Kokoska To je krásný! Já jsem si zrovna říkala, že nic takovýho se po nás nedochová, ale diskuze mi připomněla, že mi jednou jeden kluk vlastně složil báseň, navíc vážně dobrou. Byl tam i moc hezkej literární odkaz spojený s mojí tehdejší přezdívkou a vážně se mi to líbilo. Ten chlapec už bohužel ne, jinak bych to asi uchovala zlatým písmem psaný.![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Kokoska Máme doma po babičce deník ze 40. let, to ji bylo náct. Pořád se na něj chystám, až budu mít víc klidu.
Taky máme dopisy, co moji prababičce psala její sestra. Ta byla starší, už měla vlastní rodinu, žila jinde a právě u ní se prababička seznámila s pradědou. A sestra ji píše, že praděda má sice na rozdíl od nich peníze, ale i tak je prababička "vjac vert". Nakonec ji musel praděda docela dlouho uhánět.
Karja Jdi se bodnout!
Ja jsem v 7. tride vyhrala Miss Obluda, jednohlasne od vsech kluku a nazdar. Proste ne kazdej je hoden obdivu.
Drsný!
Já byla v MISS třídy na gymplu třetí od konce, z 27 holek... Ale už jsem v tý době měla kluka z vedlejšího gymplu (a jsem s ním doteď), tak mi to bylo naštěstí úplně jedno.
Z pohlednic posílaných mé prababičce mě vždycky jako puberťačku rozesmálo: "Drahá Bětuško, proč trápíte nebohého Ríšu???"
Musel do ní být hrozně zamilovaný. Bětuška si na nátlak rodičů a kvůli majetku vzala o 12 let staršího Václava a prožila docela smutný život...
Já mám štěstí, že jsem měla samý zajímavý kluky, a tak mám celkem slušnou sbírku milostných dopisů :-). Spousta z nich jsou malované nebo nějak kreativně řešené :-). Vtipný je třeba ten, který je psaný z pozice ředitele jedné vědecké instituce, kde ten muž pracoval. Pan ředitel mi v dopise vytýká, že jsem připravila o rozum jeho zaměstnance :-). Ten kluk si s tím dal hodně práce, psal mi to na stroji na hlavičkový papír a má to všechny náležitosti úředního dopisu :-). Ty výtvarné jsou krásné, ale ten nejvíc z lásky mi psal manžel (tehdy teda přítel), když mi asi na deseti stranách popisuje, jak se dostanu z bodu A do bodu B :-). Byla to komplikovaná cesta přes půl světa v době před mobily a Googlem, kterou jsem musela absolvovat sama.
continuity už 5 rokov sa trápi(me). Späť na dialyza je 3.
A já jsem před několika dny otevřela svoji hluboko ukrytou časovou schránku. Kromě jiných pokladů, které jsem zase znovu schovala, jsem tam našla tlustou obálku s dopisy a básničkami od jednoho kluka, který pro mne už dávno neni důležitý - na některé lásky člověk vzpomíná, tahle zmizela úplně. Něco málo jsem prolistovala. Zjistila, že vlastně vůbec nevim, proč bych tohle schovávala.
Akorát se mi udělalo trochu smutno z toho, kam se ta energie z těch obrovských, jediných a věčných lásek ztrácí.
Dopis (asi) pradedeckovy sestry sve svagrove z r. 1903
(treba cist pulstrany v poradi 2,3,4,1)

A razitka (z jinyho dopisu) na postovni obalce

letfenixa no toto je fakt nanič. Z oboch riešení má len to zle. ![]()
Archivářka To je lepsi varianta, i kdyz taky debilni.
To ja jsem teda v 7. tride fakt kluka nemela a pak jeste hooodne dlouho. Prece kdo by chodil s takovou priserou. Ze vypadam fakt hrozne mi davali najevo dlouho a dodnes z toho nejsem venku uplne, i kdyz uz mi to taky muze byt u ....![]()
brrr co je Vjac vert? A byli spolu spokojeni?
Archivářka me bavilo osloveni "Bůh tě natřes" na pohlednici, kterou memu dedovi poslal nejaky znamy
Luna to je mi líto. A hlavně jak dlouho se ty traumata odbourávají!
Mé kamarádce na 26. místě měl tehdy někdo říct, že bude oblíbená učitelka, přebornice na deskovky a bude mít v 51 letechdvě milované vnučky...
A teď si vemte, že to bylo jen propiskou na nástěnce. V digitálním světě jsou ta traumata ještě onačejší...
Měli vlastně podobné starosti, jako my. Jenom než došel dopis, trvalo to déle.
moora Kokoska To je hezký, oboje! Jsem zvědavá, jestli Kokoska nakonec zjistí, co to bylo za slečnu. Třeba to babička jen našla u popelnic! ![]()
Mně jednou napsla básničku úplně cizí kluk, seděly jsem s kamarádkami v kavárně, on u vedlejšího stolu s kamarádem, jako líbil se mi a já zjevně jemu, pořád něco smolili na papír a pak mi při odchodu ten papír položil na stůl. Čtyři sloky a pozvání na rande na tom samém místě o týden později. Dodnes tu básničku někde mám, ale na místo jsem přišla a neodvážila se vstoupit do kavárny a dodnes mě to trochu mrzí. Asi o rok později jsem potkala toho kamaráda, hlásil se ke mně a ptal se, proč jsem nepřišla, prý tam čekal dvě hodiny....
Ziadny milostný dopis nemám
, ani po nikom som nenašla denník, dokonca ani ten čo som písala ja.
Tak vam to celkom zavidim.
Ale inspirovala som sa ru vyrobou strašidielok a mala nevie prestať. ![]()

Musím sa poďakovať, myslim že žluťásek
brrr co je Vjac vert? A byli spolu spokojeni?
vjac vert bude znamenat, že má větší cenu.
Janulik03 juu, krásný je máte. Syn se teď nadchnul.pro sněžítka, už máme doma čtyři, všude se po bytě blýskají třpytky :) to by se holčičce taky mohlo líbit. Do víčka zavařovačky tavnou pistolí nalepíš nějakou mini hračku, do sklenice vodu, třpytky nebo umělý sníh. Když máš průhledné tekuté mýdlo, můžeš trochu přidat, líp se pak vznáší třpytky a pomaleji padají ke dnu. Nemám teď lepší fotku bohužel.

žluťásek to je tiež super, ty si studnica nápadov.
To jej ukazem nabudúce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.