Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 29. března 2023 23:15

Evaeva no když čtvrtletní písemku z matiky napsala za tři, tak mě ta pýcha trochu opouštěla.

Ale psali prý opravu a ta se už povedla. Ji to kazí hlavně čeština a zemepis, tu matiku mají sice hodně těžkou, ale tak kvůli tomu tam šla. 

Online Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 29. března 2023 23:32

Náš vnuk na základce olympiády z matiky , a teď na střední druhý ročník málem propadá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2023 23:49

continuity víš co, to jsou taková období. U ní je teda blbé, že jí vysvědčení ovlivňuje přijímačky. Ale bude to dobré, uvidíš. Moje ségra svého času nosila čtyřky, kolikrát to vypadalo i na propadnutí. Akorát že my byly na osmiletém, takže stačilo postoupit. No odmaturovala v pohodě, i tu vš má.

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. března 2023 07:10

prďola

Tomu neunikneš

Až to dozkoušíme všechno, tak to tu zavalím spoustou rozporuplných názorů, a i když nám to dělá velkou radost, tak už to dám do správného vlákna.

Online Gatita
8591 příspěvků moje polička 30. března 2023 07:42

continuity ta je sikovna! Ja se v tom, jak dnes vypadaji prijimacky, sice vubec nevyznam, ale rekla bych, ze kdyz je dobra na matiku, tak se cestinu a zemak nejak v pripade nouze nadrti:) Horsi by to bylo obracene, kdyz je zanedbana ta matika, nebo na ni neni uplne talent, dohani se to hur.

Jsem zvedava na syna, zda se mi, ze bude docela sikovny (urcite lepsi nez ja), spoustu veci "vidi", zatimco ja musim lopotne premyslet a vizualizovat si to, ale zas ma prisernou pamet a odpor k jakemukoli nabyvani poznatku, tak si vubec nedovedu predstavit, jak bude casem fungovat ve skole, az se zacnout vic ucit (ted je v prvni tride). Ale porad si myslim, ze kdyz jde ta matika, to ostatni se podda.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 30. března 2023 07:48

continuity šikovná!

Gatita souhlas, mně matika nikdy nešla, chodila jsem na doučování, konzultace, stejně to nešlo. Z humanitních předmětů jsem měla jedničky bez námahy, co mě nebavilo jsem se nadrtila, ale matika mě potrápila strašně. 

Online Gatita
8591 příspěvků moje polička 30. března 2023 07:54

Lamicka presne, na matiku jsem se ucila bezkonkurencne nejvic ze vsech predmetu, ale stejne zadna slava. A spousta stresu kolem.

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:01

continuity Všechno nejlepší, je to super relax, že jo!

Dadoo To je dobrá matematická úloha, už ji dávám dětem!

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:10

Tak Betty Můj poloviční syn s matikou bojoval celou základku, na gymplu měl i trojku, pak se to zlomilo a nakonec ji studuje na VŠ.

continuity Je dobrá! A držím pěsti!

Gatita Souhlasím, že matika je hodně důležitá, hlavně naučí i nějakému logickému myšlení. Tady na ni dbají hodně, vlastně to byl jediný předmět, ze kterého děti dělaly přijímačky. 

Mimochodem, syn teď třeba dostal domácí úkol, který jsem sice pochopitelně snadno vyřešila, ale pomocí rovnice a ty ještě nebrali!

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:23

Gatita

To je taková dosti naivní představa, že když jde matika, ostatní je lehké. Zajímavé, že to mají lidé, kterým matika "nešla" ;)

Hlavně je na palici venovat zvýšené úsilí něčemu, co ti nejde, nebaví tě to, místo toho být excelentní v tom, kde máš nadání, aby človek uspěl alespoň průměrně. 

Evaeva no, kdyby byla na tom gymplu vůbec to nehrotim, nějak by už zmaturovala. Loni poslední dítě, které se dostalo, mělo počet bodů 109 z maxima 125. Průměr známek bez výchov a druhého jazyka tak kolem 1,27 a prijímačky na 42 a 46 bodů z 50. Letos je těch dětí ještě víc, co bude příští rok, ví bůh. Ty olympiády tam má nějaká cca třetina?

Fakt zoufalství, na gympl mají momentálně v Praze problém se dostat i fakt nadané deti. To čo člověk slyší všude na sítích a ve zprávách není brek rodičů, kteří mají přemrštěné očekávání od svých potomků, ale reálny společenský problém. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 08:42

continuity no druhé ségře je 14, ale ona už má taky vystaráno:). Ale tvoje dcera je chytrá s dobrým rodinným zázemím, určitě to dobře dopadne.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:47

continuity sikovna holka

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:54

Tak Betty Já si myslím, že se může klidně doma neučit. Mě třeba matika nikdy nebavila a jako vůbec jsem na gymplu nemohla pochopit, proč bych se měla před písemnou učit něco co mě nebaví:-D. Ten prospěch mě teda pak donutil, že je lepší se před písemnou na to mrknout něco propočítat. Možná se prostě doma jen nepřipravuje.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 30. března 2023 08:56

Garfie bez rovnice si to predstav naplneny kosteckama, 1x1x1 cm. A ubiras po vrstvach z velky a plnis je do malejch. Z velky uberes v jedny vrstve 120 kostecek a v malejch naplnis v jedny vrstve 70 a 30, tj. 100 dohromady. A delas to tak dlouho, az mas ve vsech nadobach tech vrstev stejne. (A protoze nejblizsi nasobek 120, aby ti vysly rovny stovky, je 5, uberes 5 vrstev z velky a overis, ze to klaplo :)

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:00

moora Ano, děkuji pěkně, malej Garfie mi to vysvětlil.  

continuity No jo, to zaměření na to, co mi nejde je obecně dost problém českého školství. Je jasné, že základ mít musíš, ale často se to přehání. Pak jsou z chytrých dětí průměrné, přesně jak píšeš.

Online Tak Betty
6089 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:02

Karja no teď sám usoudil, že bez doučování to nepůjde. Chodí od pololetí, tak snad to půjde. 

Offline Pavlena
6908 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:41

Garfie já nechápu zadání.. Jakože rozliju na 3 díly se stejnou výškou hladiny a mám zjistit jednotlivé objemy?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. března 2023 09:49

Pavlena Myslím, že to co zbyde z kontejneru A

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2023 09:50

Karja já do teď nechápu, jak jsem mohla vystudovat:) Pro mě je to šílené utrpení učit se něco nazpaměť, ještě když mně to nebaví. A potenciální jedničky nebyly dostatečná motivace.

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 30. března 2023 10:28

Pavlena Jo, musíš to rozlít tak, aby ve všech třech byla hladina ve stejné výšce a pak spočítat, kolik jsi musela ulít. Ale mladej je v páté třídě!