec opravdu vždycky musí vstát a včas odhrnout peřinu...

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 26. března 2023 08:52

Tak a teď jsem se rozepsala o práci a při tom jsem sem přišla říct, že jsem měla včera naprosto neuvěřitelně fantastickej den! Začlo to tím, že jsem jako někdy před 20ti lety přespala s mužem v práci (dělávala jsem když jsem byla ještě na VŠ a nechtělo se mi být bez něj a měli jsme třeba program na volný den), ráno jsme sk zašli na snídani nakonec do IF café do Werichovy vily, vejce Benedikt a prosecco included, svítilo Slunce, hrozně dobře se tam sedělo za těmi velkými okny. U nás jsou ještě holé stromy a keře, ale v Praze už je jaro vidět víc. Pak procházkou po Karlově mostě, kde ještě nebylo přelidněno, obligátní návštěva knihkupectví ve Spálence- muž sehnal v místním antikvariátu dva díly Pamětí Václava Černého- přesně ty dva, co mu chyběly a nemohl je roky sehnat. Pak jsem si nechala přistřihnout vlasy (poslední střih se úplně nevyvedl, konečně jsem spokojená), cestou do Dlouhé jsme šli přes místo, kde jsme se poprvé viděli, vzpomínáme na to pořád.. dali jsme si rychlý oběd a vraceli jsme se na Malou Stranu do Kunsthalle na Bohemii, konečně nám vyšlo se tam podívat, a z výstavy jsme se vrátili domů přesně na čas na objednanou saunu. Úplně boží den to byl. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. března 2023 08:57

continuity na ChatGPT stačí jenom zaregistrovat na vyzkoušení? Případně můžeš prosím doporučit dobrý zdroj informací? Děkuji