Mne takhle nedavno vytrel zrak katastralni urad. Protoze mam bohate zkusenosti s financakem a hlavne spravou socialniho zabezpeceni, tak jsem tam sla se svacinou, knizkou a hotovosti... Abych tam bez cekani potrebne vyresila za deset minut a jeste meli na kazdem okynku platebni terminal.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Člověk si plánuje, jak si udělá klidné dopoledne a něco si přečte,a oni mu to takhle zničí, co ![]()
Kan Sweet Potato 999 continuity Kokoska Děkuji moc! Je to velká radost, vybral si třetí požadované datum
(po 29.2. a 3.3.)
Daně, daně, daně!!!!!![]()
Karja ty si vyberci dani? ![]()
Mrakoplas No, to by bylo hezký! Ne, mám pěknou vratku se kterou jsem teda nepočítala.
Karja zrovna jsem se chtela zeptat, jestli uz uhlir zaplatil na pristi rok, a ty takhle!
Karja No ty jo, já se přidám! Teda moje daně jsem ještě ani nespočetla, dík za připomenutí
ale zato jsem v hospodě zjistila neuvěřitelnou věc! Japonsko umožňuje platit daně v kterékoli prefektuře si umaneš, bez ohledu na bydliště. A prefektury, zvláště ty chudší, tím pádem dost bojují o plátce, takže za odměnu nabízí dárky zdarma v hodnotě odvedené daně. Můžeš daň dokonce rozdělit a poslat do různých prefektur. Existuje na to speciální webová stránka a dá se tam najít cokoli od ovoce, zeleniny, rýže, sladkostí, nádobí, nábytku....prostě cokoli. Pošlou ti to buď jednorázově nebo postupně, třeba každý měsíc kilo rýže...Jako bomba!!!!
Garfie :-D Je, tak to zní zajímavě, ale nevim, zda bych to vůbec zvládla, nakonec bych si v tom udělala takovej binec a nepoplatila nic.-D
Karja No to rozdělení je trochu náročné, to je jasné, hlavně protože to musíš udělat ještě před odvedením daně, takže jen tak odhaduješ. Ale když to prostě utratíš za jednu věc (třeba něco většího, nebo to každoměsíční zasílání), tak je to jednoduché!
Prostě u nás bys to věnovala Olomouci a každý měsíc by ti chodila zásilka tvarůžků ![]()
Garfie to je zajímavé! (Daně taky ještě nemám, ale muž mně aspoň donutil spočítat, kolik jsem vydělala)
Ani mi nemluvte o daních. Z bývalého zaměstnání tvrdí, že mi potvrzení poslali, já jsem našla včetně ELDP a potvrzení pro pracák všechno, jen to lejstro k daním ne. Tak to paní z Ostravy posílala zas, za 14 dní nedorazilo. Mám to ode dneška rána alespoň v emailu a znova v poště.
Garfie ja to asi nechápem. Čo z toho tie prefektúry majú, keď ti to celé vrátia v darčekoch?
Garfie Woow, to je konkurence k systému tuším v Dánsku, kde ti berňák pošle složenku s částkou odvozenou z veřejně dostupných zdrojů nebo z loňska, a když souhlasíš, tak to zaplatíš a máš hotovo. (Pokud by se ti to nezdálo, teprve podáváš DP.)
Kdyby se mi do toho chtělo, jako se mi nechce!!
K tématu je, že jsem včera byla na skautským zpívání a úplně mi to rozjasnilo večer ![]()
MrakoplasTak ony ti to dají za prodejní cenu, ale výrobní je jiná. Pokud ti někdo pošle kilo jablek ze zahrádky, jeho to skoro nic nestojí, přitom prodat je může slušně. Pořád se jim vyplatí mít alespoň ten "rozdíl", než nic. A možná je i ta jejich cena navýšená, to já nemám šanci zjistit. (ty webové stránky fungují prakticky jako online obchod, prostě jen vidím co si můžu "pořídit" a za kolik).
Teď tady třeba studuju něco jako zeleninové bedýnky u nás. Každý měsíc ti přijde krabice, v ní cca deset kusů ovoce a zeleniny podle sezóny + vajíčka, prý mají zhruba 140 místních dodavatelů, malých farmářů. Vyjde to na 24 tisíc ročně, to je určitě dražší, než kdybych totéž nakoupila nakoupila v obchodě.
Garfie To je zajímavé, ty daně v Japonsku, tady by z toho úřednicím praskla cévka, chtít to podat jinde anebo rozdělit.
Kan Jenomže my jsme malá země, tohle je prostě jen forma, jak udržet život v odlehlých místech. Třeba jako když Itálie prodává ty nemovitosti za euro, tohle je podobné. Ale je to super, škoda že jsem to nevěděla dřív.
Kan Úřednice by dělali, co mají. Spíš by se to pěkně zneužilo. Já nevím jak, ale on by už na to nějaký vykuk přišel. Jako obvykle tady.
Garfie Právě, že jsme mrňavá země,tak by tady leccos mohlo fungovat lépe a rychleji a úředník by měl všechny informace podávat automaticky a zadara, né že budu finančáku platí za informaci k podnikání.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.