rasaNori mne to teda prislo genialni a uvitala bych dalsi takovy trasy, kdekoliv. jestli si na to prirazili nejakou stovku me neurazi, vic to rozhodne (loni) nebylo
Co Vám dnes udělalo radost.?.
viktorka_od splavu pokud je prostřední chata Kamenitý, tak tam spíme..
Já jsem teda dost plánovač, mě to baví, chci to mít po svém. Pán se lehce durdil, tak nevím.. ![]()
Mmch, mám v záloze bezvadnou Fatru, ta byla do detailu i s vlakovými spoji z Brna (neb ne okruh), ale zůstala nevyužita... ![]()
rasaNori asi tak.. Ono si to zájemce najde, ale mě to moc připomíná zájezd ROH. (vím, přeháním)
a chtel to naplanovat sam nebo proc?
Fatru bys mi mohla ukazat? siim? ja bych vyuzila stopro!
rasaNori viktorka_od splavu nefunguje mi odkaz na ten přechod. Ale ty předpřipravené trasy ubytováním nebudou žádná novinka, viděla jsem něco takového pro Rakousko. Pro někoho kdo nechce plánovat a obvolávat chaty, je to dobrá možnost.
Udělalo mi radost čerstvě odstehované dítě, které mi tento týden poslalo víc zpráv než za uplynulé dva roky.
Některé vztahy prostě potřebují vzdálenost :)
bublifuk opravila jsem, je to http://prechodbeskyd.cz/
mi teda prislo vyborny i to, ze jsme nikde necekaly, nehrabaly obcanky z batohu atd, proste uz s nama pocitali, rovnou soupli klice a veceri, doplatily jsme akorat nejaky to pivko navic, rano snedly snidani a sly:-)
to jednotlivy planovani bylo peklo, nekde se snidani, jinde bez, check-in v urcitou dobu, na jednom miste dokonce zavrena hospoda vecer=po dlouhe tezke strece hledani nejake vecere o dalsi kilaky dal, fuuj
jo na jedne staci taky rano nesla elektrika, takze platba jen v hotovosti a ani nevedeli kolik
a to jsme sice hotovost mely, ale fakt do hor, tady jsme pocitaly s kartou pac to byl normalni hotel pres booking:-)
viktorka_od splavu asi se citil malo chlapsky, ze jsem to zaridila. Ale jako byl v zahranici, tak jsem se chopila no..
Fatru ti poslu pres whatsapp, ale teda bylo to planovano s ne uplne zdatnyma pubertackama, pro tebe to bude moc zevl asi...
Pavlena rada si zazevlim![]()
Pavlena Já celkem ráda plánuju, ale letos už jsem plánovala Tatry a Maltu a na příští rok už řeším Slovinsko. Jeseníky jsem teda přenechala s tím, že vím, kdy mám stát na vlakovém nádraží a víc už jen kde spíme.
Zatím to vypadá, že počasí ještě vyjde, tak se těším. Já jedu s partou z práce. Některé znám a některé ne, tak asi vím, co čekat.
Pavlena Ty jo, ty neleníš, držím palce ať je to pěkný vikend;-)
Snad nevadí, že tady zase plevelim...včera po práci, šla jsem najisto, ale že budu muset vytáhnout ještě tašku, to jsem nečekala.
košíček jsem vysypala mamince, ona je celoživotní houbarka, to jsem zdědila po ní. Ale do lesa už nemůže. Proto znam holubinky a sbírám muchomůrku sedivku, která vypadá jako muchomůrka tygrovaná -jedovata. Houby miluje a podělila se se všema sousedkama.![]()

tv Ty kráso, to je úrodička. U nás teda zatím útrum. Z těch holubinek mám osobně velký strach a teď ve zprávách říkali, že za poslední dva týdny se v cz otrávilo už 7 lidí houbama. Což je teda docela hodně.
viktorka_od splavu muzes treba jit z Blaniku na Rip. Sedm etap. Krome useku do Sadske, ktery vede Polabim to jsou moc pekne etapy. https://www.cestaceska.cz/
Dalsi krasna trasa je Malerweg v Saske casti Ceskosaskeho Svycarska.
Kan z holubinek je jedovatá jedna, ta je červená. Problém je většinou muchomurka tygrovaná. Což já třeba nechápu, že si to někdo splete s ruzovkou. Tady platí, co neznáš, to nesbirej.
tv a i ta jedovatá je pálivá?
Mě to máma učila takhle, já je sice nesbírám, protože ty dva druhy, co se sbírali u nás, tady nerostou, ale nám z nich rada polévku.
Ač to nechápu, tak spousta lidí sbírá houby, které pořádně nepozná. Pak jsou večer ve zprávách. Teta dělala na dětském JIPu a jednou tam měli dítě, které babička otrávila smaženici, ve které byly tři(!) různé druhy jedovatých hub. Ač ona sama houby sbírá, pro toto fakt neměla pochopeni.
continuity jojo, jedovatá je pálivá. Myslím, že Kanmá spíš strach z muchomůrek. Tam je tygrovaná, zelená, citronová.
tv tak růžovku/masáka poznám i já, blb: i mladá má sežranou tu kulatou nohu v zemi a je růžová na lomu... ne? holubinky sbírá moje mamka a já jí věřím, ale sama si na ně netroufnu - mám takovej pocit, že čeho je hodně, to nemůže bejt jedlý
tv tak růžovku poznám i já, blb: i mladá má sežranou tu kulatou nohu v zemi a je růžová na lomu... ne?
Sezranou? Jakože cervikama? Nebo myslíš, že nemá kalich jako muchomůrka zelená třeba? Dobré rozlišovací znamení je prstynek-ma tam vroubky, stejně jako muchomůrka šedivka. Muchomůrka tygrovaná má prstýnek kolem nohy hladký.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my