No my do toho parku chodíme, abychom se trochu prošli, případně si dali v Kastrolu na zahrádce nějaký to občerstvení
Jinak mají ve vnitrobloku taky hřiště, ale to je prostě hned za barákem...
Co Vám dnes udělalo radost.?.
barbucha my tam chodili za kovidu právě že tam není hřiště. Jinak nechodíme jen za barák, spíš podle toho, co chci vyřídit. Ale rajón máme jiný, bydlíme na Lukách.
Evaeva muj syn stravil v krovi podstatnou cast detstvi, tenkrat bezne deti chodily samy ven a kluci meli v krovi na strani pred barakem bunkry. To jsem prijela z porodnice s dcerou, synek prisel ze skolky, ja cela dojata mu ukazuju sestricku a slysim Hm... a muzu s klukama do krovi?
Kokoska syn to zřejmě zdědil od tatínka, ten prý trávil v křoví pobyt se školkou na zahradě
On to fakt miluje, teď na jaře u nás toho dost posekali, i těsně nad zemí, a on to skoro obrečel.
Udělala jsem si před rokem profil na MyHeritage a zjistila, že jednu celou větev z matčiny strany za mě někdo odmakal a většinově jsme v půlce 18. století. Je to celkem borec, já v těch církevních matrikách stěží najdu konkrétní řádek, když už teda vím, že na té stránce je. Musím mu časem napsat.
Je teda dost sranda, jak se některé jména opakují a jak se v průběhu jet měnil pravopis, i když za výslovně rodinné považována nejsou.
Tak ja som bola vždy vášnivý čitateľ, za celý život som nedocitala možno 5 kníh, inak poctivo vždy všetko, ale prvé 2 roky synovho života som čítala max letáky. Malo deja aj postáv, nič moc zápletka, ale to bolo jediné, čo sa dalo.
continuity To je hezký!
My se do druhé poloviny 18. století dostali jen pomocí rodných listů, co máme doma! Taky bych se na to měla vrhnout....
continuity pomaličku se objevují aplikace, které staré písmo přečtou. Pak už si v matrikách počte každý.
A archiváři s x semestrama paleografie nebudou mít co žrát ![]()
continuity Tak to je super! Moje tchýňka si taky nechala něco takového vyrobit a dala to všem svým dětem. Nevím teda do jakého století se dostali, ale překvapilo mě, kolik tam bylo svobodných matek. Ten kdo ji to tvořil lovil prý v katolických matričních knihách, nicméně číst asi neuměl, potože moje příjmení za svobodna pěkně zprasil.
continuity My máme takovýhle rodokmen z manželové strany, kdy půlku pohledal tchán až do roku 1800. Překvapilo nás, že spousta žen porodila a žila v nějakých domovech pro svododné matky
. A přitom bys řekla, taková hogofogo rodina, teď.
Z mé strany je kupodivu nejvíc zmapovaná gruzínská část rodiny. Tam máme rodokmen až kdoví kam a tak jsme zjistili, že ty kořeny máme gruzínsko arménské a nastudovali díky tomu i historii o stěhování z Arménie.
Můj muž má z jedné strany zpracovaný rodokmen až do středověku - jeho předci se drželi v rozmezí několika vesnic. Pamatuju si, když jsme spolu začali chodit, jak mi to ohromně imponovalo, jako ty jo, on má předky až ve středověku! No pak mi to došlo, samozřejmě.
Kan Renusatko Já jsem se výrobou rodokmenu z jedné strany bavila na mateřské, dostala jsem se k roku 1742, kdy se nějaký předek přistěhoval z vedlejší vesnice. To teda otec tězce nesl, myslel si, že tady jsme od furt. Je to celkem v pohodě, matriky už jsou všechny online. No a otec si nechal udělal rodokmen, tu mužskou větev a tam se dostali na začátek 17.stol. Ovšem žádné překvapení se nekoná, pořád domkáři, kteří se za těch několik set let vyšplhali do kopce a pak se skutáleli k nám do roviny.
Kan Něco podobného vlastně vyrobila moje máma! Vyrobila nám takový rodokmen/knihu, jen kam její paměť dosáhla (ale i tak, její prarodiče se narodili v 19. století), ale zase to má přidanou hodnotu o nějaké historky a vzpomínky. Nadělila nám to jako dárek ke svým kulatinám.
brrr tak u nás se cestovalo pořád
. Z Arménie do Gruzie, potom do Radešínské Svratky, Poličky a teď Brno a Praha.
Manželova rodina Praha a okolí, proto možná ty svobodné matky. To asi zase hodně překvapilo tchána. Tak oni možná v rodině nějakého význačného předka mají, ale neví to
.
Garfie To je krásný! Naši to taky mají oba, dokonce jeden synek z gruntu si vzal posluhovačku ze zámku a prvorozenému byl za kmotra ten hrabě u kterého sloužila a prý byl kmotr velmi štědrý! Levobočků máme teda v rodokmenu taky hodně. Akorát teda moji předci to přiznávali, ti manželovi páchali sebevraždy a tak různě, záhadně. Kdo ví, jaký genetický koktejl nám koluje v žilách.
Digitalizace je ve zpřístupnění matrik a písemných pramenů vůbec naprostá revoluce!
Když jsem v devadesátkách nastoupila do práce, ještě jsme předkládali matriky pouze na badatelně - platilo se za to kolkama.
A také jsme tehdy jako státní instituce rodokmeny dohledávali, za peníze. To už dneska dělají jen komerční genealogové. Ty dohledané matriční záznamy se přepsaly na stroji a posílaly poštou. Vždycky jsem pracně dohledala cosi, nadřízený mi to zkontroloval, červeně proškrtal a mohla jsem začít znova.
Udělala jsem si před rokem profil na MyHeritage a zjistila, že jednu celou větev z matčiny strany za mě někdo odmakal a většinově jsme v půlce 18. století. Je to celkem borec, já v těch církevních matrikách stěží najdu konkrétní řádek, když už teda vím, že na té stránce je. Musím mu časem napsat.
Je teda dost sranda, jak se některé jména opakují a jak se v průběhu jet měnil pravopis, i když za výslovně rodinné považována nejsou.
Já na tebe mám dotaz, koukla jsem do té aplikace a zjistila, že někdo z jedné větve rodiny, ten rodokmen taky má celkem zpracovaný (od mého pradědečka). Je nějaká možnost to připojit ke svému?
já jsem si kvůli tomu zaplatila tu lepší verzi, protože všechno nešlo propojit v bezplatné. Bývají na to akce, pak to stojí třeba tisícovku.
Pak to jde, pokud najde aplikace společnou osobu, tak potvrdia shodu a můžeš ty lidi naimportovat po jednom, prípadne i jen některé údaje, nebo celou větev jako celek.
continuity kterou z těch lepších verzí? Prémium, premium plus nebo kompletní? Díky! Koukám na to pro babičku.
Kan já bych tipla, že vám v žilách koluje ten hrabě, co šel za kmotra ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my