Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 16:04

DruI Tak to už je o zdravém rozumu a slušnosti, necpu se kolem kočáru, člověka s berlemi, matky s děckem...

Offline 1010
217 příspěvků moje polička 06. října 2024 16:10

A neřeší se taky někde to jednostranné zatěžování eskalátorů tak, že se občas změní směr jízdy? Jinak já tedy stojím vždycky vpravo, případně jdu po normálních schodech, pokud tam jsou. Soucítím s těmi spěchajícími, protože ti lidé se nemuseli zdržet svojí vinou, a hlavně, jak už bylo řečeno, pokud jdu někam, kde nepotřebuju být v určitý čas, tak je mi 45 vteřin celkem fuk, ale pokud by mi kvůli 45 vteřinám měl ujet spoj, který jezdí třeba jednou za hodinu, tak je to dost důležitých 45 vteřin.

Jo, ale hrozně mě štvou lidi, kteří stojí na travelátoru, nejlíp dva vedle sebe (samozřejmě tedy chápu, když mají kočárek nebo nákupní vozík). Ale dostává mě, když jsou to mladí chlapi, co jdou do fitka, ale udělat těch pár kroků jsou už moc líní

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 06. října 2024 16:14
Reakce na Pinot Noir:

Beru to i jako pohyb, každý schod se počítá. Zdá se, že to všude funguje stejně, jen v Praze se o tom musí furt dokola mluvit. 

​Především o tom nejčastěji diskutují lidé, kteří v Praze ani nebydlí. 

Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 16:22

1010Plus ty pásy, co se vpravo mohou víc vytahat, se prý přendavají na druhou stranu, aby se životnost prodloužila.

Online brrr
12341 příspěvků moje polička 06. října 2024 16:32

Pinot Noir Přesně, stát na schodech na Míráku je opruz největší, to je radši vyjdu.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 06. října 2024 16:51

Z eskalatorov mám hrôzu, kde sa dá, idem po schodoch, naučila som sa na nich jazdiť až v 20 v budapeštianskom metre. Rozhodne po nich nechodím. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. října 2024 16:51
Reakce na continuity:

​Především o tom nejčastěji diskutují lidé, kteří v Praze ani nebydlí. 

​Dovolím si oponovat, tuhle diskuzi vedu poprvé v životě. :D :D

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. října 2024 16:59

Kan 

Ale zájmu to vzbudilo víc než další evergreen, nevhodné oblečení na pohřby

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:05

Jako docela koukam, ze se nekdo domniva, ze se na eskalatoru stoji z pleziru... az do ted jsem zila v domneni, ze se tam stoji proto, aby vlevo byl volny pruchod, jako prijde mi to celkem jasny a logicky

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:05

Kan taky nejseš jediná s kým tuto diskuzi vedu. Nikdy to není člověk, co jezdí metrem denně a většinou je úvod:

Poslyš je to pravda, že v Praze se....

A tázající má pevný názor, jak by to mělo být, ačkoliv doteď netušil, jak to vlastně je. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:09

letfenixa v Praze schody nejsou téměř nikde v centru, ty původní stanice jsou podle ruského konceptu docela hluboko. Některé z těch novějších jsou v menší hloubce. 

Někde můžeš výtahem, ale to jsem už taky četla nesouhlas jedné vozíčkářky, že by zdraví lidé měli výtahy přenechat potřebným (a to i v případě, že tam žádný postižený ve frontě není) protože se pak opotřebi a nejezdí. Si nevyberes.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:29

Mha No to teda! :D  Manžela se držím za rámě a jezdíme vedle sebe na eskalátoru v obchodních domech a nikde nebyl problém a to ani v Brně! Vlastně i Němci jsou v pohodě, nikdo nás nesejmul, ale pravda, metro to není.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:41

moora Tak já jsem taky žila v domění, že mají lidé ponětí o existenci bramborových odrůd a ti vzdělaní rozlišují aspoŇ rané a pozdní. :D

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. října 2024 17:52

Kan

Ani v Brně :)))

Ale beru to tak, že je dobré znát místní tradice, něco jako kdyz si vezmeš na valašské slavnosti ke kroji sluneční brýle, tak ti to taky řeknou od plic, jak se to dělá správně. 

continuity

Ano, s tímhle názorem se setkávám často, že zdraví lidé nemají nárok na to využití výtahu apod. 

Offline olte
753 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:59
Reakce na Kan:

moora Tak já jsem taky žila v domění, že mají lidé ponětí o existenci bramborových odrůd a ti vzdělaní rozlišují aspoŇ rané a pozdní. :D

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 06. října 2024 19:17

Kan já o bramborových odrůdách ponětí mám, ale vůbec nevím, k čemu mi to je dobrý. A jestli je odrůda raná nebo pozdní už vůbec ne.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. října 2024 19:39

Tabea Tak ale tys tu před časem nepsala, že vlivem globálního oteplování někteří lidé vybírají erteple už v červenci, přitom na VŠ byly ty brigády vždycky na podzim! :D

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 06. října 2024 19:49

Kan tak to pozor, raný brambory jsou třeba už v květnu k chřestu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2024 20:20

DruI to taky nechápu, kočárek nebo člověk s berlemi jsou výjimky, které se zleva neobchází. 

Pokud jedu bez dětí, tak schody taky chodím, nebaví mě stát a ještě se pěkně zadýchám, chodím rychle. Jestli pospíchám nebo ne nehraje roli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2024 20:25

1010změnit směr jde jen u těch prostředních, protože lidi jsou prostě zvyklí chodit vpravo celkově, takže by při nastupování vznikaly zmatky

Mha hendikepovaní mají výtahů v metru přednost, ale že by zdraví nemohli jet vůbecAle přiznávám, že mně štvou lidi, co tady jezdí výtahem z metra jen tak z plezíru. My tu máme pár schodů a já pak s kočárkem musím čekat třeba dva výtahy než přijdu na řadu