Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 13:54

Kan In to není, ale dobře to je.
V největších návalech se to tedy zahustí na obou stranách.

Že bys neměla chodit, to si nemyslím. Běhat, to je jiná.

Funguje to tak nejen u nás, v takové Paříži by tě bez milosti smetli, kdyby sis stoupla vlevo (to samozřejmě dobře není)

Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 13:55

Karja Jo ona to ještě neví? To ale je divný.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. října 2024 14:00

Sweet Potato No a jaký na to má názor provozovatel? :D

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. října 2024 14:05

Kan

Já to beru jako místní pražský vrtoch, asi by mě ani nenapadlo nad tím přemýšlet, dokud jsem se tu nedozvěděla, že je to zdrojem pohoršení.

Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 14:10

Kan Přetěžování jedné strany je fakt. 

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 06. října 2024 14:13

Sweet Potatov Mnichově se taky vpravo stojí a vlevo jde. Spíš je otázka, kde to tak není.

Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 14:23

Tabea Dík.

Zeptala jsem se teď jednoho od metra: zakázáno po schodech chodit není. Stání vpravo se považuje za projev slušnosti.

A nemohu nepřidat svoji oblíbenou.

https://youtu.be/FcV-Uy5-yqY?si=T6IqjZdKBPznIXLW

Její českou verzi si kdyžtak zvládnete najít samy.

Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 14:24

Garfie Jakpak to je v Japonsku?

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 06. října 2024 14:32

Sweet Potato Stojí se vlevo, chodí v pravo (bez výjimky, nikdy jsem neviděla stát dva lidi vedle sebe), ale vtipné je, že v Osace je to prý naopak, stojí se vpravo. :-)

A platí to pochopitelně nejen v metru, ale všude kde jsou eskalátory. 

Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 14:39

Garfie Děkuji.

Ještě k té variantě stání na obou stranách zároveň:

jednak dva lidé na jeden schod naráz nenastoupí, to by bylo pádů, jednak málokdo by se chce s někým na jednom schodě mačkat s někým cizím.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. října 2024 14:47

Sweet Potato Aha, tak jsem si našla článek v Metro novinách a dopravce s tím stáním na jedné straně nesouhlasí. Ten chodec si polepší jen o 45 vteřin asi. No tu se mi nabízí otázka,  proč když tak chvatá, nevyleze z baráku dřív. :D

Offline Blanka
příspěvků moje polička 06. října 2024 14:53

Mne to státie na pravej strane eskalátorov vysvetlila dcéra nie tým, že po ľavej sa môže    c h o d i ť  ,   ale tým, ž e v parížskom metre stále niekto šialene  u t e k á , a keď nemá miesto, bezhlavo , nebezpečne preskakuje tých  jemu zavadzajúcich ľudí , niekedy  aj po tom bočnom zábradlí .  Až také akčné  som nezažila, ale že ma dosť tvrdo jeden  mladík odsotil áno, a dcéra mi ešte pridala - nemala si mu zavadzať  ! 

Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 15:06

Kan Nepotřebuju chvátat, jen prostě jdu, když můžu.

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 06. října 2024 15:07
Reakce na Sweet Potato:

Kan Nepotřebuju chvátat, jen prostě jdu, když můžu.

Offline Sweet Potato
40391 příspěvků moje polička 06. října 2024 15:07

Určitě je spousta zemí, kde se všichni hrnou všude. Ale nějak si to spojuju se zeměmi, kde bych asi žít nechtěla.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 06. října 2024 15:22

Kan

dopravce na tohle změnil názor nějaký rok zpět, předtím byly na eskalátorech značky: stojte vpravo.

Žádné úrazy se z toho chození nedějí, metrem jezdím denně, přestupuji tam a nikdy tam žádné domino nenastalo. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 06. října 2024 15:27

Kan 45 vteřin je kolikrát rozdíl mezi tím, jestli mi to metro ujede. 

Denně odjíždím do práce 2x 35 minut jen čistá jízda, když to jede a nestojí v zácpě  + něco chůze, celkem cca 50 minut dvere-dvere. A to se pak snažíš nějak zefektivnit, když to jde. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. října 2024 15:30

Mha jezdím s dětmi metrem (i s kočárkem) skoro denně a děti vidím neustále. 

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 06. října 2024 15:40

No tak já spojím chození po schodech v metru a kočárky a přiznám se, že jakkoli chápu, že někdo má důvod po těch jezdících schodech chodit, tak mě pěkně irituje, když se musí kolem nás prosmykávat i když na těch schodech jedeme s kočárkem.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 06. října 2024 15:54

Ten argument, že metro jede každých pár minut a 45 vteřin nic nezmění, může vypustit jen ten, kdo jezdí v Praze jen z Florence na Václavák, nebo ten, kdo v Praze nebydlí. Nám, kteří pak potřebují chytit další dopravní prostředek, který mimo špičku jede jednou za půl hodiny, na 45 vteřinách sakra záleží. A ne vždycky se prostě podaří vyrazit s předstihem. Druhá věc je, že mě na těch schodech prostě nebaví stát, když můžu jít. Beru to i jako pohyb, každý schod se počítá. Zdá se, že to všude funguje stejně, jen v Praze se o tom musí furt dokola mluvit.