Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline andulka01
12778 příspěvků moje polička 08. června 2023 11:16

Kan to já nevím, byly tu dřív než já :-) poznám to nějak? Ale jsme v lese, tak tipuju lesní doplněné o zdivočelé zahradní kultivary. 

Offline Aranel
6538 příspěvků moje polička 08. června 2023 11:50

rozarka N. Richard Nash - Cry Macho

(komu to připomíná film s Eastwoodem, připomíná mu to správně)

Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 08. června 2023 12:57
Reakce na Kan:

andulka01 Vivat Medard! Jo ten déšť je úplně super, na zahrádce je to hned vidět i když zaléváme konvou, není to ono, příroda to má vychytaný dobře.

​jako jsme v radostným vlakne, ale až na ty zasraný slimáky

Offline andulka01
12778 příspěvků moje polička 08. června 2023 13:51

Potrefenáhusa tak jistě... kopr mi prostě není souzený, ty tři zdravý sazenice šly do ...kopru

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 08. června 2023 16:44

Aranel doporučím mužovi, ten má Eastwooda rád.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. června 2023 17:27

andulka01 Já to taky nepoznám, vzhledem i chuťově se mi zdají stejné, akorát ty lesní budou odolnější na vymrznutí, bych řekla. A to se stalo asi i mámě, možná maj ty měsíční trošku větší úrodu, páč jsou na to vyšlechtěné.

Potrefenáhusa No slimáci. Teď jsem sledovala na zhrádkářským fb pokus hubení Vanishem Slug a nějakým bio granulátem. Bylo to docela zajímavé, měli je ve sklenicích s listím a těma peletkama a pozorovali za jakou dobu bude a zda vůbec nastane úhyn. Jinak moje máma tvrdí, že jednou budem těm slimákům lízat zadky, protože prý v tom slizu je léčivé něco. Vědci říkali z Chille a moje máma. :D 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 08. června 2023 17:37

Kan lecive nevim, ale tozhodne je ten sliz mimozemskeho puvodu. Nejde to umejt nicim a vyzralo mi to spinu za nehty.

jinak teda slimaci strasny strasny strasny - stahuju to z kytek jak boruvky hrebenem, zere to i mahonii. Afrikany, kosmatce, janeby ukousany vrsky s poupatama, lewisie, hosty, routa, oregano, bazalka, lupiny, floxy, santa, vsechno, vsechno, vsechno. Z himalajsky lilile jsem je starala klackem, jak byli zavrtany v ty bazi, rostlina za bratru 400 káčé...

Online dzizisketa
8910 příspěvků moje polička 08. června 2023 18:42

Já zahradu nemám, takže slizáky neřeším, zato mám doma jógamatku, na které se mi dnes po dloooooooouhé době povedlo udělat stoj na hlavě! Sice u stěny, ale ta nebyla nakonec vůbec potřeba. Vsadím se, že příště už to zase ale nevyjde

Offline černá káva
2114 příspěvků moje polička 08. června 2023 19:35
Reakce na dzizisketa:

Já zahradu nemám, takže slizáky neřeším, zato mám doma jógamatku, na které se mi dnes po dloooooooouhé době povedlo udělat stoj na hlavě! 

To nemá chybu. Pěkná tečka za debatou.

Offline andulka01
12778 příspěvků moje polička 08. června 2023 21:09

Přijela jsem celkem brzy domů, Vendelín i Zrzavej na zahradě, všechno poporostlo, v jeteli několik čmeláků, lesní jahody do dvou dnů ke sběru. V ulici jsem nasbírala bezinky a dala sušit do sítě - mám provoněný celý byt, intenzivní a optimistickou vůní bezinek.
Nedělá to nějaký parfumer, to bych si koupila?

A teď tiše zpívají ptáci, všechno zpomalilo, ztichlo, lesní čtvrť

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 09. června 2023 02:09

Potrefenáhusa Už to tu nebudu číst, loni jsem našla jednoho, letos i v mojí japonské minizahrádce čtyři!!! Jsou teda naštěstí hrozně pidi, ale dělá se mi špatně při představě, jak teď vypadá zahrada doma....

Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 09. června 2023 06:36

Garfie mne ty velký zajety kytky moc nelikvidujou, ale cokoliv novyho koupit je strasnej zmar a vyhozeny prachy 

Offline andulka01
12778 příspěvků moje polička 09. června 2023 09:12

Potrefenáhusa jo a nebo jet něco od semínek, sotva to vystrčí lísteček, je tam kobercovej nálet slimáčí. 

Dotaz na zkušené - koupila a zasadila jsem hlízy slézových růží a stále není známka růstu. Mám je odepsat? To samé zvonek klubkatý (na ten jsem se moc těšila )

Offline Pinot Noir
29741 příspěvků moje polička 09. června 2023 09:14

Potrefenáhusa jo, a nebo to pracně vypiplat ze semínek a pak to slavnostně zasadit do záhonu... Můžu mít na čele "krmič slimáků"

Offline Pinot Noir
29741 příspěvků moje polička 09. června 2023 09:15

andulka01 než jsem to dopsala...

Offline Blanka
příspěvků moje polička 09. června 2023 09:41

Slimáci - slizňáci je každoročný  mor aj na našej malej záhradke. Vlani mi  po presadení z debničiek  do dvoch - troch dní   k o m p l e t  zožrali pekne vzrostlé priesady  zínií, starostlivo vypiplané od semienka .Tento rok som bola v strehu, nevysadla som všetko odrazu, denne som cnodila na záhradu tie potvory likvidovať, sypala som okolo rastliniek kávovú sedlinu a dosádzala som nové na miesto tých obžratých a tak mi niečo predsalen prežilo. Ale dostal ma jeden vypasený jedinec, ktorého som našla v truhlíku na balkone! Ako sa ten tam dostal ? Ako dlho trvá, kým takto dorastie, veď  pozerám kvety každý deň, včera tam nič nebolo a dnes ..... ?

Offline Kokoska
34614 příspěvků moje polička 09. června 2023 09:47

Letos, poucena lonskym rokem, jsem kolem nasazene petrzele a celeru nasypala modre granule. Ovsem zapomnela jsem, ze ty bestie zerou i kytky. Z nekterych zbylo par pahylu, jsem zvedava, jestli to obroste. Neco jsem dosadila a granule rozhodila, zahon je oslintany, ale zatim kytky dobry. Nasi slimaci jsou obzvlast mazani, ve dne jsem tu zadneho nevidela!

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 09. června 2023 09:49
Reakce na andulka01:

Přijela jsem celkem brzy domů, Vendelín i Zrzavej na zahradě, všechno poporostlo, v jeteli několik čmeláků, lesní jahody do dvou dnů ke sběru. V ulici jsem nasbírala bezinky a dala sušit do sítě - mám provoněný celý byt, intenzivní a optimistickou vůní bezinek.
Nedělá to nějaký parfumer, to bych si koupila?

​Celkem detekovatelnej černej bez je v mým oblíbeným 24 Faubourg, jinak: https://www.fragrantica.com/notes/Elderflower-140.html

Taky se chystám na sběr, ale nebudu sušit - bude sirup!

Offline andulka01
12778 příspěvků moje polička 09. června 2023 10:05

barbucha Díky! Přítel by chtěl limču, ale asi na ní nemám odvahu

Offline andulka01
12778 příspěvků moje polička 09. června 2023 10:18

Kokoska taky jsem nakonec skončila u modrejch granulí, fakt nerada, ale sběr slimáků nepadá v úvahu. O víkendu jsem zasadili papriky a rajčata, uvidíme je za další týden.
Zatím sežrali 80% sazenic okrasných slunečnic, komplet kopr (na všech třech zahradách), půlku hvozdíků. Sasanky olezli, ale asi jim nechutnaj. Jo a Hokkaido, ta jim evidentně chutná dost, ale to jsem snad těma granulema zachytila.