Archivářkadíky moc. Ano katolícke matriky. Nebude to snad tak strašné byly to tři malé vesnice, tak 2 deti měsíčně. Chybí mi i nějaké sňatky, tak to vezmu z jedny vody.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Kan no u nás je to teda obráceně, děti jdou až v pondělí a muž má HO. Takže jsem jediná, kdo ráno vstával.
Archivářka Tak to ti posílám děti na výchovu;-)
Hezky pěkně. Pak že je monarchie k ničemu ![]()
continuityDíky tobě mám dobrou zábavu a strašnou výhodu, že moje rodina se pohybovala celá staletí v jedné dědině a okolí a ještě je tam digitalizovaná matrika. Jen teda přeluštit ty zápisy
.
To mamčina strana je horší, ona ani neví, jak se jmenovali její prarodiče. Zaujalo to i kluky a tak luští celá rodina.
barbucha
Dobrý!!
Mám radost, že se mi podařilo porazit sedmihlavou saň a objednat noclehy pro přechod Beskyd. Teď ještě aby spoluvýletník nebyl k*ot a můžu se začít těšit..![]()

tv jů, to by mi taky udělalo radost!
tv sběratele holubinek obdivuji
, já se se držím hřibovitých hub a žampionů ze supermarketu ![]()
SunEclipse To nejsou holubinky
, možná jednu vidím.
Pavlena My jdeme za 14 dní na přechod Jeseníků. Spolucestovatele znám, tak vím, že bude hodně veselo
a těším se.
Renusatko jsou tam vidět tři holubinky, ty zelené. Jinak růzovky a lisky, kozáci samozřejmě.
tv sběratele holubinek obdivuji
, já se se držím hřibovitých hub a žampionů ze supermarketu
To je holubinka nazelenalá a je, tedy pro mě, dost vzácná. Když najdu jednu, jsem doslova šťastná. Teď jsem jich našla tak patnáct? Oloupat aspoň trochu klobouk, na sádlo kloboukem dolu, kmín, sůl. Pustí to výbornou stavu, tu vybírat lžičkou. Až se to usmaži, sníst na chlebu..lahoda prostě. Až ji potkáš, vem ji, nemůžeš se splést.

tv Já jsem si myslela, že je jich tam víc stejných, ale jen ta jedna je taková jasná, ty ostatní takhle na fotce bych si nebyla jistá. ![]()
tv ty mi děláš chutě. My teď na houbách sice byli, ale že dvou pokusů máme asi pět nic moc hříbků![]()
tv no když se podívám třeba na obrázky holubinky trávozelené, tak se bojim, že se rozhodně splést můžu..mykolog ze mě nebude ![]()
SunEclipse Je teda pravda, že když to sbírá tchán, a já to neznám, tak taky nejsem odvázaná. Milionkrát mi to vysvětlil a přijde mi to všechno podobné. Bez něj to nesbíráme vůbec.
tv no když se podívám třeba na obrázky holubinky trávozelené, tak se bojim, že se rozhodně splést můžu..mykolog ze mě nebude
Tak ten tvar holubinky je specifický, jediná jedovatá holubinka ma červenou hlavu. Myslíš, že by sis ji mohla splést třeba s muchomůrkou zelenou? Ale máš recht, když si člověk není jistý, je lepší to nesbírat...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my